reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Laseczki, powiem Wam, że od piątku chyba czuję ruchy. W piątek wieczorem wsłuchiwałam się długo w mój brzuch i nie byłam pewna, ale wczoraj wieczorem było to samo i dziś od rana też już raz czy dwa poczułam to samo, więc to chyba nie jelita :). Delikatne pukanie od środka, takie dziwne nie jelitowe właśnie :P.

Hohoho, zostawić was na jeden dzień, to pół dnia odpisywania :D

Witam nowe mamy :tak:

Ja wyprawkę zaczęłam kompletowac 2 miesiące przed terminem, wcześniej tylko rozgladalam się za "grubszymi" rzeczami typu leżaczek czy wózek. Teraz pewnie też tak będzie ze zacznę kupować po nowym roku - ale przynajmniej większość rzeczy mam :sorry:

Co do imion to ja się tylko modlilam żeby córa została córką, bo w ogóle nie doszliśmy do porozumienia z imieniem dla chłopca :sorry: od początku czułam ze Laura jest strzałem w 10 i Laura została, teraz w ogóle nie mam żadnego typu. Niby jest kilka imion co mi się podoba, ale żadne nie ma w sobie tego czegoś co czułam przy Laurze :sorry: teraz póki co nie rozmawialiśmy o imionach. Ja strasznie choruje na Mateusza dla chlopca, ale P nie chce o tym słyszeć :( Może będzie Szymon, ostatnio chodzi mi po głowie Bartek, dla dziewczynki nie mam pomysłu. .. Może Kornelia, może Nina, ale jak tak was czytam to Emilka mi wpadła w ucho ;)

Nieźle macie z ta opieką za granicą, jednak u nas ciężarne są dopieszczone ;)

Edit milej imprezy :tak:

Volka gratuluję ruchów :tak: ja w piątek czułam "kopniaka", teraz cisza. To było zbyt charakterystyczne żeby to były jelita ;)

Ja juz się boje co jutro usłyszę, przez ten bolacy brzuch i brak objawów trochę się obawiam... pocieszam się tylko tym ze to co czułam w piątek to faktycznie mógł być znak życia od malucha, ech juz swiruje :sorry:

Fajnie ze juz niektore czuja ruchy dziecka! Super! Ja w pierwszej ciazy to tak okolo 21 tygodnia dopiero poczulam- wtedy tez dopiero ciaza zaczela byc tak naprawde widoczna..

Teraz juz mi sie brzuszek zaokragla, wiec moze i ruchy beda szybciej.

Co do wyprawki ja mam wszystko zachowane po Alexandrze- lozeczko, przewijak, fotelik samochodowy, krzeselka, bujaczki, neutralne w kolorach ubranka... wiadomo ze sie bedzie jeszcze rzeczy kupowalo, ale to tak najwczesniej dwa miesiace przed. Chociaz jak widze te ubranka w sklepach w rozmiarze 50 to az mnie korci ;-)

Blekinge ja tez zamierzam co nieco dokupi tak dwa miesiące przed. A ze akurat beda wyprzedaze, to bedzie mozna nieco bardziej zaszaleć;)
A ubranka w rozm 50 kupujesz? Ja przy Kubusiu mialam tylko kilka sztuk na 56, reszte 62. I w sumie dobrze wyszlo bo Mlody mial 60cm gdy sie urodzil:) wiec w 56 pochodzil ledwo miesiac.

Ja w pierwszej ciazy w 16 tygodniu poczulam 'rybke' w brzuchu;) kolo 22 tygodnia juz mozna bylo zauwazyc wyrazne ruchy na skorze:)

reklama
Odwiedziłam dwie babcie w ten weekend i obie na moj widok od razu " oooo chłopak bedzie " a moj tatus już chodzi i mowi " ty odpoczywaj i uwazaj na juniora". Jak siedzi tam dziewczynka to pewnie ma niezłego focha heheh ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry