reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti jak tylko zdjęcia będą zamknięte, to umieszczam zdjęcie brzuszka :)

Manka moja kochana córeczka ciągle mi na rękach wisiała i musiałam jej puszczać szum z huśtawki do bujania. Ja na pewno kupię otulacz i zastanawiam się nad szumisiem. Tylko te standardowe jakoś nie podobają mi się..

Barbra ja się kiedyś długo z zapaleniem pęcherza męczyłam. Pij dużo wody z cytryną, żurawina, urosept. Oby szybko przeszło.

Marcowa odpoczywaj :) fajnie mieć taki dzień lenia.

reklama
Jestem na urologii mam zastój moczu w nerce po cewniki z pęcherza trochę lepiej ale boli nerka :( a mam jedną więc jak kroplową nie pomoże to sonda będą SPR co się dzieje ból zelzal ale nie do końca z dzieckiem ok i to najważniejsze po cewnikowaniu się obudził i cały czas kopie

Dzastibasti. Najprawdopodobniej to jacyś studenci. W tygodniu jest spoko wekend mam ochotę zejść i pierdyknac w lepetynke któremuś. Jak nie karaoke robią to się śmieją. W następny wekend juz tam coś powiem jak tak dalej będzie. Męża nie chce wysyłać,bo się boję ze zaraz do jakiś rekoczynow dojdzie.

Jak tam dziewczyny dzisiejsze wizyty?:)

Barbra współczuję ja miałam kole nerkowa i zapalenie pęcherza,ale nie w ciąży. Jak się raz już to prxypaleta to będzie co jakiś czas wracać. Trzeba dużo płynów pic... pamiętam ze z bólu wymiotowalam ,brałam ketonale i dostawałam zastrzyki ,a Ty biedulka w ciąży to nie lykniesz ulzysz sobie tak jak można.. ja tzw rodziłam kamienie oj ale plakalam. Prawie jak bóle porodowe

Witam nowa mamę ☺

Juz po wizycie :) wszystko jest dobrze :) serduszko bez wad, nogi raczki i paluszki sa, kolejny raz potwierdzone, ze chlopczyk;D dzidziol jest troszke mniejszy, niz wskazywalaby data ostatniej miesiaczki. Wg pomiarow 17 tyg 6 dni. Termin na 18 marca. A 19 marca urodzikal pierwszego Synka:-D wiec teraz Maz sie smieje ze mam nogi do terminu zaciskac i urodzic 19ego:-D bedzie jedna impreza:-D

Jestem na urologii mam zastój moczu w nerce po cewniki z pęcherza trochę lepiej ale boli nerka :( a mam jedną więc jak kroplową nie pomoże to sonda będą SPR co się dzieje ból zelzal ale nie do końca z dzieckiem ok i to najważniejsze po cewnikowaniu się obudził i cały czas kopie

no to zdrowka Kochana i oby szybko się z tym uporali

No nie wierzę! koniec, nadrobiłam wszystko :-):-):-)
no to zaczynamy :

witam nową moderatorkę ;-)

Witam się z łóżka.

Ledwo żyję. To cholerne przeziębienie jest coraz gorsze. Pisałam do gina co mogę brać. Odpisał, że mogę rutinoscorbin, paracetamol i syropy dziecięce. Jakie są dobre syropy dziecięce na kaszel i ból gardła???

Chrobek! można powiedzieć,że ja już dobrze się czuję :) miałam ból gardła i katar, zawalony nos, kichanie i takie tam, bez gorączki, osłabienie, zmęczenie i ogólnie do d.
Na gardło stosowałam płukanki z wody z solą, do tego kupiłam sobie Halset spray, który można stosować w ciąży. Na drugi dzień już było lepiej, za po dwóch dniach już nie bolało mnie gardełko ;) poza tym jadłam chleb z masłem i z czosnkiem :) pozostał tylko katar, choć i tu już też się kończy :) polecam inhalację z soli fizjologicznej . Do tego piłam herbatkę z miodem i sokiem z czarnego bzu. Przy katarze spływała mi wydzielina po gardle, co wymuszało kaszel, więc zrobiłam sobie syrop z cebuli można powiedzieć,że się uspokoiło. Zdrowiej! :-) i dużo odpoczywaj.

Witam się z łóżka.

Ledwo żyję. To cholerne przeziębienie jest coraz gorsze. Pisałam do gina co mogę brać. Odpisał, że mogę rutinoscorbin, paracetamol i syropy dziecięce. Jakie są dobre syropy dziecięce na kaszel i ból gardła???

Wiem,że apap można, ale ja nie brałam, bo tragedii nie było u mnie. Kup sobie ten halset, naprawdę mi pomógł, czułam ulgę :) Pani w aptece polecała też syrop *spam*, ale że ja jadłam czosnek i wit C miałam w posaci tego soku z czarnego bzu, to sobie odpuściłam.

No jak Wy nawijacie :)
Ja wczoraj zadzwonilam do ginekolog ze opryszczka mi wyszla w nosie. Powiedziala ze tabletki i mam leciec do rodzinnego.
Tylko rodzinnego jeszcze nie zmieniłam i musialam jechac do drugiegi miasta. No a rodzinny oaza spokoju uspokoił popatrzyl dokładnie i zapisał masc.
Sama nie wiem co lekarz to co innego mowi glupieje tak ze sie poryczalam przez to wczoraj :/

Mała Mi, a czemu się popłakałaś? ja słyszałam,że opryszczka w ciąży nie jest groźna, jeśli przed ciąża miewało się ją. Należy się martwić jeśli pojawi się po raz pierwszy w życiu i po w ciąży. Zagrożeniem może być również wtedy, gdy przeniesie się na narządy płciowe. Po prostu stosuj inny ręcznik do twarzy, a inny do ciała i będzie dobrze :) nie martw się.
Ja dzisiaj kichnelam jak mnie zabolało i zakłuo po prawiej stronie az usiadłam :o

Ja za każdym razem jak kichnę, to mam wrażenie, że zaraz macica mi pęknie :P

ja teraz kapuśniaczek :-)

Mnie wczoraj mąż spytał, czy jak zrobi kapuśniaczek, to czy będę jadła ;) zanosi się,że we wt albo w środę też będę miała. :-)

Ja na polowkowe mam termin między 22 a 23 tc. Właśnie zjadłam przepyszna pizze z suszonymi pomidorami :-) mam wrażenie ze w ciazy wszystko smakuje mi 3 razy bardziej niż zwykle i każdy posiłek jest poezja smaku. Szkoda tylko że patrzenie na odbicie w lustrze jest mniej przyjemne :\

Magdalena, mi z kolei nic nie smakuje. Przed ciążą lubiłam sobie zjeść kinder bueno albo Maciusia advokatowego z biedronki, a teraz zupełnie mi nie smakują. Z innymi rzeczami jest podobnie :/ ogólnie odraza do słodkiego totalna.

Wszędzie piszą ze tak się trzeba w ciazy zdrowo odżywiać i jeść warzywa, owoce i wszystko pełnoziarniste ale pewnie mało kto się do tego stosuje. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja staram się jeść owoce, ale słodycze tez jem, pizza również nie gardzę. A jak u Was wygląda menu?

a co do zdrowego odżywiania, to powiem Wam, że ciężko. Mam helicobater pylori i ogólnie lipa. Dużo rzeczy nie mogę. Na śniadanie jem chleb jasny z masłem i wędliną. Omijam pomidory, szczypiorek, sałatę, rzodkiewkę, ogórki kiszone, konserwowe. Czasem na coś sobie pozwolę, a potem cierpię. Ogólnie wyczuwam po czym jest mi gorzej, nasilają się dolegliwości żołądkowe i tego nie jem. Już nie mogę doczekać się marca, porodu, maluszka,potem karmienie i wezmę się znowu za leczenie antybiotykami.
Mimo wszystko coś tam jem, bo przy tym dziadostwie,(helicobacterze) to mam ciągłe uczucie głodu i kwas w żołądku, przez co muszę uważać na to co jem, bo dużo rzeczy nasila dolegliwości :-(

ale dosyć tych złych :-) komoda już stoi :-) w sobotę mąż skręcił i jest super :) nie mogę się na nią napatrzyć :) co na nią spojrzę, to się uśmiecham !

Cień! 3maj się tam z tym pęcherzem, zdrowiej! ps. mam nadzieję,że to nie od tego kapuśniaczku ;)

Witam nowe mamusie!

Juz po wizycie :) wszystko jest dobrze :) serduszko bez wad, nogi raczki i paluszki sa, kolejny raz potwierdzone, ze chlopczyk;D dzidziol jest troszke mniejszy, niz wskazywalaby data ostatniej miesiaczki. Wg pomiarow 17 tyg 6 dni. Termin na 18 marca. A 19 marca urodzikal pierwszego Synka:-D wiec teraz Maz sie smieje ze mam nogi do terminu zaciskac i urodzic 19ego:-D bedzie jedna impreza:-D

Hej Kubusiowa, to super,że wszystko w porządku :) a co do dzidzi, to może jeszcze podrośnie ;) ma jeszcze czas do marca :-) a nóż się urodzi tego samego dnia co braciszek :)

Zmykam :) jeszcze troszkę i mąż wróci z pracy, to nie będę się nudziła :) :-) miłej reszty dnia!

Marcowa - bo kazdy mowi co innego. Ginekolog że jesli to opryszczka powinnam wziac tabletki a rodzinny ze nie widzi potrzeby i dal mi masc. Fakt faktem dwa razy posmarowalam i nie ma sladu po opryszce no ale teraz boje sie co ginekolog powie. To juz nie pierwszy raz kiedy mam rozjadl informacyjny miedzy ginekologiem a innym lekarzem.
Mam dobra ginekolog jestem zadowolona ale wydaje mi sie ze ona znow za bardzo dmucha na zimne.
No zobaczymy co sie dowiem na nastepnej wizycie.

DSC_0043.jpg
A to widok rano z okna w salonie- koniec świata:eek:

Załączniki

• DSC_0043.jpg
    DSC_0043.jpg
    6,9 KB · Wyświetleń: 87
reklama
La_Luna serio?? :szok: to u nas w Norwegii swieci piekne slonko i trawa jeszcze zielona a u Was tyle sniegu za oknem?:eek: konkretnie!;D

Mala_Mi_89 mi na opryszczke lekarz zawsze kazal stosowac w ciazy masci, nigdy tabletki. Na szczescie w ciazy jakos wyjatkowo szybko sie skora regenerowala i szybko mijalo:)

Kurcze, skusilam sie na tego whisbear:-D mam nadzieje, ze spelni oczekiwania. Bo nie wyobrazam sobie znowu puszczac dzwieku suszarki z telefonu:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry