reklama

Marcowe mamy 2016

witam !

miałam ciężką ndz. Ja dostałam biegunki, silnych skurczów jelit, chyba jakieś zatrucie, bakteria albo wirus, do tego od tych skurczy przy biegunce, to tak mi się w głowie kręciło, szumiało w uszach i doszły wymioty silne! Już jest lepiej, rano miałam jeszcze biegunkę, ale myślę,że wszystko idzie w dobrą stronę.
Mąż z kolei najpierw stan podgorączkowy, potem wysoka gorączka, dreszcze, ogólnie do d.
Dziś miałam wizytę u mojego ginekologa, poszłam na nią, bo martwiłam się czy z maluszkiem wszystko ok. Oczywiście usg nie zrobił, ale zbadał ginekologicznie i usłyszałam serduszko i powiedział,że wszystko gra. :-)
Powiedział,że na kolejnej wizycie zrobimy kontrolne usg. Ja wtedy spytałam, czy to będzie badanie połówkowe, to mi powiedział, :"a co to za różnica, jakie to ma znaczenie?" wiec mówię mu,że akurat będę w 22 t.c i czy zerkniemy na płeć przy okazji i że mąż chciał iść ze mną, to powiedział mi,że mężowi przekażemy informacje, że męża nie będzie badać. Dał mi do zrozumienia,że mam być sama. :/ dziad jeden! :wściekła/y:

stwierdziliśmy,że nie będziemy się nim martwić/prosić i pójdziemy na 3D (do innego lekarza), dowiemy się czy z maluszkiem wszystko w porządku i mąż będzie mógł też zobaczyć. :-)
Dziś dzwoniłam się zarejestrować i wizytę mamy na 5.11 połówkowe z 3D :) bardzo się cieszę :-):-):-)

Pozdrawiam Was wszystkie.

Ps. koleżanka też miała zatrucie ciążowe, urodziła zdrową piękną córcie, w ciąży bardzo dużo przytyła, bo organizm gromadził wodę, a teraz waży jeszcze mniej niż przed ciążą :)

reklama
Ja juz takowy zakupilam, ale bedzie to w ramach prezentu powitalnego od starszej siostry dla mlodszej :)
Wczoraj padlam o 20 :/ mloda i m jeszcze bajki ogladali, a ja juz spalam. Dzisiaj czuje sie jakby czolg po mnie przejechal.
Co do imienia to zostanie Antonina Amelia, m bedzie musial sie przyzwyczaic ze jego typ dopiero na drugie imie.
Wybory- kazdy cos obiecuje, i kto by nie wygral na obietnicach sie konczy.
Fanti- && za egzamin
&&& za wizytujace :)
U mnie obrywa sie najbardziej m, mimo tego, ze pracuje po 10/11 h zawsze sie cos znajdzie.

Antonina - ślicznie. Bardzo mi się podoba to imię i może sama bym dała ale Misiek mówi Bleee. :(

Isia dlatego czasami lepiej się kierować własną intuicją :tak:

Chrobek ja miałam znieczulenie i to chyba było najlepsze uczucie jakiego mogłam zaznać po kilkunastu godzinach bóli. Bóle migrenowe też mam, w poprzedniej ciąży nie miałam ani razu, po znieczuleniu też bardzo długo był spokój. Natomiast bardzo długo nie mogli ściągnąć anestezjologa do wyjęcia cewnika z kręgosłupa już po porodzie i mam wrażenie że przez to miałam duże problemy z bólami pleców, które były prawie codziennie. Próbowałam się diagnozować, oczywiście nie zdążyłam przed ciążą, to mi powiedzieli że to głównie przez nieprawidłową postawę, przez co plecy się nadwyrężają... Także jaka była przyczyna to nie wiadomo, W tej ciąży (tfu tfu) ani razu mnie kręgosłup nie bolał! Mimo wszystko raczej znowu się zdecyduję na znieczulenie, o ile będę miała taką możliwość.

Fanti ja też się szybko denerwuję, ty jeszcze się stresujesz egzaminem, więc mąż nie powinien się dziwić że ma podwójną bombę w domu :tak: Mam nadzieję, że już jesteś po i wszystko sprawnie poszło. A jak nie to nie ma co się denerwować, tylko robić swoje ;-)

Siwa super kocyki :tak: Ja nie mam za grosz talentu do szycia.

Magdalena pokaż dynię :-)

Dzastibasti
ja też myślę gdzie upchnąć młodsze dziecko, bo do Lalki do pokoju na razie odpada - nie chciałabym żeby się wzajemnie wybudzali. Trochę przeorganizowaliśmy sypialnię i wychodzi na to, że jedyne miejsce mamy pod oknem, co mi się średnio podoba :baffled:

Ania o to Twoje dzieciaki prawie że w jednym terminie mają urodziny ;-) Z jednej strony to fajnie, jedna wielka impreza i z głowy na cały rok

Lilith trzymaj się tam

Marcowa zdrówka! Oj jakiś niefajny ten lekarz, mój problemu nie robił, żeby mąż był na wizycie.

Ja zaczęłam się stresować, jak to będzie z podziałem czasu dla dzieci. Każde wymaga innego rodzaju uwagi od rodzica i boję się, że nie będę potrafiła tego pogodzić. Myślę o sytuacji typu jesteśmy sami w domu, maluch wisi na cycku, starsze akurat ma setki spraw do mamusi, natychmiast musi znaleźć ulubioną zabawkę czy akurat postanowi robić demolkę w drugim pokoju. Albo zasypianie wieczorem, teraz mamy ogromny problem, mam nadzieje że z młodszym będzie tak jak z małą jak była młodsza, mleko i natychmiastowy odlot...

Ostatnia edycja:
Ja tez rodzilam ze znieczuleniem. Po ponad 40 godzinach skurczy sami mi dali, zebym odpoczela i miala sile przec;) powiem wam, ze to byla cuuuuudowna rzecz. Wklucia nie czulam nic a nic, bolu glowy ani plecow nie mialam nigdy, ale nawet nie pamietam kiedy mi wyjeli to z plecow;) bylam tak wykonczona przez te ponad 2 dni porodu, ze mdlalam co chwile. Teraz nie wiem czy bede rodzic ze znieczuleniem. Zalezy od dlugosci porodu. Bo pewnie jak uda mi sie urodzic w 8-12 godz to znieczulenie nie bedzie potrzebne:)

Co do wynikow wyborow... jak wczoraj chwile po 21 zobaczylam Kaczynskiego wspominajacego Smolensk to pierwsza moja mysla bylo, ze jeszcze co najmniej 4 lata w Norwegii nas czekaja...

Cocosh- starsza miala miec na imie Antonina, ale zostala Emilia. Teraz nie mialam kompletnie pomyslu, a te imie mi sie nadal podoba.
Lilith- szybkiego powrotu do zdrowia, oby to nic powaznego

Lilith, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze...

Fanti, powodzenia na egazminie, na pewno zdasz!:)

ja znów na chwilkę bo full pracy:( wczoraj też miałam straszny dzień, od południa do wieczora męczyła mnie biegunka z przerzynaniem w brzuchu, już myślałam, że to jakiś wirus się przyplątał, ale na szczęście przeszło, więc nie wiem co to było..

reklama
Fanti GRATULACJE !!!!!! Widzisz i obyło się bez dociągania w pracy do końca miesiąca :-D Teraz zasłużone L4 :-)
marcowa, sylvi a co wy się tak zgadałyście z tymi biegunkami?! Dobrze że sytuacja już opanowana.

Ja dziś niepalowanie na zwolnieniu też. Młody złapał jakieś zapalenie krtani- chrypi, cherla, gorączkuje. Z tym że rozjechał mi się termometr bezdotykowy (raz 37,5, po chwili 39,2) muszę zezłomować i kupić coś nowego. Możecie coś polecić? Mam microlife nc100, więcej go nie chcę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry