Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Kustronka ja jestem w 19 tc, to moja druga ciąża i dopiero od kilku dni czuję dzidzię- ale tylko wieczorem. Niektóre z Was czuły już w 14 tygodniu ruchy, a ja nic...ale tłumacze sobie, że taka moja uroda. Skoro lekarz mówi, że wszystko ok to tak musi być:-)
ja już po wizycie, też wszystko ok Mała waży już 427 gram i termin wychodzi na 12.03, podobnie jak z pierwszego USG, więc trochę wcześniej niż z OM, zobaczymy na kiedy będzie cesarka ustalona
Gratuluję udanych wizyt
Fanti, jak też rodzę w szpitalu oddalonym o 70 km, jakoś to będzie..
Kustronka nie martw się, w pierwszej ciąży można poczuć później, ja jestem w drugiej i też od niedawna dopiero czuję silniejsze kopniaczki.
Kustonka spokojnie, ja obecnie jestem w 22t4d ciąży, a pierwsze bardzo delikatne ruchy maluszka poczułam po skończonym 21 tc i do tej pory są bardzo delikatne kopniaki i bardzo nieregularnie. Twój ginekolog ma racje nie każda z nas czuje szybko ruchu, a możliwe że początkowo nawet nie będziesz ich odróżniać od spraw jelitowych. A więc spokojnie czekaj
No dzieci ogarnęłam do spania teraz można posiedzieć, poczytać i odpocząć :-)
Fanti kurcze przykra sprawa i coś ostatnio słyszę jakieś dziwne opowieści. Wczoraj przyjaciółka mojej koleżanki zmarła po tym jak kichnęła, dodam, że była w ciąży zrobili szybkie CC. Tak, tak kichnęła, jakaś żylak pękła .
Znów moja koleżanka obecnie też w ciąży od kaszlu złamała już dwa żebra, albo jakaś choroba, albo dziecko zabiera tyle wapnia.
Co do kopniaków to ja w pierwszej ciąży czułam ok 20, w drugiej 18 a teraz pierwsze muśnięcia już 15 ale tak wyczuwalnie to 17 tydzień. NIe ma co się martwić, może łożysko jest na przedniej ścianie i nie czujesz.
Kustronka ja jestem w 23 tyg i czuje ruchy bardzo delikatnie. Pierwsze co prawda poczułam w 15 tyg ale to moja druga ciaza. Teraz czuję tylko jak leze i to może ze 3-4 razy dziennie. Tez się martwilam, ale dziecko jest ok, na usg widać ze bardzo ruchliwe. Podobno winne jest łożysko przodujace.
Kustronka mój maluch też nie jest specjalnie wyrywny do kopniaków. Był taki czas że czułam dosyć mocne ale potem chyba się przemieścił i teraz raz na kilka dni coś tam smyrnie a i to delikatnie. Na usg było widać jak bryka ale nie czuję tego. W pierwszej ciąży chyba ok 20-21 coś poczułam.
Waga na dzisiaj + 2,5 kg
Kustronka, ja jestem w prawie 20 tyg, 4,5kg do przodu a delikatne kopniaczki czuje dopiero od tygodnia. I to tylko wtedy jak siedze luz leze spokojnie, inaczej nie ma nic a na usg dzidziak sie dosc ruszal. Kazda z nas jest inna i w innym czasie poczuje, nie ma sie co martwic