reklama

Marcowe mamy 2016

Manka od jakiegoś czasu to się zmieniło i muszą rejestrować wszystkie imiona. Ja mam w rodzinie jednego Aleksa 3 latka i nie było problemu. Aleksy to już nie tak fajnie brzmi moim zdaniem.

reklama
Kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja jutro połówkowe u nowego lekarza. Cień ja tez tak mam,ze przez pierwsze 4 miesiace waga praktycznie stala w miejscu a teraz w 1,5 mies.3 kg. Siwa u nas tez Szymonek :). Jutro poczatek 23 tygodnia,wiec wkraczam w 6 miesiac juz juhuu :)

Ja się zabierał za prasowanie a potem na 21 do okulistki jade tesciowa ma wizytę a ja odrazu skorzystam i poprosze o wpis do karty ciąży :) i podziekuje za ostatnie 2 operacje i opiekę :)

Magdalena777 wlasnie sobie zainstalowalam jedna z aplikacji i powiem Ci, ze strasznie mi sie to podoba :-D dzieki! W koncu sie nie bede gubic bo aplikacja policzy za mnie :-D

Bo ta ciaza mija mi strasznie szybko! W pierwszej ciazy w 21 tygodniu czulam sie tak bardzo 'w ciazy'. A teraz mam wrazenie, jakbym ledwo miesiac temu w ciaze zaszla...

Bar Bra widac suwaczek?:eek: to ja juz nic nie rozumiem... :P

Udanych wizyt życzę!!
Barbra myslę, że nie ma co się przejmować takim krwawieniem, naczynka bardziej ukrwione i taki tego wynik. Ja jakieś 2 tyg temu zaczłąm rano pluc krwią bo tak mocno rano zaczęła krew leciec z dziąseł, ale po jakiś 2-3 min spokoj i nawet dziąsła mi już tez tak nie krwawia jak przedtem :)
Miłego dzionak życzę
Fanti kurujcie się zdrówka!!! pamiętasz limit na szpitale dawno wykorzystany!!

Manka od jakiegoś czasu to się zmieniło i muszą rejestrować wszystkie imiona. Ja mam w rodzinie jednego Aleksa 3 latka i nie było problemu. Aleksy to już nie tak fajnie brzmi moim zdaniem.
My tez wolimy Aleks niz Aleksy. Skoro jest tak jak mowisz to super ;)
Ja juz od pewnego czasu w ogole nie czuje sie jak w ciazy :) Teraz na urlopie jak ktos nie wiedzial o ciazy to w zyciu sie nie zorientowal, nawet Ci co wiedzieli to mieli watpliwosci :D Brzuszek mam malutki na razie wiec nawet go nie czuje. Kopniaczki coraz czesciej ale na razie delikatne. Jedyne co to czasem mnie boli kregoslup albo zebra jak zle leze/siedze. Mam kolezanke, ktora jest w ciazy na tym etapie co ja i po niej wszyscy widza, ze ma brzuszek i wyglada na ciezarna a ja to nie :P

Oj mi też czas szybko leci w tej ciąży, przecież dopiero były wakacje, a tu już w sklepach zaczynają się pojawiać bożonarodzeniowe ozdóbki :sorry: Ale w pierwszej faktycznie o bardzo mi się dłużył czas, teraz przy dwulatce ciężko nie mieć zajęcia, to jest inaczej :sorry:

Siwa u nas Szymon jest awaryjnym imieniem jeszcze z 1 ciąży. Ale dla dziewczynki niewiele mi pasuje, chyba skończy się na wymyślaniu imienia po porodzie :szok:

Manka Aleks na 100% powinien przejść ;-) Zerknij sobie na tę stronę Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki , o ile jej wierzyć to Aleks już był kilkakrotnie zapisywany w samej Warszawie. Z ciekawostek w którymś roku ktoś nazwał dziecko Fontanna i też zapisali...

Kadi to dobrze że niewiele masz objawów, w poprzedniej ciąży 2 miesiące się leczyłam z infekcji, coś okropnego :no:

reklama
Kadi bez obaw. W pierwszym trymestrze tez bym się nie odwazyla ale teraz leki nie mają już tak złego wpływu na dziecko bo wszystkie narządy są rozwinięte. Wiadomo że lekarz nie chciałby zaszkodzić maluchowi i prawdopodobnie wybiera mniejsze zlo. Jeśli infekcja jakim sposobem przedostałaby się do dzidzi może to być gorsze w skutkach niż ten lek. Grzybica jest częsta przypadłościa u ciezarnych i trzeba ją leczyć nawet jeśli nie swędzi i nie piecze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry