reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Witam dziewczyny :-)
My wczoraj bylismy u moich rodzicow na obiedzie ,ale sie objadlam :) Niestety cmentarz odpadl w tym roku,dalej jestem przeziebiona,kaszle,katar wiec wolalam odpuscic.Dzis na 14.10 do rodzinnego,ciekawe jak wyniki z moczu...Plamienia ustapily ale i tak spytam czy to podloze od drog moczowych czy bardziej ginekologiczne.

A co do wagi to jestem przerazona,na poczatku ladnie 1 kg na msc a teraz w ciagu tygodnia/poltora to nagle prawie 2 kg..Czyli w sumie juz 7 kg :szok: Oby sie to przystopowalo teraz ...

Ja sie mam chwycic sprzatania ale weny brak :-)Ale trzeba :-)

A w nocy takie koszmary mi sie snily ze masakra :baffled: Dzidzia dalej kopie systematycznie co jakis czas ,az nie moge sie doczekac wizyty w czwartek zeby popatrzec :) Coraz czesciej mysle ze dziewczynka bedzie,sie okaze :-)

Hej ja dziś mam 20t2d i 3 kg do przodu, ciecze się że nie więcej bo jeszcze z poprzedniej ciąży mam zapas. Po porodzie dieta i ćwiczenia, jak znajdę czas i chęci :-)

Jeżeli chodzi o krew z nosa to mi z Bartusiem często leciała, a teraz ani razu.

I u nas synek chyba będzie miał na imię Szymon :-) ale jeszcze nie czuje tego imienia w 100%, pewnie jak juz zobaczę synka to będę wiedziała jakie imię mu pasuje.

Fanti jak będziesz miała czas to dopisz u mnie że synek i imię Szymon :-)

W piątek byłam na wizycie z wynikami i powiem wam że buraki działają cuda na anemię, bo nie mam po niej śladu. A miesiąc temu już miałam spora anemie, od tamtego czasu jadłam często barszczyk lub buraczki do obiadu i teraz wyniki idealne, bez pomocy tabletek.

Widzę ze nie ja jedna opuściłam sobie groby w dniu wczorajszym. Miałam wyrzuty sumienia ale na bydgoskich cmentarzach jest 1 listopada taki ścisk, tłok i jeden wielki haos ze nie dałabym rady. Zresztą pewnie wszędzie tak jest.
Tez musze wziąć się za sprzątanie bo wraca córcia z moja mama. Nie bardzo mi się chce i zamiast tego wylegujemy się z dzidzia. Przylozylam sobie pozytywke do brzucha, niech się dziewczyna rozerwie trochę bo teraz już wszystko ładnie slyszy.

Dziewczynki kciuki za wizyty :) ja właśnie w trakcie śniadania :) co do tej anemi to mi tez mówił lekarz ze do wszystkiego mam dawać pietruszke a te buraki to fajny pomysł tylko jak ja to zrobię bo nie lubię buraków :(
Suwaczki czasem znikają ja je widzę tzn swoje tylko na laptopie a teraz rzadko na nim jestem raczej tablet :p

A ja caly czas na telefonie. I na starym wszystko bylo ok, caly czas suwaczek widzialam. A od kiedy uzywam nowego to i suwaczek zniknal... a tylko dzieki niemu przez caly czas wiedzialam ile jestem w ciazy :-D

manka_tk w poprzedniej ciazy przez 4 tyg w Polsce Mama tak o mnie zadbala, ze przybylo mi 4kg! Az sie boje tych 5 tygodni urlopu w tej ciazy :-D

Ja zaczynam juz myslec, ze to moje malenstwo w ogole nie spi. Kopie caly dzien. I jak sie przebudze w nocy to tez kopie. Juz nie pamietam jak to jest, gdy nic sie w brzuchu nie rusza :-D

Kciuki za wizyty :)
Krew z nosa- na szczescie tylko przy katarze mialam, poprzednio ok. 7 mc sie zdarzalo.
Ja juz ogarnelam dom, mala oglada bajki a druga obklada mnie kopniakami. Najbardziej ruchliwa jest ok. 2 w nocy, jak ide siku. Zasnac mi nie daje.

KubusiowaMama zainstaluj sobie któraś z darmowych aplikacji ciążowych w telefonie to będą Ci przypominać ile jesteś w ciąży i informować o rozwoju dziecka na tym etapie. Ja lubię z nich korzystac

reklama
Kciuki za wizyty !
Mi sie krew jako taka nie lala z nosa ale czasem jak smarkam to wlasnie z takim dodatkiem czerwonym :P
Jedyne imie, ktore podoba sie mi i mojemu to Aleks ;) Rodzice i znajomi juz tak wolali do brzuszka. Nawet w razie czegos przegladnelismy cala liste imion ale zadne juz nam sie tak nie spodobalo jak to ;) Takze Fanti, jak mozesz to dopisz mi imie Aleks. No chyba, ze w urzedzie nie zgodza sie na ta forme to wpiszemy 'Aleksy' ale i tak pozostanie naszym slodkim Alkiem :D
Dziewczyny nie moge uwierzyc, ze juz jestem w prawie 20 tyg ! Juz polowa minela !

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry