reklama

Marcowe mamy 2016

Volka no to mój musiał mieć stary sprzęt w gabinecie, bo albo dopplera nie miał, albo po prostu nie włączał

Kubusiowa no jasne że 100% pewności będziemy mieć po porodzie, ale kto wie ;-) Myślę żeby też pójść na takie usg, bo mąż nie miał okazji być ze mną, a znowu zdjęcia nie dostałam.

Kustronka tak jak dziewczyny piszą, masz jeszcze chwilkę na poznanie ruchów, skoro na usg widać brykającego malucha to wszystko powinno być ok, a ruchy poczujesz lada dzień ;-) Ja już wcale nie jestem pewna czy czułam ok 14 tygodnia, myślę że to się jednak zaczęło w 16-17, a może od 2 tygodni czuję codziennie, tak to ich nie zauważałam w ogóle, takie były delikatne

Ania o matko, co za historia z tym kichnięciem :szok:

Barbra leniu**** ile wlezie ;-)

Sylvi, Siwa, Chrobek wszystkiego najlepszego :tak:

Kkasia ja mam do wyrwania 8 i czekam na poród, nie chcę obciążać dzieciaczka antybiotykiem, którego się po wyrwaniu zęba dostaje. Natomiast w poprzedniej ciąży tak mi się zęby posypały że miałam robione chyba ze 3 kanały i wszystko było ok, a już był taki stan że nie dało się gryźć :zawstydzona/y:

Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do myśli że możemy mieć dziecko innej płci niż pierwsze, mimo tego, że od początku nie nastawiałam się na żadną płeć.Nawet sobie wyobrażałam moją dwójeczkę jako parkę, ale jak przyszło co do czego to mi z tym dziwnie. Kiedyś któraś z was kiedyś pisała że ma takie same odczucia - już doskonale wiem o co chodziło :-D

reklama
Ja siedZe w kolejce do nowego gina. Zabraklo pradu i czekamy az przyjada z energetyki :p. I powiem Wam,ze juz na starcie lepsze odczucia mam niz z poprzedniej poradni. Polozna tu fajnie mi wszystko wyjasnila co z reszta badan,ktorych nie mialam itd. No zobaczymy. Dam znac po wizycie.

Cień wodę gazowana pije jak mam ochotę na bąbelki, a mam często.
A na zgage Rennie można brać.

Nailie no ja mam córkę, teraz będzie chłopak i cały czas mi dziwnie z tym.

Volka kciuki zacisniete

Rozmawiałam z stomatologiem i póki mocno nie boli to czekać do końca ciąży.
Co do ginekologa ostatnio jak byliśmy na wizycie to położna dała nam dwa kartoniki z książeczkami i różnymi próbkami

Dzięki za życzenia imienionowe, chrobe i siwa, dla was też wszystkiego najlepszego:) Ja przyznam szczerze, że zapomniałam, bo u nas raczej urodzinki niz imieniny świętujemy, przypomniała mi dopiero koleżanka na FB pisząc życzenia:)

U mnie dziś kiepski nastrój, mój M jakis wkurzony od dwóch dni, nawet się do niego odezwać nie można, wczoraj nawet na USG ze mną nie poszedł:(

Ja byłam wczoraj na 4D i było dokładnie widać że dziewczyna, nawet w opisie mam "prawidłowe żeńskie narządy płciowe":)

Nailie ja chodzę do ProlifeMC na Saskiej, trochę drogo, ale sprzęt mają dobry no i mój gin mi tam robi.
Mi najbardziej chodziło o sprawdzenie serduszka, na szczęście wygląda że wszytko ok:)

CieńWielkiejGóry - ja miałam zgagę w I trymestrze jak jadłam niezdrowe rzeczy prawie non stop. Teraz pozwalam sobie rzadko na smażone itp. i problemy się praktycznie skończyły. Mi się wydaję właśnie, że ta zgaga się strasznie pogłębia przy jedzeniu śmieci. Może spróbuj sobie zrobić takie 2 dni jedząc bez tłuszczu i słodkiego i zoabczysz czy coś da.
Jak Wy macie dziewczyny z tą zgagą? Nie zauważyłyście powiązania?
Ja jak jem cały dzień sałatki, serki wiejskie, pieczoną rybę, jajka gotowane itp to nie mam żadnych problemów więcej z żołądkiem. Za to wystarczy jeden posiłek gdzie zjem smażone czy jakiś fastfood i mam noc z głowy - zgaga, brzuch nabrzmiały i nie mogę znaleźć miejsca na łóżku bo zawsze niewygodnie. Staram się teraz pozwalać sobie raz w tygodniu. postanowienie mam że wytrzymam tym razem miesiąc XD i dzisiaj 7 dzień na samych zdrowych rzeczach i bez mąki - dzidzi chyba wdzięczne.

Przy okazji - Wszystkiego najlepszego solenizantką :)

Mam też małe pytanie do Was. Mnie czasem prawy bok tak ciągnie dziwnie i takie mam jakieś "kłocie" tam, że muszę się położyć bo ciężko z poruszaniem i ciężej się oddycha. Co to jest?

Cień na zgagę rennie, wodę to ja innej niż gazowana nie przełknę :zawstydzona/y:

Volka daj znać co tam u malucha słychać

Sylvi dzięki, nawet nie miałabym tak bardzo daleko ;-) Gdzie chcesz w Warszawie rodzić?

Cocosh ja w poprzedniej ciąży miałam codziennie zgagę jak się tylko wieczorem położyłam, powiązanie znalazłam tylko z wodą cytrynowo miętową, a tak mi wtedy smakowała! :zawstydzona/y: Ale mój P ma tak, że ani za dużo kwaśnego, ani właśnie smażonego nie może, bo cierpi, u mnie ta zasada się nie sprawdza. Ale może to dlatego że jeszcze mnie tak bardzo zgaga nie atakuje :sorry:
Z tym ciągnięciem przychodzi mi na myśl tylko rosnąca macica, nawet wczoraj rano tak mi się podobnie przydarzyło, że musiałam się położyć

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry