Fanti
Mamusia swoich synusiów <3
Ja tez sie witam :-)
Dziewczyny meczy mnie zgaga coraz czesciej,co na nia ?
I powiedzcie mi czy woda mineralna gazowana bez oporow mozna pic w ciazy ?
Na zgagę Reni do ssania.. mi smakuje miętowe ;-) A wody możesz spokojnie pić..
Ja siedZe w kolejce do nowego gina. Zabraklo pradu i czekamy az przyjada z energetyki. I powiem Wam,ze juz na starcie lepsze odczucia mam niz z poprzedniej poradni. Polozna tu fajnie mi wszystko wyjasnila co z reszta badan,ktorych nie mialam itd. No zobaczymy. Dam znac po wizycie.
Takie poczucie dobrego traktowania jest ważne.. i fajnie, że zdecydowałaś się zmienić lekarza.. trzymam kciuki za wizytę oby do końca odczucia Cię nie myliły

CieńWielkiejGóry - ja miałam zgagę w I trymestrze jak jadłam niezdrowe rzeczy prawie non stop. Teraz pozwalam sobie rzadko na smażone itp. i problemy się praktycznie skończyły. Mi się wydaję właśnie, że ta zgaga się strasznie pogłębia przy jedzeniu śmieci. Może spróbuj sobie zrobić takie 2 dni jedząc bez tłuszczu i słodkiego i zoabczysz czy coś da.
Jak Wy macie dziewczyny z tą zgagą? Nie zauważyłyście powiązania?
Ja jak jem cały dzień sałatki, serki wiejskie, pieczoną rybę, jajka gotowane itp to nie mam żadnych problemów więcej z żołądkiem. Za to wystarczy jeden posiłek gdzie zjem smażone czy jakiś fastfood i mam noc z głowy - zgaga, brzuch nabrzmiały i nie mogę znaleźć miejsca na łóżku bo zawsze niewygodnie. Staram się teraz pozwalać sobie raz w tygodniu. postanowienie mam że wytrzymam tym razem miesiąc XD i dzisiaj 7 dzień na samych zdrowych rzeczach i bez mąki - dzidzi chyba wdzięczne.
Przy okazji - Wszystkiego najlepszego solenizantką![]()
Mam też małe pytanie do Was. Mnie czasem prawy bok tak ciągnie dziwnie i takie mam jakieś "kłocie" tam, że muszę się położyć bo ciężko z poruszaniem i ciężej się oddycha. Co to jest?
Cocosh u mnie się zupełnie to nie sprawdza.. W pierwszej ciąży jadłam bardzo zdrowo i non stop miałam zgagi.. wypiłam pepesi to pomagało ale od razu pęcherz piekł przy oddawaniu moczu więc nie wchodziło w grę..
Wydaje mi się, że to wynika bardziej z powiększającej się macicy która podnosi narządy do góry a co za tym idzie żołądek podnosi do góry i uciska..
A co do tego ciągnięcia- to może być i rozciągająca się macica ale tez ucisk dziecka.. Marysia wyciąga gdzieś nóżkę czy rączkę, sprawdza metraż albo zwyczajnie się nudzi.. ;-)
Chrobek, Sylvi, Siwa - wszystkiego najlepszego kochane babeczki.. dużo uśmiechu i mega cudownych chwil w ciąży :-)