reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Jeżeli chodzi o Rodziców Chrzestnych mam też dylemat dla Syna mamy mojego Brata i Męża Siostrę, a teraz będzie Brat Męża i o Chrzestną mam dylemat wielki Mam siostrę, ale raczej z nią kontakt mam ciężki i zresztą ma ona Trzech Chrześniaków, więc chce Siostrę Męża, chociaż znać życie Moi Rodzice będą mieć wielkie ale.

Moim skromnym zdaniem, należy postępować w zgodzie z własnym sumieniem i przekonaniami, niezależnie od tego czy wierzymy czy nie... Nie mniej jednak nie bardzo podoba mnie się brak szacunku do przekonań i wiary innych ludzi oraz nazywanie ich boga 'fanatycznym despotą', to trochę nie w porządku, nawiasem mówiąc... Jesteśmy tu razem aby się wspierać i szanować a nie oceniać i obrażać :)

Nie chodziło mi o katolików tylko o fanatyków religinnych - przykłady ludzi którzy zabiją w imię wiary masz naokoło wszędzie :P Jak widać temat religii niestety nie jest tematem do dyskusji bo każdy w wypowiedziach widzi to co chce zobaczyć :)

Każdy jest z taką osobą jaką chce. Nam pewnie też łatwiej z mężem, że oboje nie wierzymy tak jak Wam jest łatwiej z osobą, która wierzy w to samo :)
W każdym razie ja się do życia katolików, muzułmanów, islamistów itd itp nie wtrącam, ani nie każe im się tłumaczyć, ani nie przekonuję do mojego poglądu i tego samego chciałabym dla Nas :) żyj i daj żyć innym :P

Byliśmy dzisiaj z mężem na zakupach. Specjalnie pojechaliśmy do factory żeby zobaczyć ciuszki w benettonie i kilku innych sklepach. Masakra :( Nic nie kupiliśmy. Wcale nie jest tak łatwo znaleźć coś fajnego. Jakoś w hm mi się strasznie dużo rzeczy podobało a właśnie w benettonie nie dość że drogo to jeszcze wszystkie śwpioszki zapinane na plechach i takie jakieś nijakie. Czytałam, że na plecach zapinania nie są dobre dla dzidzi. Co na to doświadczone mamy? :)

Każdy jest z taką osobą jaką chce. Nam pewnie też łatwiej z mężem, że oboje nie wierzymy tak jak Wam jest łatwiej z osobą, która wierzy w to samo :)
W każdym razie ja się do życia katolików, muzułmanów, islamistów itd itp nie wtrącam, ani nie każe im się tłumaczyć, ani nie przekonuję do mojego poglądu i tego samego chciałabym dla Nas :) żyj i daj żyć innym :P

Dokładnie . Dlatego ja nie przepadam" za tymi co pukaja do drzwi " mowie o kwesti wyłącznie religijnej,bo sama mam koleżankę z tej wiary i jest bardzo wporzadku. Nigdy nie rozmawialysmy o jej czy mojej wierze ,by nie było konfliktów itp. Tylko nie lubię jak ktoś narzuca ,a Ci co pukaja =narzucają. Oczywiście wg mnie. ;p ja bym nie mogła mieć kogoś innej wiary ,bo np nue wyobrażam sobie nie mieć ślubu kościelnego -jeśli oczywiście nie byłoby ku temu żadnej przeszkody, bądź nie ochrzcic dzieci , ale to tak jak mówisz Cocosh wiara to sprawa indywidualna i nikomu nic do tego co kto wierzy . :)

Ja nie miałam takich ciuszków co się na plecach zapinalo, nie wiem czy by to przeszkadzało maluchom ,ale dla samej wygody ubierania i rozbierania nie ubieralam takich rzeczy.

Witam!

Jeśli chodzi o wiarę to my z męże raczej już nie wierzymy. Dzieci będziemy chrzcić ale tylko dlatego by później miały komunie razem z rówieśnikami, a czy będą wierzyć to już same wybiorą. Marysia miała chrzest w wieku 6 miesięcy, a Staś jeszcze nie był ochrzczony bo nie mamy chrzestnych jak na razie, ale będziemy robić już razem z Zośką i kogoś się wybierze pewnie ze znajomych.

Na weekend mam chrześniaka i już mam głowe pełną hihihi, chociaż on ma już 11 lat i zajmie się młodym fajnie.

Ja dziś miałam wypad na plotki do kumpeli na kawusie, a mąż został z dziećmi i jeszcze zrobił obiadek pyszny.

reklama
Co do chrzcin i chrzestnych, to w wypadku pierwszej córy wybór był prosty - moja siostra a od męża jego brat cioteczny. Teraz natomiast mąż poprosi swojego rodzonego brata a u mnie w rodzinie panuje deficyt wierzących babeczek, w związku z czym poproszę moją przyjaciółkę - wiem, że bardzo by chciała bo nie ma własnych dzieci i zawsze rozpieszczała naszą pierworodną :P

Co do apetytu, to po ostatniej klątwie faraona jakoś bardziej zdarza mi się jeść z przymusu i ze strachem w oczach, niż ze smakiem... ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry