reklama

Marcowe mamy 2016

Młoda mama spokojnie ja w pierwszej ciąży tez siary nie miałam ,tzn. Jak naciskalam na sutki to coś tam się robiło mokrego tylko ,a tak to nic a nic. Mleka miałam mnóstwo ,lało się tak ,że poszłam do poradni laktacyjne, bo mały nie nadążal pić i się przy tym zapowietrzal, także siara nie ma nic wspólnego z tym czy potem będzie pokarm i tak mi też mówili ;)

reklama
Fanti ślicznej lozeczko mieliscie ;)
Ja mam prawie 23 td i siary na razie ni widu nie słuchu :p hehe
My byliśmy na spotkaniu że znajomymi w sumie promowe koleżanki bo wczoraj urodziła chłopczyka :)
Ale już mnie plecy bola i nerka kuzynka mojego też w ciąży 2 mięs wyżej niż ja więc zarzadzilysmy że się zbieramy i nie było wyjścia panowie grzecznie poszli :) ale zaraz się klasę do łóżka bo padam a mały daje mi popalic w knajpie to takie kopniaki mi dawał że aż sama byłam w szoku a teraz znowu ehhh lobuz mały:)

Siarę mam od jakichś 2 tygodni. Codziennie ślady na staniku. Ale wkładek nie potrzebuję używać. Dzisiaj trochę pobuszowałam na allegro i w second handzie ;)

Dzień dobry Dziewczynki:) jak Wam minęła noc? Ja tradycyjnie godzina przerwy w nocy ale od trzech dni budzę się o 3 a nie o 2 w nocy...
M i Z pojechali na basen a ja siedzę nad prezentacją o zmiany zachowań zdrowotnych... dla mnie kompletne nudy. W ogóle nie czuję psychologii zdrowia ehhhh no trudno, muszę to przejść...
Dziecko w brzuchu szaleje na całego, może to po coli bo ostatnio codziennie muszę wypić szklankę ;)

Ja Strasznie żałuję że tylu rzeczy się pozbyłam po synku . trzymałam kilka lat ale jak po kilku latach nie udanych starań o 2 dziecko usłyszałam że mój organizm z takim tempie się starzeje że prędzej mogę się po 35 roku życia spodziewać menopauzy niż ciąży to zaczęłam wydawać i sprzedawać wszystko. A tu taka niespodzianka. A wszystko było takie zadbane i niemal w idealnym stanie. Mój synek miał rok i 9 miesięcy jak miał swój pokój i normalne łóżko więc łóżeczko nie zdążyło się zniszczyć.

Fanti my tez dużo rzeczy porozdawaliśmy, staraliśmy się 3lata bez nadziei a tu taka niespodzianka

Łóżeczko akurat mamy bo tego się nie pozbyliśmy Safari z Klups.
Rzeczy mi trochę siostra oddała, trochę ślicznych kupiłam w SH.
Leżaczek odkupiłam od kuzynki. A resztę po kolei się kupi.
Wózek po nowym roku, a z wyprawką narazie odkładam kase do skarbonki i w Styczniu pojedziemy na porządne zakupy.

Siemka

Ja dziś się wyspałem, mimo, że Hanka w nocy do nas przyszła.
A rano wyszła z łóżka a mąż się do mnie przytulil i jak Hania to zobaczyła to powiedziała do męża "ej moja mama".
Teraz je serek homo i zaraz się zbieramy do sali zabaw.
A jutro mąż wybywa na trzy dni do szpitala.

Fanti i jestes zywym dowodem na to, ze nie ma co sie poddawac w walce o marzenie:) moglabys teraz temu lekarzowi pokazac, ze jednak ciaza przyszla szybciej niz menopauza :)
W ogole podziwiam was wszystkie, ktore staralyscie sie tyle czasu o dziecko. Nam przyszlo to z latwoscia-i pierwsza i druga ciaza w pierwszym cyklu. Ale moja Siostra starala sie 5 lat i wiem co przez ten czas przezywala.

Ja na szczescie mam wszystko po synku i teraz widze ile wydatkow odejdzie. Moge sie skupic tylko na tych drobnych rzeczach:)

Ja siare mam tylko w prawej piersi. Czasem wyleci jakas kropelka bo widze plamke na staniku. W pierwszj ciazy nie mialam nic az do dnia porodu.

Ja sie strasznie boje karmienia piersia. A raczej nagonki ze strony najblizszych jesli mi znow nie wyjdzie. Synka karmilam tylko 8 tygodni. Zobaczymy jak bedzie teraz.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja cześć ubrań po Z sprzedalam ale tylko do roczku. Z kolejnych 5 lat mam wszystkie ciuchy, ale co z tego jak w brzuchu mieszka chłopczyk ;) we wtorek kolejne usg i jak się okaże że rzeczywiście jest chłopak to muszę zacząć wystawiać ciuchy na allegro lub olx...
Natomiast pożyczyłam koleżance kosz na zużyte pieluchy, wbrew pozorom bardzo się nam sprawdził, był wielki i w ogóle nie było czuć że cosik w nim jest i chyba 6 kompletów pościeli. Pościel spisałam na straty ale kosz baaaaaaaardzo chciałabym odzyskać ale koleżanka nie odbiera telefonu a jakiś czas temu urwał się nam kontakt. Nawet na SMSa nie odpisała. Mój M jest wściekły, że już pewnie kosza nie odzyskamy a on tani nie był. W dodatku ja miałam największy jaki był a teraz na allegro były same średnie ehhhh
Powiem Wam... dobry zwyczaj nie pożyczaj...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry