reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Czesc mamuski! :) ale mialam do nadrobienia.... Piszecie w zastraszajacym tempie!!! ;)
Co do calej wyprawki. Ceny mnie przerazaja... Ale z drugiej strony, uzywane ciuszki itp sklonilabym sie wziac tylko od rodziny... Nie wiem czy to zalążek odpieluszkowego zapalenia mozgu z racji pierwszego dziecka ale ciezko by mi to przyszlo:)

Mamy tu jakies mamusie z wroclawia lub jeleniej gory? Myslalyscie juz cos o szkole rodzenia? :)

Slyszalyscie o prywatnym szpitalu medfemina we Wroclawiu? Do tej pory korzystam z tej "przychodni" gdyz uwazam, ze maja jednych z najlepszych lekarzy- gin we Wrocku, a moj luby zastanawia sie ( wiedzac co sie dzieje w szpitalach we wro na nfz) czy juz nie zaplacic tej chorej ceny bym Zuzulinke mogla urodzic w godnych warunkach.

Hejka
Rozwrzała dyskusja o kosmetykach patrzę. Wiecie co to naprawdę zależy od dziecka i indywidualnych preferencji, grunt nie startować z najwyższego kalibru pt. Emolienty do każdej kąpieli i sudocremy po każdej zmianie pieluszki, tylko zwykły płyn do kąpieli plus łagodny kremik na pupę i może okazać się ze więcej nie trzeba.
Co do płynów proszków do prania to nie kupujcie odrazu zapasu 10 kg jednej marki, bo raz może okazać się ze akurat ten uczula malucha, a dwa ze zapach jest nieznośny dla mamy (ja np nie trawilam zapachu dzidziusia i jelpa).

Mlodamama tak se myślę że może ty nie dość że młoda to jeszcze wyglądasz na nastolatkę z wpadki i stad cie tak traktują? Totalne chamstwo i drobnomieszczanstwo... Współczuję, bo mnie też kilka lat temu takie teksty prawie doprowadzilyby do placzu, twardego tyłka i umiejętności stosowania kontr chamskich odzywek nabylam dopiero będąc bliżej trójki z przodu ;-)

Isia to wtopa z tym koszem na pieluchy... Może znajoma wzięła i sprzedała?! Też mam takie cudo po synku i to jedna z nielicznych rzeczy których nie chciałam nikomu pożyczać i chyba miałam racje ;-)

Bursztynek a ile u was kosztuje przyjemność prywatnego porodu? U nas na kresach wschodnich pewnie poldarmo jak dla was 1,5-2,5 tys zależy jaka klinika i czy SN czy cc

Witam mamusie :D myśmy dopiero wstaly :p moj w pracy :( taki urok panstwowej roboty więc pustka w domu zupę ugotowałam wczoraj więc dzisiaj tylko 2danie :D jakie plany dzisiaj macie? Ja chętnie bym pojechała na spacer do parku Ale ta pogoda taka nijaka...

Arusiowa może tak :p Ale wydaje mi sie ze nikt nie powinien być wrzucany do jednego wora... tylko zazwyczaj ta chamota to baby +60 a w ich wieku rodzilo sie w wieku 18lat i wychodziło za mąż :p

Witam dziewczynki :)
Ja od 8 na nogach ,pogoda fatalna,cala noc lało,teraz na chwile przestalo.Moj M idzie na 14 do pracy,teraz jechal jakiegos znajomego zawiezc do katowic.Na obiad tylko gulasz robie z ryzem.Ostatnio ,zreszta od poczatku ciazy mam awersje do miesa.Wczoraj musialam sie zmusic by kurczaka dojesc :/ Tak samo z szynka.Wolalabym ziemniaki z surowka lub sama wypasiona zupe.Stad gulasz bo miesa nie musze duza dac.Chyba jak bede gotowac to bez miesa bede jesc,po co sie mam zmuszac i jesc na sile i wstymywac sie przed zwroceniem wszystkiego ?

A po obiedzie jedziemy z corka do moich rodzicow,akurat maja pizze domowa na kolacje :-)

Co do karmienia to przy Lilce mialam duza siary,lało sie ze musialam miec wkladki,potem po CC tez byl pokarm.Tylko mam nieciekawe sutki ze sa wklesle bardziej i musialam karmic przez karpturki.Ale karmilam rowny rok,corka sama nie chciala juz cyca ;) Co nie zmienia faktu ze głodomór z niej byl i od poczatku dokarmilam ja mlekiem,a potem obiadkami,deserkami itp :-) Ciekawa jestem jak teraz moje sutki sie beda zachowywac czy bede musiala kupic kapturki znowu.

Ja na szczescie po corce mam wszystko ,od ubranek nejmniejszych,lozeczko(na razie do lutego gdzies ma kolezanka pozyczone,potem odda) ,przewijak,wanienke,nawet pieluchy tetrowe :-) Wszystko lezy,czesc u mamy,czesc u mnie i okazalo sie ze sie przyda :-) Jedynie na wozek poluje :-)

Cienwielkiejgory ja mięsa nie jadłam przez pierwsze 4miesiace ciazy :p jak tylko poczułam zapach miałam mdłości :p i sie nie zmuszalam teraz już tak powoli jem Ale małe kawałki.
Fajnie mieć ubranka po pierwszych dzieciach :) ja na razie dostaje ubranka od kuzynek mojego bo sie złożyło ze 3 z nich mają córeczki (pół roczku ,roczek, i dwa latka) :D
Ale też kupie cos nowego żeby poczuć zakupowe szaleństwo z brzuszkiem :D
Ja dzisiaj mam rybę bo dawno nie jadłam

A pieluchy juz macie bo myślałam na początek o Pampers, a ostatnio od położnej masę ulotek i próbek i tam Pieluszka Dada, do syna ich używaliśmy i były ok.I tak myślałam czy nie kupić Dady 1 są w naszej biedronce za 7,90 w promocji 28 sztuk więc cena dobra

Ja też mam sporo ubrań po córce, cieszę się, że poodkładałam. Niektóre miała ubrane tylko raz, więc są jak nowe.
Dzisiaj od niepamiętnych czasów musiałam zjeść na śniadanie chleb z dżemem, przyznam się, że u mnie dżem to tylko do placków.
I tak połowę mojej śniadaniowej porcji zjadła mi córka :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry