Witam się wieczorowo..
Marzę o dniu lenistwa.. jednak w pracy miałam więcej czasu dla siebie, do zastanowienia się nad wszystkim itd..
Całe dnie coś.. szkoła młodego, zajęcia dodatkowe, zebrania, wspólnota którą prowadzę, a jako aktywna mama dodatkowo działam w szkole.. Nie mam sił.. odpuszczam już coraz więcej ale samo to, że muszę się pojawić w szkole po lekcjach, potem na 16 zebranie, rano negocjacje z wykonawcą we wspólnocie.. a obiad, dom.. fakt, nie robię wszystkiego sama, dziś nastawiłam obiad, przekazałam mężowi co ma zrobić dalej, on dodatkowo nastawił warzywa na sałatkę i niby sam ją zrobił ale trzeba było jeszcze sprzątnąć po jego sprzątaniu ;-)
A jak zjadłam tej sałatki..mmm.. pychotka.. tylko, że teraz nawet ziewnąć się boję bo tak mam napięty brzuch, że skóry brak już do ziewania.. mam wrażenie, że jak próbuję więcej powietrza nabrać to rozstępy się robią albo skóra pęka..
Mówicie o przepuszczaniu w kolejce.. mnie się jeszcze nie zdarzyło w tej ciąży.. w poprzedniej jakoś też nie pamiętam.. i co najdziwniejsze, mieszkam w małej miejscowości, w mojej okolicy znają się ludzie z widzenia, jak wchodzę na zebranie, do szkoły to zaraz widzą, że w ciąży.. gratulacje itd.. ale te same osoby spotkane w dino czy biedronce nagle nie widzą brzucha i stoję w kolejce..

Młody mi się dziś po południu dodatkowo rozłożył.. katar, oczy szkliste, chrząka już.. całe popołudnie leży, na basen już nie pojechał.. a jutro mamy jechać na zaprzysiężenie mojego bratanka. Jest uczniem 1 klasy liceum mundurowego i jutro mają uroczyste zaprzysiężenie. Mamy zaproszenia, talony na wojskową grochówkę, na pokazy wojskowych sprzętów i młodemu jednemu i drugiemu bardzo zależało, żebyśmy wszyscy byli.. Ja sama mam obiecane zdjęcie z Mateuszem w mundurze ;-) przystojniak i baba w ciąży

ale jak młody będzie bardziej chory to będzie d.. blada z wyjazdu
Tak z innej beczki- zaskoczyła mnie jedna z was dziś stwierdzeniem że tormentiol jest zakazany dla maluszków.. przyznam szczerze że w ogóle się nad tym nie zastanawiałam skoro położna to zaproponowała.. a że kupuje się go bez recepty nawet lekarza nie pytałam..