reklama

Marcowe mamy 2016

Ojj juz nawet nie pamietam jak sie nazywal tamten projekt niestety. Zaraz popatrze na stronach to sprobuje go odnalezc:) bo to bylo juz 4 lata temu. A nie moglismy wybudowac bo mial dach wielospadowy a w naszych warunkach zabudowy dozwolony jest tylko dwuspadowy. Zdecydowalismy sie wiec na Karmelite. Zmieniamy tylko kolor elewacji i dachu i bedzie po naszemu:) widzialam go juz na zywo i jestem zakochana, mimo ze na poczatku nie jedna noc przeplakalam ze nie moge wybudowac tego co chce;) a my w przyszlym roku jak polecimy ochrzcic Olka to zaczynamy budowe:) nie moge sie doczekac!:) Kochana macie ciocie ze Wam dzialke dala:) duzy wydatek odszedl:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
My to dzialke przepisujemy juz 3 mc, ciagle dochodzi ze potrzebny jakis papierek. Projekt tez mamy juz wybrany, u nas malenstwo, bo dzialka nie za duza a i nam wiele nie potrzeba.

Czekam na m, az wroci z pracy bo jakies zakupy by sie przydaly. W lodowce to swiatlo tylko swieci. Na dodatek auto nie chce odpalic, m musi akumulator zobaczyc, tak to bym juz dawno pojechala.

Kubusiowa sliczny ten domek :) Nam tez sie marzy dach dokladnie to czterospadowy ale skoro takie rozne wydziwiania sa to na razie sie nie nastawiam bardzo. Nie wiem tez jak to z poddaszem jak dach jest wielospadowy. Podobno mniej miejsca bo wiecej skosow :)

Mloda mama z tego co pamiętam to wiecej z nas jest po poronieniu. Ja tez stracilam maleństwo w lutym. W kwietniu straciłam pracę, więc może tak miało być. W od maja zaczęłam nową i zaszłam w ciążę a staraliśmy się jakieś 2 lata. Więc też dmucham na zimne. Ale jesteśmy już w wysokiej ciąży wiec będzie dobrze.
Manka no to super. Wiem jak to było jak my szukaliśmy działki potem projektu, super radość. My budowalismy foton 1 o ile dobrze pamiętam. Ale teraz bedziemy chyba sprzedawać :( smutno mi bardzo ale nie bardzo do czego wracać. Po drugie tutaj tez kupiliśmy dom w niego inwestujemy. Ale chyba trzeba będzie pomyśleć o 4 bedroomach bo Artur jak urośnie nie będzie szczęśliwy, że ma taki malutki a siostra pokój o pokaźnych rozmiarach.

My też mamy działkę :D cicha okolica świetna lokalizacja Ale jest taki mały MINUSIK (teściowa za plotem) :p haha

Sarna80 ja sobie tak tłumaczyłam ze pracy nie miałam... mieszkałam u babci tyle ze tam defakto miałam duuuzo miejsca bo dwa pokoje dla siebie naprawdę spore (Ale mieszkanie z babcią dzieckiem i moim nie bardzo mi odpowiadalo) i ze widocznie tak musiało być :) poronilam w tamtym roku w sierpniu.
Od kwiatnia miałam pracę a w lipcu okazało się ze jestem w ciąży :) zaraz jak wprowadziliśmy się do nowego domu to za niecały tydzień wyszły dwie kreski :p w urodziny mojego :D my się staraliśmy później od listopada a zaszlam w czerwcu więc to nie jest aż takie proste :)

MlodaMama my pierwsza dzialke mielismy z takim samym minusikiem:D ale stwierdzilam, ze wole zaplacic za dzialke i miec spokoj niz darmowa dzialke z tesciowa za plotem. I kupilismy nowa:) wiem, ze to byla dobra decyzja.

Manka_tk teraz nie trzeba przeksztalcac dzialki na budowlana. Wystarczy wystapic o warunki zabudowy lub wykaz z planu zagospodarowania przestrzennego. U nas dodatkowo doszlo w warunkach to, ze musimy miec budynek gospodarczy obok domu, wiec budujemy dodatkowo duzy garaz z tarasem.

Izik tez sie bedzecie budowac? Super!:) sporo nas tutaj budujacych:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry