reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2016

U mnie zakaz tez był tylko 6 tygodni,ale bolalo przy początku stosunku przez 9 miesięcy. Myślę ,że swoje zrobiło ,że mi szyjka popekala podczas porodu i to nacinane krocza. Choć moja szwagierka miała cc i mówiła ,że ok pół roku ja też bolalo.

Fanti no mama ma talent !

reklama
Fanti! Misia tez sami robiliscie???

Volka- jak dobrze pamietam masz biala 3drzwiowa szafe z ikei- dobrze wypatrzylam? Zastanawiam sie czy jest ona pojemna...
To właśnie na tym polegało żeby misia zrobić. Zrobiłam na "płasko" gąbka na to futerko wszystko klejem na gorąco I nakleilismy na tekture pomalowana farbami. Jak nie wygramy to się wściekne. A co!

Bursztynek,tak z ikei ta szafa. Powiem tak- w jednej czesci mam same wiszące a u góry na polce ciuchy meza a w drugiej czesci trzy poleczki i jest jednak za malo,dlatego teraz maz ma mi jesZcze ze dwie dorobic,bo miejsce jest.

Ale się popłakałam ze szczęścia ,dziś pierwszy raz czuje i widzę jak brzuch skacze -juz ponad 30 minut mała szaleje tak ,że mąż wyczuwa i widzi ;) jest coraz większa księżniczka moja :) tak się doczekać tego nie mogłam -tych mocnych kopnoakow po całym brzuszku ;)

a sie do tego juz przyzwyczailam bo mam to juz od 17 tyg ale za kazdym razem mnie to bardzo cieszy :)
fanti zdolna mama z ciebie śliczny misio :)
mowicie ze moze byc jak za pierwszym razem?! hmmm pierwszy raz z moim obecnym byl boski a uwazam to za swoj pierwszy raz bo akurat co do tych spraw moj poprzedni maz mial mnie w du... jemu bylo dobrze ja plakalam i tak przez 8 lat :( boze jaka ja glupia bylam
wiec moj pierwszy raz byl z obecnym mezem i byl boski wiec jest na co czekac :-D

ide do wyrka i nasmarowac sie zmierzyc temp jak sie tablet naladuje to sie odezwe bo przy kompie mi nie wygodnie nerka mnie wtedy pobolewa musze jednak duzo lezec :-(

Młoda Mama- idź do kolegi fizjoterapeuty, sama jestem fizjoterapeutą i jest dużo sposobów pomagania kobietom w ciąży. Jeśli ktoś jest wykształcony i ma dobre opinie nie bójcie się chodzic. Można stosowac odpowiednie cwiczenia, masaż i takie tejpy- jak noszą sportowcy. Miałaam sporo pacjentek w ciąży i bardzo dużą ulgę im przynosiły wizyty. Są to naprawde proste sposoby. Czasem nawet odpowiednie pozycje, siedzenie, leżenie, proste cwiczenia mogą dac dużo ulgi. Bardzo często kobiety w ciąży mają problemy ze stawami krzyżowo-biodrowymi. Ból silny po bokach kręgosłupa na dole. Szczególnie po stronie obciążonej nogi. Jest to spowodowane rozluźnianiem więzadeł. A te stawy trzymają tylko więzadła. Wtedy taping się świetnie sprawdza bo taśmy działają wzmacniająco na te stawy. Sama kupiłam rolke tejpów i mam zamiar sobie aplikowac na brzuch jak mi będzie za ciężko. Przy obrzękach też można stosowac jak wam będą puchły nogi.
I Bardzo Ważne. Jeśli będziecie po cc to jak się blizna zagoi wybierzcie się do fizjoterapeuty na tzw rozluźnianie blizny. Po to żeby zlikwidowac zrosty i uwolnic bliznę. Wszystkie blizny w obrębie jamy brzusznej - po wyrostku, woreczku, cc- mogą po latach ( nawet po 10-20) dawac różne bolesności. Nie jesteśmy w stanie tego przewidziec. Może was zacząc np. bolec bark, albo zaczniecie miec problemy z jelitami...i nie będziecie tego wogóle wiązały z blizną. Nie będe tłumaczyła czemu tak się dzieje, ale tak może się dziac:happy:
L

Fanti! Rewelacja! Musicie wygrac!!! Trzymam kciuki [emoji5]️

Volka- dziekuje. Jak jest szansa na dorobienie sobie polek to gitarka. Wystarczy w zupelnosci[emoji6]

Edit- wspaniale uczucie, prawda? [emoji7]

Agiszonek- dobrze Ci, ze sama wiesz jak to ogarnac. Dziekujemy za rady! Z pewnoscia sie przydadza! A polecasz cos na bol dolnej czesci plecow i ogonka? [emoji6]

Fanti jaki boski mis :D
Agiszonek fajnie masz, sama sobie mozesz pomoc :)
Ale macie tutaj goracy temacik :D no u nas roznie z tym jest, tzn przed ciaza raczej czesto to robilismy ale od samego poczatku zafasolkowania to przez 3 msc nie mialam w ogole ochoty wiec odbylo sie to moze 3 razy a teraz owszem ochote mamy ale rzadko to robimy bo sie boimy o dzidzie troche :D nie wiem czemu jakos tak gleboko w psychice lezy mi to ze cos sie moze stac zwlaszcza, ze mi w Anglii nikt miedzy nogi nie zaglada przez cala ciaze i nie wiem jak u mnie sie sprawy maja z szyjka macicy i tymi innymi rzeczami :)
Ja dopiero po pracy zmeczona taka jestem ze hej.
Dobrej nocki :p

reklama
Ja wczoraj padlam a dziś już nie spie tylko się mecze z tym nosem :( nie lubię być chora i nie muc nic wziasc na przeziębienie jedynie co to muszę teraz nos smarowac bo mam już cały czerwony i poraniony :(

Do góry