reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Dzieki dziewczyny za zyczenia :). Nailie no na to licze dzisiaj,ze juz nie bede miala zadnych watpliwosci ;). MlodaMama a co za zawody? Powiedz mu,ze mysli tylko o sobie :p.

Volka wszystkiego najlepszego:-) Życzę by maluszek w brzuszku obrócił się tak by wszystko na 3d było ładnie widać :-) Po wszytskim czekamy na wieści z Twojego brzuszka :)

Mój Oli tak się za babcią stęsknił, że czekał na piatek jak na zbawienie by dziś spać u babci.. a skoro mamy wolny wieczór to mąż zaproponował kino "Listy do M 2". Problem w tym, że my jak zwykle na ostatnią chwilę i nie ma miejsc w kinie.. ale jest jeszcze 2 kino takie stare i tam nie ma rezerwacji.. może tam.. jak nie to będziemy mieli wolny wieczór sami w domu czyli przed TV :sorry:

Aaa... jeszcze odnośnie konkursu- wyniki będą w środę a do dziś trzeba było prace składać..

Volka na strzelnicy :D żeby nie stracić pozwolenia na broń musi co jakiś czas jeździć :D Ale już był 2 tyg temu Ale POMYŚLAŁ O MNIE ,kochanie ale przecież możesz ze mna jechać co bedziesz w domu siedziala' haha daj znac po usg jakk poszlo! :D

Fanti nie ma opcji żeby nie było 1miejsca tak świetny był miś ! :D

Ja odpadła leżąc w łóżku z kotem :)
Fanti na pewno wygranie ;)
Volka wszystkiego najlepszego kochana i oby dzidziuś się dziś pokazał :*
Ja w przyszłym tygodniu pójdę do położnej środowiskowej do przychodni koło domu :) i ugadam się z nią na jakieś spotkania żeby serduszko posłuchać zwazyc się zmierzyć ciśnienie itp :)
Teraz mi troszkę lepiej dzięki mojej kotce która leżała mi na klacie spocilam się okropnie może to mi też trochę pomoże

Bar bra może wygrzewanie dobrze na Ciebie zadziała ;)

Ja leżę z tymi plecami bo już mnie tak chycilo ze zaczęłam kulec Na lewa noge bo mnie tak rwie :(

A co do położnej to u nas po porodzie chodzi przez tydzień taka z ośrodka zdrowia a czy Wy też ja mialyscie? Przy 1 dzieciach? Wcześniej się to zgłasza czy przed porodem można iść już ? Porozmawiać ? U mojego mojego rodzinie jest jedną położną i pracuje w szpitalu gdzie mam rodzic Ale teraz gdzie mieszkam to nawet nie wiem czy tam jakieś chodzą czy nie... nawet nie wiem gdzie mam pytać :/

Wszystkim Wam polecam obejrzec sobie filmik edukacyjny na temat bólu kręgosłupa. Głownie film jest o odcinku lędźwiowym,a el tyczy się każdego odcinka, ponieważ zauważcie że wszystkie rzeczy które robi się na codzień: sprzątanie, podnoszenie, siedzenie...robimy w zgięciach-czyli pochylając się do przodu. A co z ruchem w tyl? tzw odgięciem/przeprostem? Każdy staw w naszym organiźmie ma swoją ruchomośc. Łokiec się zgina i prostuje, tak samo palce...kręgosłup żeby dobrze stawy były odżywione też musi się ruszac w przód i w tył a niestety większośc życia używamy tylko tego ruchu w przód. Może przybliży wam coś ten filmik: wejdźcie sobie na stronę Instytut McKenziego Polska - Klinika schorzeń kręgosłupa tam wchodzicie w zakłądke Dla Pacjenta i macie filmik Jak Dbac o Kręgosłup?
Pamiętajcie że kręgosłup to długa kolumna. trzeba dbac o niego w całości. Bardzo ważne jest siedzenie i schylanie w naszym stanie. Podkładajcie sobie wałeczki pod dolną częsc kręgosłupa tak żeby go troszkę wypchnąc w przód. Musicie dbac o proste siedzenie. Ewolucyjnie jesteśmy przystosowani do biegania, chodzenia....nikt nie przewidział że w XXI wieku tyle będziemy siedziec!!! Stąd przeciążenia, dyskopatie i różne inne dolegliwości. Od kręgosłupa można czuc różne objawy- możecie miec kłucia, drętwienia kończyn, uczucie ciągnięcia, słabszą siłę, mrowienia....różne dolegliwości. Miałam mnóstwo pacjentów np. z objawami zawału-od odcinka piersiowego, z bólami łokcia- od odcinka szyjnego lub z bólem pięty-od odcinka lędźwiowego. Niekiedy są leczeni bezsensu miesiącami ! Najważniejsze to znaleźc PRZYCZYNE bólu.
Nailie i Bursztynek
najlepiej sobie znaleźc fizjoterapeute w okolicy który pracuje metodą mckenziego. Pamiętajcie o prostym siedzeniu i zginaniu się na prostym kręgosłupie i zgiętych stawach kolanowych- pupa idzie w tył.
Jak będziecie po cc to najlepiej iśc do fizjoterapeuty który ma szkolenia z zakresu pracy na powięzi.
Rozpisałam się, ale myślę że to przydatne informacje. Jak coś to pytajcie :-)
Volka: spełnienia marzeń!!!

reklama
Do góry