reklama

Marcóweczki 2011

Harszka a myslałaś o meblach szarobrązowych z serii Hemnes?? My takowe mamy, kanapa jest z pokryciem sztruksowym też taka szarobrązowa, podłoga też w takich odcieniach, ściany w beżu, a wszystkie dodatki (rolety, zasłony, poduszki, podkładki do jedzenia) w zieleni :D I nie wygląda jarmarcznie :D

Ps. To ja znikam na trochę, sprawy urzędowe musimy pozałatwiać z eM póki mamy wolne :D
A póżniej na 17 wizyta :D
Mam zamiar wreszcie wyjaśnić tą moją datę porodu :pppp
Aż mi suwaczki wariują, raz pokazują odpowiednio a potem ten górny o tydzień więcej, a dolny wg DP 2 III :D
Oczywiście każde usg pokazuje dzidzię większą o 2-3 tygodnie i to chcę właśnie wyjaśnić, na co ja mam się w końcu szykować????

Za 3 tygodnie III trymestr :D Coraz trudniej z wiązaniem butów (jeszcz enie znalazłam odpowiednich botków), wstawaniem, pokonywaniem schodów..
Wczoraj eMek pomagał mi w goleniu podwozia, ale mieliśmy ubaw ;))))

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien doberek:-)
Kolejny szary dzien,feee:no:
Ja juz po sniadanku i spacerku,teraz robi sie rosołek a po południu ide do kumpeli zrobic jej rodzine na ''bostwo'';-)
Harsh no to dziwny kraj ze nie ma firanek w sklepach;-) ale to co opisujesz tez fajne:-)
Milutek czyli jednak robicie studnie,dobrze ze jest taka mozliwosc:tak:
Futrzak nie przepracuj sie,spokojnego dnia zycze;-)

Znowu mam te pieprzone mdłosci.....

Miłego dnia babeczki

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:) u mnie pieknie slonce swieci po prostu idealna pogoda na spacer szkoda ze nie mam z kim;)

weekend mozna powiedziec udany troche na uczelni troche z mezem na robieniu nic:D

No i po weekendzie! Mąż mnie poprzeciągał po wszystkich sklepach i musiałam oglądać farby, dywany, roboty kuchenne, deski do prasowania itd. Oczywiście nic nie kupiliśmy bo on musi się pomodlić nad każdym zakupem z miesiąc. Zaliczyliśmy w piątek urodziny mojego taty a dzisiaj poleciał na bezę do Zakopanego i mama znowu sama. Wczoraj byłam na 18stce u kuzyna M, objadłam się strasznie różnych pyszności!

Mam ambitny plan dokonczenia pisania pracy podyplomowej:) formalności już pozałatwiane, zgodę mam itd. I teraz wielkie LOVE do dziewczyn które pracują z dzieciaczkami lub studiują pedagogigę i mogą cos mieć na temat "Czynników warunkujących rozwój dziecka". Jeśli macie coś to dajcie mi znać na priwa:) Bardzo proszę:)*** A to mój plan i może ktoś coś ma na ten temat:
Rozdział I Charakterystyka zjawisk rozwojowych dziecka
1.1. Terminologia
1.1.1. Auksologia
1.1.2. Akceleracja
1.1.3. Trend sekularny
1.2. Składowe procesu rozwoju
1.2.1. Wzrastania
1.2.2. Różnicowanie
1.2.3.Dojrzewanie
1.3. Okresy rozwoju i ich krótka charakterystyka
1.3.1. Okres prenatalny
1.3.2. Okres postnatalny
Rozdział II Charakterystyka rozwoju psychoruchowego
2.1.Czynniki wpływające na rozwój dziecka
2.1.1.Czynniki endogenne
2.1.2. Czynniki egzogenne
2.2. Czynniki ryzyka nieprawidłowego rozwoju dziecka
2.2.1 Czynniki ryzyka egzogenne
2.2.2 Czynniki endogenne
Rozdział III Rola zabawy w rozwoju psychoruchowym dziecka
3.1.Definicja zabawy
3.2.Baraszkowanie
3.3.Zabawy tematyczne
3.4.Zabawy uspokajające
3.5.Zabawy w wodzie

Trochę już mam ale wiecie jak to jest im więcej tym lepiej:) Więc bardzo proszę o pomoc. Z tego co wyłapałam to Koncia, Skarletka i Madzik mogą mieć z tym coś wspólnego i może coś się znajdzie.
Obym zdążyła z tym przed porodem hehe

Wogóle to mam skurcze po kilka na dzień, brzuch mi twardnieje i za chwile przechodzi. To normalne?

Karpatkę bym zjadła bo uwielbiam:) Milutek podskoczdo teściowej po kawałeczek dla mnie:)

Malina, Futrzak jak Wam fajnie że sie spotkacie! Zazdroszczę...

Harsharanie ja kupiłam kiedyś firanki w sklepeie w Anglii była jakaś wyprzedaż i dałam za nie kilka funtów tylko za cholerę nie pamietam jaki to sklep! Pamietam tylko że i pościele i wypełniena, koce, obrusy, firanki tam były. Mi się podobają takie rolety o których pisałyście tylko takie lekkie prześwitujące;)

Ewi, jak chcesz to poszukam w zeszytach, bo kończyłam opiekunkę dziecięcą i miałam wychowanie dziecka, więc powinnam w zeszycie mieć na rozdziały 2 i 3;-):tak:.
Ludu, za 4 godziny mam wizytę i zobaczę co u Pawełka słychać i widać;-):tak: - już nie mogę się doczekać:-):-).
Cornelka, ja już spacerek jesienno -wiosenny zaliczyłam - ciocia mnie wyciągnęła:tak::-). Pogoda - cudo:tak::cool2::cool2:.
Malinuś ja już mam problem z obcięciem paznokci u nóg:tak::baffled: a co będzie w lutym - marcu:dry::szok::szok::szok:.

Pierwszy raz nie było kolejki u gina i wreszcie poświęciła mi więcej uwagi ;-). Tak jak myślałam, dostałam badania do zrobienia, łącznie z glukozą. A do pani doktor wrócę w Mikołajki :rofl2: Resztę dnia spędziłam w bibliotece. Ledwo dodźwigałam 3 grube księgi do domu :oo2: No i kiedy ja mam je jeszcze przeczytać? Dobrze, że wzięłam zwolnienie. Kupiłam sobie pączusia na pocieszenie :-D Palce lizać, u mnie w cukierni rąbią takie pyszne, chudziutkie, a nie ociekające tłuszczem. A nadzienie mają tyle, że mi na spodnie poleciało :-p
Idę czytać, co naskrobałyście :-)

marta zazdroszczę podglądania syneczka:) obowiązkowo zaraz melduj!

ewi ja niestety nie pomogę, bo nie te studia

ola szkoda, że nie mam cię bliżej. chętnie bym się zrobiła u ciebie na bóstwo:)

a ja pospałam trochę, a że emka nie ma, to nie chce mi się gotować, wrzuciłam na ruszt 2 parówki:)

Ostatnia edycja:
reklama
ola, u maluszka wszystko dobrze, USG nie miałam, tylko zwykłe badanie i jest wszystko idealnie :-p trochę sobie pogadałyśmy z doktorką, wreszcie mi kartę ciąży uzupełniła.

Ewi, tak patrzę, co ty tam potrzebujesz, ale coś mi się zdaje, że żadnych konkretów nie znajdę, bo na własnych notatkach nie polegam i jak coś potrzebuję, to idę po książkę :-D zerknę co tam mam z prac na kompie, ale obawiam się, że nic w ten deseń.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry