reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Sikam, no zaraz się posikam hahahahahahahaha
Siedzimy z eMkiem na kanapie, Fred na dole.. Nagle eM wstaje i nie wierzy w to co widzi, jedna nogawka spodni dresowych na dole cała opracowana :DDDD Fred mu obżarł naokoło całą nogawkę, a on nic nie poczuł - nawet nie mamy siły na niego krzyczeć, bo płaczemy ze śmiechu "no ale jak?? kiedy??"

Nie panikujcie tak bardzo ;) Ja sobie pozwalam na kąpiel od czasu do czasu, chodzi o to, żeby nie robić zbyt gorących, bo wtedy rozszerzają się naczynia krwionośne i można właśnie dostać krwotoku, ale w odpowiedniej wodzie super relax, a już na pewno pomaga na rwę kulszową jeśli komus dolega ;)

nio tak sie sklada ze nie tilko ti:) na szczescie mam prysznic jeszcze ale do wanny tesknie i chcialam wczoraj isc wziasc kapiel ale m mi powiedzial ze moze lepiej nie i znowu prysznic nieftety... well, i tak no kurcze nie wiem czy nalac wody i ryzykowac bo kapiel sie zbliza a pomyslu nie mam...dobra ide pod prysznic - hmm- znowu- czekam na m az wroci z pracy to jeszcze wpadne jesli ktos jeszcze bedzie!see yaa in a minute!

buziaczek ja też zrezygnowałam z kąpieli w wannie i biorę szybki, nie gorący prysznic. Kąpać się wolno ale jest też druga strona medalu: zbyt ciepła woda może wywołać silne skurcze, krwawienie, a nawet przedwczesny poród. Dlatego lekarze zalecają, by woda, którą wlewasz do wanny, była ciepła, ale nie gorąca. Ponadto kąpiel w wannie nie powinna trwać dłużej niż kwadrans. Dłuższa zamiast rozluźnić i zrelaksować, osłabia organizm. Kąpiel w wannie jest niewskazana w dwóch przypadkach. Po pierwsze, kiedy ciąża jest zagrożona. Ciepła woda może wywołać skurcze i przedwczesny poród. Po drugie, jeśli przyszła mama ma skłonność do częstych, nawracających infekcji dróg rodnych. Woda wypłukuje bowiem z pochwy dobre bakterie, a w ich miejscu rozwijają się grzyby albo bakterie chorobotwórcze.
dlatego mamy lubiące kąpiele, bez stresu;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry