reklama

Marcóweczki 2011

Ja tylko na sekundę bo M mnie nie dopuszcza do kompa:no::angry: a z resztą mam roboty w kuchni:tak:, bo krokiety z mięskiem zamówione na jutro i już zapłacone więc mus się wyrobić. :tak:
Miłego wieczorka i nocki babeczki.

reklama

Marta-
popieram Twoja opinie o baldachimach jako czegoś co zatrzymuje z gracja na sobie tylko kurz!!!! Blee nie lubię takiego czegoś ze już nie wspomnę o tej cyrkulacji powietrza:tak:

Katjusza- sen był fajny- taki przyszłościowy;-)

Agnes- w ta woda to ja w nic nie uwierzę dopóki nie zobaczę sprzetu na działce:)

Ewi- ja to się chyba muszę przejść do jakiej restauracji i na własne oczy zobaczyć te pustki:):-D A z Zusem masz tak jak ja z tą gmina i wodociągami:angry:.

Pinus- a ja ostatnio mam 3 smakołyki które wypełniają moje życie: kisiele- fisiele:), słonecznik łuskany i wafle ryżowe. To przynajmniej są takie rzeczy które mogę jeść tonami bez skrupułów:):-p:-p

Ola- ja to Ci zazdroszczę takiego spania. Moze raz na miesiąc uda mi się spać do 9.30 tak to zawsze pobudka po 7 i koniec spania- lepiej od razu wstać bo zaczyna mnie wszystko bolec od samego kręcenia się:)A szkołe rodzenia sobie odpuszczam. Skorzystam z rad cioci koleżanki- położnej:) Z drugiej strony mnie na nia zwyczajnie nie stac...a i tak bede miec cc!!...więc Cie bardzo dobrze rozumiem- jest to spory wydatek!

Malinka- to fajnie ze praca eMka cieszy Was oboje:) A nie mówiłam ze wszystko się ułoży?:);-);-)

Milenka- waga się nie przejmuj:) będziemy sie nią martwic po porodzie:) u nas +10:)

Papcia- po pierwsze co za matoły tam siedzą w tym poradniach!!! Do 24 to ty byś już mogla nogę wyleczyć a nie dopiero ja wkładać do szyny (łuski). Po drugie skrzydeł Ci nie dali? Jak masz nie chodzić? Obłęd:wściekła/y:- zdrowiej nam kochana jak najszybciej:)

Pabela- w temacie remontów itp.nie ma kwot w stówkach liczonych. Wszystko liczy się tylko w tysiącach- wiem ze to już Cie trapi a ja Ci powiem tylko tyle- życzę Ci cierpliwości jak się ten etap zacznie bo puki się o tym tylko mówi to nie tak źle:);-);-)

Futrzaczku- już nie raz było udowadniane ze maluszki w brzuchach przyzwyczaja sie do odgłosów z otoczenia mamy- i żebyś się nie zdziwiła jak żadne karuzele i kołysanki nie pomogą w usypianiu tak jak Wasz psiak:):-D:-D

Harsharani- to już jakiś sukces- aż 3 próbki farb- superowo...tylko szkoda ze z tymi roletami Ci nie wyszło tak jak chciałaś:tak:. co do biletów to jakiś cyrk robi ta Twoja mama- Twoja reakcja jest dla mnie normalna!

Madzkim- to do grudnia Ci szybko zleci:):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Zapomniałam sie pochwalic ze przyszły dzis gratisowe pampersy;) ale one sa malusie,hihi
Bylismy z grubym u weta,siedzielismy godzine i same koty były a my tylko na pazurki i odrobaczenie,ale miło było bo nasza pani wetka pochwaliła ze grybcio super wyglada;)

ps
w nowej gazetce tesco pampers te nowe 60szt sa za 40zł

wiecie co, ja zauwazylam, ze mimo iz to sa wyspy brytyjskie, to jesli chodzi o rodzenie itp, to bardzo rozni sie szkocja, irlandia, a Anglia i Walia...

Agacina, Milutek..no dwojka, bo niby brat ma szkole (liceum)..tylko, ze moja siostra tez jest w liceum,a nawet w gorszej pozycji, bo w pierwszej klasie... No,ale tak to jest jak sie ma ulubione dzieci... My z bratem (niebiletowym;) ) niestety do nich nie nalezymy...
A najgorsze jest to, ze u nas nigdy nie bylo kasy, dzieciaki jeszcze nigdy nie lecialy samolotem...w ogole nie byly za granica... i dlaczego 2 ma miec taka mozliwosc, a brat juz nie?
Bilety za cale 89zl...
Marta, wysylasz do UK? :-D

Milutek, a teraz pisz co sie dzialo i co zalatwilas!

Ola, u nas jeden z sasiadow ma takiego serdela i Olo go uwielbia :)

Koncia, zmiany suwaczkowe? Podoba mi sie na zielono :)

DZIEWCZYNY Z UK!
mam pytanie... Skladalyscie kiedykolwiek/ zamierzacie zlozyc wniosek na Health in pregnancy grant? To jest to 190funtow jakie dostaje kazda mama tutaj.
Macie link:
http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTa...ngupchildren/HealthinPregnancyGrant/DG_173502

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kochane padam na twarz. Rano robiłam badanie glukozy- krzywa cukrowa i morf. nasiedziałam się jak głupek. W międzyczasie przez telefon zgłosiłam szkodę z mojego zalania is zybe rozbita do ubezpieczalni. I dostałam telefon z gminy ze do dwóch dni podadzą mi dokładny termin rozpoczęcia kopania wody- wiec w tej sytuacji nie jechałam narazie po decyzje na piśmie- czekam max do czwartku i robię ewent.dym!!! Jestem już wszystkim zmęczona. Jutro idę na rodzinna rozprawe sadowej- mojej siostry- wiec kolejny dzień przezyc i musze odebrac wyniki!!!
Mam jeszcze ciutkę ciuszków do prasowania na dziś!! A potem liczę ze zasnę jak małe dziecko:)

agacina ja sie mojej o to pytalam na pierwszej wizycie i mi powiedziala, ze nie ma opcji z wyborem czy naturalny czy cc. Malo tego moja przyjaciolka urodzila to chlopaka 4.700 naturalnie!! Do tej pory zastanawiam sie czy w Pl by na to pozwolili....

Hmmm, wydaje mi sie, ze moja kolezanka, ktora rodzila w zeszlym roku w lutym wybrala sobie cesarke, bo jeszcze pamietam jak mowila, ze polozna probowala ja namowic na naturalny. ale podpytam, bo druga ciagle sie mnie pyta jak chce rodzic, ale zbywam ja, ze jeszcze sie nad tym nie zastanawialam. Moze ma na mysli, czy w wodzie czy jakos inaczej, czy wiszac na przyklad ;) zartuje, musze wywiad zrobic, a wizyte z polozna mam na poczatku grudnia.

Harsharani, Szkocja to juz w ogole oddzielne panstwo :) tu za nauke w collegu placa ;)
Ja druczek dostalam od poloznej, ma mi go tylko wypelnic

Milutek
, zasniesz jak 3 malych dzieci ;)

Kotek spi obok mnie, Victor cos sie gimnastykuje. Tesciowej imie bardzo sie podoba :)

Ostatnia edycja:
Witam Marcjaneczki! Dzisiaj mam dzień pt. "ja już nie chcę wakacji, ja chcę do domu!". Niby wszystko fajnie, ale od wczoraj i mi i M. zawracają non stop d...y z pracy - mamy tego po dziurki w nosie! Pogoda zeszła na psy zupełnie, zimno i wieje tak, że z plaży uciekaliśmy biegiem. I na dodatek tęsknię z kotami :-( :-( :-( To pomarudziłam sobie, sorki, ale musiałam. Jakiś kryzys nastroju mnie złapał.

Z tematów innych: straszna się kaleka na basenie zrobiłam! Pływam wygięta w paragraf, bo brzuszek ciągnie do dołu i co dziwne - boli mnie potem kark! Ale sensację wzbudzam na basenie niezłą :-), bo tutaj średnia wieku mocno geriatryczna: od 70 do zgonu plus ze 2 mamy z dziećmi. No i ja na basenie pływająca z jednego końca w drugi, a potem wychodzę i widzę jak niektórym się oczka okrągłe ze zdziwienia robią. Chociaż wiele babć widzę, że spogląda z przyganą, że co to za frywolne pływanie w błogosławionym stanie. I jeszcze kostium 2 częściowy ;-)

Papcia, mam nadzieję, że z nogą będzie już w porządku. Ale jak słucham takich historii, jak Twoja z umawianiem do ortopedy, to aż cała się jeżę!!! Nasza %^!@#$ publiczna służba zdrowia!

Harsharani, rolety rzymskie to niestety spory wydatek. Ja się przekonałam na mojej sypialni. Najgorsze, że najpierw wyceniono mi na jedną kwotę, a w trakcie cena wzrosła o jakieś 30%. Myślałam, że mnie trafi, ale już zgodzić się musiałam, bo robili mi z mojego materiału i nic bym z tym innego nie zrobiła. Teraz jestem mądrzejsza - kupiłabym sam mechanizm i dała do uszycia najzwyklejszej znajomej krawcowej i wyniosłoby mnie 1/3 tego, co zapłaciłam. Ale człowiek uczy się po fakcie. Może w UK też można taki mechanizm kupić?
A podejście Twojej mamy do biletów...ech! szkoda gadać!

Milutek, straszne masz przejścia z tą wodą. Całe forum teraz pewnie trzyma kciuki, żeby się wszystko udało i żeby przestali urzędnicy dręczyć biedną ciężaróweczkę!

Marta, Nigella przy tobie wymięka!

aga_cina
, nakarmiony kocio? Pogłaszcz go ode mnie koniecznie! Jak ja tęsknię za moimi futrami!!! Buuuu!

reklama
Futrzak A był ze mna i nawet pielęgniarki go wyganiały że ma wyjśc bo nie bedzie mnie teraz musiałnosić na rekacha a on jak zobaczył moje maślane oczka na przystojniaka to sie zaparł i nie wyszedł:)
Ola wiesz szkoda że ten lekarz tylko na IP przyjmuje bo rehabilitacje nawet płatna bym u niego wykupiła
Pabela pani w przychodni stwierdziła że do wizyty wystarczy bandaż elastyczny
Milutek a no skrzydełka mi zostaja a że nie używam teraz allways to Red Bull zostaje
A CAŁEJ RESZCIE BARDZO DZIĘKUJE ZA TROSKE

Teraz przynajmniej ma powód żeby emka wkurzać jak tylko mnie wkurza to ja mu nawijam o doktorku a wczoraj stwierdził że jak mi sie tak spodobał to mam patrzec na niego wyobraźić sobie doktorka i zrobić z nim to co mówiłam że zrobiłabym z doktorkiem:)
3b22ebec.jpg

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry