reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Malina nie denerwuj sie,złosc pieknosci szkodzi ;) ale masz racje,mozna załozyc taki konkretny temat''Porod-pytania i watpliwosci'',ja tez daje tylko kranowe do nalesniorow bo u nas gazowanego sie nie pije wiec nie kupuje specjalnie;)
Wredniak witamy i zapraszamy;)

Ja własnie siedze i robie liste co jeszcze musimy kupic dla mnie i dla dzidziusia i jestem przerazona,tyle tego jest...

Ostatnia edycja:
Marta oby tylko to pogotowie mi się nie przydało odrazu hehe ps.ja z okna też mam widok na pogotowie i karetki haha, ciągle prowadzę z nimi wojny bo mają pretensje że im parkuję pod budynkiem a sprawdziłam i mam takie same prawa do tego parkingu co oni hihihi ale złośliwi są że szkoda gadać np. strzepują mi popiuł na maskę (brat ich przyłapał) albo zgartają śmieci!!!

Cześć Wredniak:) Mam nadzieję że ten nick tylko tak groźnie brzmi i że na prawdę nie jesteś wredna;) no i prosimy tu o spowiedź co, jak, gdzie i kiedy i o zapisanie się w wątku spisu marcowych mam:) Marta na pewno szybko uzupełni;)

Bosa wyłącz słóżbowy i niech Ci głowy nie zawracają! Wakacje masz! Ale M dobry! Mój nie chce spełniać zachcianek swojej ciężarnej żony! Wczoraj go męczyłam wieczorem o W-Z i na jeczeniu się skończyło! Ale dzisiaj mu nie odpuszczę hehe taki mały szantaż zaplanowałam sesesese... A co do kotów to one same cały tydzień czy jak??? Kto je karmi?

Ola ja już mam taką listę i też jestem przerażona! Jak dostanę kasę z Zusu to zamawiam dla siebie dwie koszule nocne, majtki poporodowe siateczkowe, wkłady poporodowe, wkładki laktacyjne i kapcie do szpitala a dla małej kocyki, pościel (2komplety), prześcieradła (3 sztuki), gruszkę, termometr do wody i do ciała, wawnienkę, łóżeczko z materacem. I do pokoiku farbę (bo przecież 4 dni urlopu i kilka godzin spedzonych na oglądaniu farb to dla męża za mało!), dywanik, żyrandol, firankę i wielkiego elfa na ścianę!!! Narazie tyle:) Ciuszków to mam tyle że moja mama popukała się w głowę i pytała czy mam zamiar dziecko męczyć przebieraniem 10 razy dziennie więc narazie nie wybieram się do ciucha chociaż strasznie mnie korci! A wózek kupuje mama ale dopiero w lutym bo uważa że wcześniej nie ma po co! I do mieszkania okap kuchenny i mikrofalówkę:) W planie mam jeszcze robota kuchennego ale na niego chyba mi raczej nie wystarczy bo kosztuje ok 700zł a postanowiłam że zainwestuję w coś porządnego!
Wczoraj zamówiłam pościel białą w czerwone serduszka:) tylko na nią dała nam mama w ramach prezentu mikołajkowego:) Ale się poprzechwalałam!!! Chwalipięta!

Marta a masz przepis na W-Z? Tylko taki łatwy bo nigdy nie robiłam... Bo tak sobie myślę że chyba szybciej sama zrobię niż doproszę się żeby mi M kupił:) ostatnio co znajdę przepis w necie to jakieś same nie wypały a zachwalają że hohoho chyba gorsze beztalencia kulinarne odemnie! Raz to z mężem tak piekliśmy cappucino że zamiast 1,5 szklanki mleka w proszku dodaliśmy 0,5:) I uznaliśmy że jakaś kolejna beznadzieja a to było nasze niedopatrzenie hehe

Ostatnia edycja:
Rany, jak tylko przeczytam gdzieś o wyprawce do szpitala dla siebie i dziecka to od razu chce mi się gdzies daleko uciec a na pewno nie iść do sklepu ją sobie skompletować. Nienawidzę robić zakupów pt: muszę!!! Brrr.....

A tu czas leci i zostaje nam go coraz mniej ;) A jak ktoś jeszcze ma remonty to już w ogóle współczuję..

A z zakupem wózka chciałam się wstrzymać jak najdłużej, żeby gwarancja nie leciała, jak któraś z Was słusznie podpowiedziała, ale ostatnio w jednym sklepiej dowiedziałam się, że na jakiś tam kolor czekali 5tygodni :O Trzeba więc wziąć pod uwagę, że nie wszystko można kupić na miejscu :/

Witam się ponownie :-)
Po kolejnym seminarium, wreszcie mogę się zabrać za część badawczą pracy. Jak dobrze pójdzie będę się broniła w maju.:happy2:
Wróciłam i wzięłam się za gotowanie rosołku dla M, ale i tak nie zdążył zjeść :-(
W międzyczasie posiedziałam nad książką i prawie zasnęłam. Autor ma na prawdę ciężki język i pisze przemądrzałym tonem. Jejku jak to utrudnia naukę :confused2:
M postanowił mnie jutro zabrać na badania, cieszę się, że będę miała towarzystwo na glukozie :blink: szkoda tylko, że do tego robię krew i mocz i muszę być nadczo.:baffled:

Scarletka, nos do góry, ja przeważnie mam takie depresyjne dni jak za długo siedzę sama w domu. Zaproś kogoś na ciacho, koniecznie czekoladowe i sobie razem poprawiajcie humor ;-)

patik, biedna mała, co jej się stało? :-( dobrze, że już jest lepiej.

Harsh, boska ta wiewióra, jakie ma fajne poliki :rofl2:

Ewi, tak mi się oczy zamykają, że przeczytałam, że twój mąż dochodzi...;-)

ola, jaki słodziak! :-D

Co do zakazu palenia, dziś 1 pan bezstresowo palił ćmika pod wiatką na przystanku i nic sobie nie robił z oburzonych spojrzeń 3 pań ( w tym mnie) :-p

Co do zakazu palenia to wczoraj w pociągu osobowym relacji Warszawa- Łowicz ( zeby nie było godziny szczytu) na ostatnim pomoście dwóch panów zagęszczało dymkiem atmosferę wprost pod naklejką z przekreślonym papierosem. Czyli bez zmian jeśli chodzi o zmiłowanie dla niepalących.

reklama
Hej, dawno mnie nie było, mam urwanie głowy. Nie nadrobię niestety zaległości, mam nadzieję, że u Was wszystko ok.

Byłam na tym usg 3d tydzień temu i na 100% chłopak, sama widziałam jajka i siusiaka, haha. Teraz mamy problem z imieniem, obecnie zastanawiamy się nad Krzysztofem albo Julianem, zobaczymy jeszcze co mój mąż wymyśli, bo dałam mu wolną rękę. Mi się obydwa bardzo podobają, chociaż chyba jednak Julian bardziej i coś czuję, że to zostanie.

Malinaa, jeśli w Mama i ja będziesz wózek zamawiać to ja wpłaciłam zaliczkę chyba 100 zł i mówiłam co na kiedy potrzebuję i tak miałam. Polecam sprzedawcę pana Andrzeja, bardzo kompetentny.

A u nas najpierw goście byli i nie miałam jak do Was zerkać, a tyle produkujecie, że ciężko nadrobić. A teraz przyszła mi pościel do sklepu i musimy zdjęcia porobić, a poza tym chcemy też na allegro powystawiać i mąż kończy stronkę, żeby to wszystko ładnie wyglądało. Widzę, że pościel co niektóre z Was będą kupować, jak będę już miała zdjęcia to dam znać. Ja mam pościel z dzianiny, bardzo przyjemna w dotyku i miękka także polecam, haha.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry