reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Wpadam na chwileczkę, do 14.00 jestem jeszcze w UK. Psiapsiółce wywaliło net i nawet nie miałam jak się odezwać. A pisała mi sms-ka Marta, że ją nieco rozłożyło zaziębienie i nawet na BB nie ma siły i że odezwie się pewnie jakoś dzisiaj.
Sorki, ale nie miałam jak wcześniej poinformować!

A tu w UK też biało, co prawda sybolicznie raczej, ale tutaj to tragedia normalnie. Chodniki nieodśnieżone, drogi jak ślizgawki i brak zimowych opon. A mnie bolą nogi po 2 dniowym maratonie zakupowym. Ale Stella będzie ubrana pięknie! Zamelduję wszystko jakoś jutro, jak już się w pracy ogarnę. Rany, ja muszę do pracy wracać :-( :-( :-(

reklama
Hej dziewczyny.

Wpadam dziś tylko na chwilę. Przez weekend praktycznie w ogóle czasu nie miałam i jeszcze przez kilka dni pewnie tak będzie. Wczoraj moja siostrzenica miała swój chrzest. I tu muszę kogoś pochwalić koniecznie.
Otóż zamówiłam aniołka od Dmuchawca. Aniołek piękny, z tyłu elegancka dedykacja. Taka pamiatka zrobiła furorę. Wszystkim się spodobał ten pomysł. Był oryginalny przy tych wszystkich kartkach z życzeniami. Jednym słowem: REWELACJA.

Jak tylko znajdę chwilkę, to tu do was zajrzę.

Buźka.

Czesc dziewuszki:-)
U nas wieje,mrozi i sypie,brrr
Wczoraj chyba przecholowałam z iloscia ''spacerkow'',najpierw godzina po polach z psem a potem autobusem do mamy i zeby sie nie przesiadac i nie płacic bezsensu za bilet ,poszlismy jeden przystanek na pieszo,przez las pod gore taka wielka,no i wieczorem jak wrocilismy miałam bol brzucha,takie ciagniecie na dole.Na szczescie dzis juz jest lepiej za to mam lekkie mdłosci,fuj...

Malinus a mierzysz puls i cisnienie? moze masz skoki mocne i wtedy jest taka ''arytmia'',tez czesto tak miewałam,jeszcze nawet do 4m-ca,teraz sie uspokoiło ale musze uwazac przy zmianie pozycji np schylanie sie,wstawanie.
Milutek super łozko i te jego wymiary,zazdroszcze,my jakbysmy wstawili takie duze to by zajeło cała podłoge,hihi
Koncia powodzenia&&&

Cała reszte pozdrawiam i wszystkim miłego dnia zycze:-)

I ja się witam z zasypanego Wroclawia :-) Czeka mnie dzisiaj tourne przez dosłownie całe miasto, ciekawe ile mi to zajmie.. Aż się z domu nie chce wychodzić :no:
Ale za to wczorajszy dzień był super! Przez weekend jeden ze sklepów "łazienkowych" miał promocję urodzinową i zakupiliśmy wszystko, od kafelek po baterie, z 30% rabatem :laugh2: Jednym slowem kilka tysięcy w kieszeni! Baaardzo się cieszę :-) Potem pojechaliśmy na obiadek do miasta a jak wróciliśmy do domu to sie okazalo, że wyłączyli nam kablówkę i internet i musieliśmy sobie przypomnieć o takim miejscu jak wypozyczalnia video. Haha, masakra! Ostatni raz bylismy tam podobno w styczniu 2009, czyli nawet jeszcze zaręczeni nie byliśmy :-D

No nic, lecę walczyć z żywiołem ;-) Udanego dnia dla wszystkich Marcóweczek!

Witajcie Marcóweczki!
no i stało się .... zasypało nas:-( M. odgarniał chodnik przed domem i wjazd do garażu i co? i znowu zasypane:angry: szczerze mówiąc ten śnieg mnie w ogóle nie zachwyca:no: zima to dla mnie wieczne zamartwianie się bezpieczeństwo w czasie jazdy - i pomimo jazdy 20-30 km/h na naszych zaśnieżonych i oblodzonych drogach wpakowanie się w zaspę bądź rów to normalka:-( tak przynajmniej było ostatniej zimy, mam nadzieję że w tym sezonie bardziej zadbają o kierowców
dzidzia w brzuszku szaleje i już potrafi tak kopnąć że aż boli...
musiałabym ogarnąć trochę w domku, a tak mi się nie chce:-( do tego jak sobie przypomne jak się czułam po ostatnim sprzątaniu to tym bardziej mam mega lenia:tak: całe popołudnie i wieczór leżałam wtedy z bólem brzucha i jakimiś dziwnymi skurczami:-(
pabella no to gratuluję udanych zakupów, tym bardziej że przy remontach i urządzaniu każdy grosz się liczy;-)
ola ładny mi spacerek;-) wiesz ja w tej ciąży czuję się jak paralityk i gdybym zafudowała sobie taki spacer to byłoby ze mną naprawdę źle:tak: dobija mnie to i frustruje, bo normalnie prowadzę życie na wysokich obrotach - a teraz... same ograniczenia, po prostu masakra:-(
Bosonóżka miłego lotu i czekamy z niecierpliwością na fotki garderoby
Stelki:-)
Malinaa mnie czasami zdarza się że czuję szybsze bicie serca, czasami nawet kłucie w klatce piersiowej - myślę że to może jakies nerwobóle , ale jak chwilę odpocznę to samo przechodzi...
Milutek walcz z chorobą!dużo zdrówka:-) chciałam zapytać jeszcze o łóżko - bardzo mi się podoba, a sami jesteśmy na etapie szukania czegoś fajnego i w miarę niedrogiego łoża małżeńskiego:-D pisałaś że kupiliście w Zabrzu, ja mam rodzinkę w Bytomiu, i za niedługo się wybieramy na śląsk, zdradzisz gdzie je kupiłaś? i z jaką kwotę musiałabym się liczyć za takie łóżko?

lecę bo moja Hania znowu smutna że mama tylko klika...
pozdrawiam Was ciepło i miłego dzionka wszystkim Mamusiom życzę:-)

czesc przyszlym i obecnym mamusiom! u nas k.londyno nie ma sniegu znowu...coz ale za to mamy mroz...sporo nawet... nie ma jeszcze az takiego paralizu przynajmniej tu gdzie my miefkamy...wlasnie od dentysty wrocilismy next wizyta nie bylo az tak zle jak myslalam ale moj szymonek to chiba jako zabawe traktowal bo jak lezalam na fotelu to mnie pukal w brzuch ze az podskakiwal:) pewnie dentysta zostanie a drugi zawod to bedzie mial informatyk po klikaniu mamusi:-D

reklama
Witajcie Mamuśki!!
To się zima zaczęła pełną parą!!! Jak dobrze, że nie muszę za kierownicę siadac.. W tym tygodniu odpuszczę sobie badania.. Jak już drogowcy opanują aurę, to dopiero wtedy pojadę. Choc nie ukrywam, że uwielbiam zimę, narty i łyżwy!!!
A po wizycie u lekarki, wiem, że drugi raz będę musiała iśc na badania prenatalne.. No chyba, że coś się zmieni!! Bo powiedziała mi, że mam za dużo wód płodowych.. Ale raczej się tym nie martwię, bo chyba lepiej więcej niz za mało.. Tak mi się wydaje!
A na zakupy chyba się dzis na razie nie wybiorę. Rano tylko zaliczyłam roraty :-) No jak już jestem w domciu to trochę sobie powspominam dziecięce lata! ;-)
Dziś na obiad przychodzi teściowa, już mieszkanko ogarnęłam - więc chyba najgorsze za mną..
A po jajecznicowym śniadaniu doszłam do wniosku, że chyba uczuliłam się w ciąży na jajka.. Bo wydaje mi się, że to po nich tak mi przekręca żołądek. Choc śniadanie zajadam ze smakiem, nie odrzuca mnie żaden zapach ani smak jajek, a jednak źle sięto kończy.. Jutro zjem coś innego i zobaczymy co będzie się dziac!!!
Miłego dnia!!! :-)

Do góry