reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Vetka wieeeeeelkie dzięki :* Najdłużej trzymało mnie pół godziny, więc jeszcze ok. Ale spałam potem wymordowana chyba z 5h ;)
Zapamiętam ten sposób z napinaniem i przy kolejnej akcji zastosuję ;)

Papcia dobrze, że już jesteś, odpoczywaj sobie spokojnie w domku :*

Pestusia padłam ze śmiechu :DDDDDDDDD

reklama
Wracam na obiadek i o 16 lecę dalej :happy:
Cała grupa dziś u mnie przysypiała, więc to chyba nie tylko przypadłość ciężarnych w dzisiejszym dniu :-D
Nie wiem jak poszło zaliczenie, ale chyba zdane ;-) dzięki za kciuki!
Dziś stwierdziłam, że nie mam w czym chodzić i przebierałam się tyle czasu, że M musiał mnie szybko wieźć na uczelnie, bo bym się spóźniła :baffled:
Muszę się zważyć, ale najgorsze, że u mnie te kilogramy nie idą w brzuszek, tylko w biodra i plecy, w życiu nie miałam takich obtłuszczonych pleców :szok: nigdy mi się tak kilogramy nie rozkładały, ale wygląda to dla mnie obrzydliwie, takie wstrętne wałki mi się robią...
Jeszcze niedawno się śmiałam z takiego sweterka babciowego co mi mama dała, wielki rozmiar, mówiłam, że w życiu go nie założę, a dziś go ubrałam i ładnie leżał, przynajmniej nie uciskał jak reszta. Zacznę omijać lustro:baffled: Ledwo wcisnęłam się w płaszcz zimowy, ale wyglądam w nim "super", wcale nie widać ciąży, nawet mam talie i płaski brzuch , za to obwody mam koszmarnie wielkie, rubensowskie kształty normalnie... Zupełnie nie wyglądam jak ciężarna, tylko jak jakiś potwór :sad:

Koncia co Ty bredzisz! Mamusia laseczka jesteś a nie rubensowki potwór;) uśmiałam sie z tego posta!

Malinka może zrób sobie ekg dla własnego spokoju...

Ostatnia edycja:
Hej kochane!;-)

Wracam po dłuuugim i mega męczącym weekendzie w szkole...:baffled: ledwo żyję...
Tak jak napisałam już na odp wątku w piątek mieliśmy wizytę u naszego doktora...zaraz później zajęcia do 21...w sobotę kolokwium...( myślę ,że do przodu ;-)) no i nawet nie było chwili by wejść tu do Was...:zawstydzona/y:

U mnie wszystko dobrze , Wiktor skopał mi już żebra więc nikomuuu nie życzę!!!:no::tak:
No i postaram się Was jakoś troszkę później nadrobić !!

Buziakiiii

A moj Victor w miare nisko jeszcze siedzi i do zeberek nie siega :) czasami tylko nad pepkiem go czuje.

Dzis wiem jeszcze wiecej co mam kupic mojemu szczesciu :) okazuje sie, ze jednak sporo potrzebuje bodziakow i spiochow. Bede polowac na promocje :) i moze jakies fajne promocje na pieluchy beda. ale mam stresa przed tymi zakupami....
No a dzis zamowilam sterylizator z zestawem butelek i pieluszki tetrowe. Chyba sobie jakas liste zrobie.

Dzis warunki pogodowe w miare :) moze do sklepu jakiegos pojedziemy, bo zostaly tylko 4 male buleczki co wczoraj pieklam :) musze przyznac, ze dobre wyszly. Nastepnym razem zrobie chleb.

a tak w ogole, to rano mi sie slabo zrobilo. Musze sie troszke pouczyc.

Generalnie to załamka słuchajcie szpital a opieki zero tylko jak wczoraj był mój lekarz prowadzacy to doprosiłam sie ktg mimo że pigułom zgłaszałam że mam skurcze od popołudnia to one nic wieczorem dostały zjebke to mnie podłaczyły ale w tym momencie mi akurat przeszło ogólnie to na pierworódki maja zlew totalny ja na szczescie dzisiaj miałam jeszcze1 usg i o maleńka jestem spokojna bo rośnie jak na drożdzach i wszystko z nia w porzadku a przestraszyła mnie nieźle ogólnie to na czwartkowym usg to nawet lekarka mówiła że nieżle sie schowała bo była na samym tyle z nóżkami i raczkami podkurczonymi głowke miedzy nogami i olała nas totalnie dzisiaj za to fruwała jak motylek.
a co do mnie hmm brzuch miękki nie twardnieje ale za to cały czas mam prady w brzuchu takie jakiby mini skurcze ale oni nic na to nie poradza dostałam luteine i nospe a w środe ide do swojej doktorki zobaczymy co ona powie ogólnie mam wysokie CRP a to dlatego że mam nie leczony stan zapalny bo który lekarz by sie przejmował że cyt2 stopnia no i teraz wychodzi powoli wszystko ogólnie mocno morfologia mi poleciała w ciągu 2tyg pewnie dostane żelazo od ginki no i mam nadzieje że ona coś poradzi na te skurcze, a na wypisie mam nap że zagrożenie przedwczesnym porodem.
Ogólnie strasznie osłabiona jestem zaraz ide sie położyć i strasznie mi brzusiu urósł przez ten pobyt w szpitalu

Dobrze, ze z coreczka wszystko w porzadku :) Mam nadzieje,ze przy porodzie bedziesz bardziej zadowolona z opieki w szpitalu :)
Dzis mi kolezanka w pray mowila,ze jej kolezanka urodzila dzis w nocy. I opowiadala mi, ze w tym szpitalu nie mozna liczyc na jakiekolwiek znieczulenie, bo szpitala nie stac na zakup srodkow. Wiec nawet kupic sobie nie mozna. Czemu oni tak znecaja sie nad kobietami w ciazy? Rodzacymi bardziej. Ech, dobrze, ze w UK moge sobie wziac co bede chciala i nie cierpiec.

Co do zakupow dla bobasa, to sie poddaje. Zawrotna suma mi jakas wychodzi. Poczekam na promocje. Teraz mam nowe watpliwosci co do ilosci np. spiochow/pajacy.
zamiast sie uczyc, to ja spiochy ogladam...

Pranie musze powiesic. Ale mnie policzki pieka, grrr

papciu wiesz strasznie ciwspolczuje ze musialas przez to wszystko przechodzic ale koniec koncow dobrze ze wszystko jest ok! teraz musisz sie oszczedzac zaganiaj weza do roboty a ty na lozko i lezec - nie przemeczaj sie a dzidzia na pewno doczeka swojego czasu!pozdrawiam!
o kurcze ja te mam pranie do powieszenia - zapomnialam:eek:

reklama
Ewi - mieszkanie nowe sie buduje, maja oddac w czerwcu. Co do EKG maliny miałoby sens tylko podczas tego łomotania serca a na to trudno trafic , zreszta tak ja napisałam leczy się tylko w określonych przypadkach. Wiem bo mam arytmię i meża kardiologa:-)
Papcia - każde plamienie lub skurcze jest kwalifikowane jako zagrożenie poronieniem lub porodem przedwczesnym w zależnoći od wieku ciąży czy do 24 tyg czy po 24 tyg wystepuja dolegliwości

Do góry