• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

ja juz na macierzynskim nie na l4 malinko i juz swira dostaje w tym domu ja nie wiem jak mozna np cale zycie nie pracowac... jakos dla mnie to nie to za malo ruchu i ciagle tylko dom i dom a tak to w pracy jakos ten czas mija szybciej..... i mniej sie je a to najwazniejsze;-)!

reklama
No nie dziwie się, w sumie jego strata :p

Idę na m jak mdłości i chrupki pizzowe z pepsi :D Przydałby się chyba też kisiel :D

Buziak jak to macierzyński?? Jak dziecka nie ma na świecie jeszcze, to nad kim ten macierzyński?? Porąbani ci angole do reszty!!

hehe widze ze ja bede kolejna marcoweczka co u Pana R zrobi zakupy :)
faktycznie ma rewelacyjne ceny i calkiem duzo rzeczy ( a zaplata za przesylke- niezalezna od ilosci zakupow)

Malinka- ja nie mam chrupek pizzowych ale zaraz otworze sobie flipsy- do tego pokroje jabluszko ( to moj ulubiony wieczorny zestaw)

walsnie wszamalam zupke ktora ugotowalam z niczego dorzycilam brukselke i swierza natke pietruszki, do tego zjadlam sobnie salate zielona z wychodowana rzerzuszka- jakos mnie ciagnie w zielone dzisiaj

Poza tymn skoczylam z kolezanka ciezarowka do Nexta- jedynego w wawie- i chyba jedynego w PL...kupilam kilka slicznych ciuszkow i przy okazji dowiedzialam sie- niestety- ze ten jedyny sklep nam zamykaja :(
wiec marcowki z UK- mzoe zrobimy mila wymiane- my wam bedziemy wysylaly paczki z allegro a wy nam w next z UK :D

a wogole takie termometr do wanny mi chodzi po glowie- co wy na to?
http://allegro.pl/topcom-termometr-do-kapieli-kaczka-warszawa-i1359983506.html

Malinka- ale mam smaka na pepsi.......a eM mi mowi ze wszystko wypił:(!!!!!!

Buziaczek to jak to z tym macierzyńskim? Ile tego masz w ogóle??????

Ewe- to eM bedzie miec nie obiad a juz tylko kolacje:) hi hi

Tulip
- to pochwal sie swoimi zdobyczami na odpowiednik wątku:)

w PL z tego co się orientuję jest tak że jeśli w 9tym miesiącu nie będziesz w trakcie L4 to można wziąć już tylko macierzyński ... ale nie chcę nikogo wprowadzić w błąd czy tak jest cały czas...na pewno tak było kilka lat temu.

tutaj mozesz isc na macierzynski od 28go tyg ciazy i byc na nim przez o ile dobrze pamietam 52 tyg z czego pierwsze 6 tyg masz platne 90% swojej normalnej pensji a nastepne chyba 33 tyg mam platne 124.88 £tyg wiec nie duzo, potem dodatkowe 26 tyg sa nieodplatne. ale ja jestem kierownikiem restauracji i z brzuchem balam sie na bankietach ganiac pomiedzy krzeslami na sali z 120stoma osobami, a poza tym ja chce na wakacje wracac do pracy ale nowej, a ta maja obecna praca to klub golfowy wiec teraz w zime i tak bym sie tam nudzila a w wakacje przynajmniej bedzie sie cos dziac

w PL z tego co się orientuję jest tak że jeśli w 9tym miesiącu nie będziesz w trakcie L4 to można wziąć już tylko macierzyński ... ale nie chcę nikogo wprowadzić w błąd czy tak jest cały czas...na pewno tak było kilka lat temu.

Futerko wydaje mi sie ze masz racje. Słyszałam zze zwolnienie gin może wystawić to planowej daty porodu a nie dalej, i ze trzeba sie do internisty wybierać po dalsze zwolnienie-żeby nietracic macierzyńskiego.

Milu jutro przy dziennym świetle pocykam foty i wrzuca hihi bo dziś to już kiepskie wyjdą- dostałam mała zjebke od tatusia,ze tyle ciuchow kupuje a mała nie będzie miała okazji ich nosić hihi- ale co zrobić jak takie slodziaki!

Tulipku wszystkie lumpki są pełne ubranek z Nexta :)

Mila u nas pepsi nigdy się nie kończy :D

Buziak oszalałabym z radości mając 53 tygodnie macierzyńskiego, to ponad rok :O
A z ciekawości jaki macie plan na opiekę nad maluszkiem po Twoim powrocie do pracy?? Jak w UK z nianiami, żłobkami??

reklama
Tulpi- e tam facetem sie nei ma co przejmować:) w takim razie trzymam za słowo:)

Mlianka- u nas dużo rzeczy się kończy w tym czasie od kiedy oboje siedzimy z eM w domu! Jutro jedziemy z jego nogą do kontroli i nawiedzimy Biedrone:):)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry