• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

Malina aż 3gratisy!!! oddaj chociaż 1! ja dostałam tylko myjke co za świnia a paczka była większa odemnie tyle nazamawiałam!!!

Milusia ja sie z biedronki na kauflanda przeniosłam bo jest o wiele taniej a róznica w jakości żadna

ja też dostałąm komplement od ema jak sie schyliłam bo kładłam paczke na podłoge i wiecie co mi cham jeden pow!!!
że na mam tyłek jak nasza szafa a nasza szafa jest3 drzwiowa i mam focha on zasnął a umawialiśmy sie na przytulaski już mu zapowiedziałam że jeszcze zatęskni za tą szafą!!!

a jak chowałam po kolacji jedzenie do lodówki to ojciec stwierdził że mam wziąść ten bebzonik z pólki bo dziecku zimno po czym bezczelnie stwierdził że mam wyjść bo on przezemnie ma ograniczone ruchy w kuchni i wlazł mi do pokoju jak obcinałam sobie paznokcie i mówi do ema no pacz taki korbol a jak se giry jeszcze zadrze na koniec jak wstałam to stwierdził że w sumie to wszedzie mnie wypchło i oczywiście mieli z emem polewke że hoho a ja i tak uważam że jestem sexowną i filigranową ciężarówka i już nie moge sie doczekać kiedy dopadne to pyszne ciasto schowane w lodówce niech on tylko do roboty wyjdzie

reklama
[BBuziak oszalałabym z radości mając 53 tygodnie macierzyńskiego, to ponad rok :O
A z ciekawości jaki macie plan na opiekę nad maluszkiem po Twoim powrocie do pracy?? Jak w UK z nianiami, żłobkami??

DROGO JEST PODOBNO :-( ale zobaczymy, moja mama niby miala do nas przyjechac bo miala nie pracowac juz, ale jednak jej miejsca pracy nie zamykaja i zdolalam ja przekonac do tego zeby w PL zostala bo bysmy sie tu pozabijaly- jest strasznie nadopiekuncza:-) do obecnej pracy moglabym wrocic na jakich zasadach mi sie podoba nawet na pol etatu i wtedy pracujac np 3 dni dalibysmy rade bo M pracuje 4 dni w tyg wiec tylko 3 dni bym musiala byc w domu, a poza tym kilka moich klubowiczek ktore nie pracuja tylko w domach siedza chce mi sie dzidziusiem opiekowac wiec moze by to nie bylo zle rozwiazanie - bo za darmo przynajmniej bo nie chca kasy od nas zadnej i ich znam 3 lata dosc dobrze:tak:;-) Ale wracac tam nie chce niestety wiec chyba jakies pol etatu gdzie indziej znajde a szymona tatus i mamusia beda pilnowac- na zmiane a moja mama tylko na caly lipiec zostanie:sorry2:
moja znajoma zarabia 1200£ miesiacznie a 60£ na dzie niania ja kosztuje to sobie wyobraz...

Ostatnia edycja:
A ja mam taki plan że wyłączam kompa...za 20min wraca eMek z kosza... i idę spać...
...może uda się odespać ostatnia noc z 3h snu...
...może uda przespać smutki i wstać pełna wigoru i energii do działania:-)

kolorowych snów...karaluchy pod poduchy ... kopniaczków niczym muśnięcie piórka:-D

Och jakaś Ty dzisiaj poetycka Futrzaczku ;) Śpij, wyśnij sobie swojego synusia :)
Ja to nie dość, że bezsenność do 1ej mnie trzyma, to jeszcze zgage mam od tych chrupków grrrr....

Buziak to super opcja jak będziecie sami się opiekować bez niczyjej pomocy :D Chyba dla maluszka najlepiej jak mama i tata się zajmują :)
U nas dopiero jest drogo.. Zarobki polskie znasz, a niania bierze tak około tysiaka :/

Powiem Wam, że nospa+magnez czynią cuda :D Dopiero drugi dzień sobie łykam i to rano po jednej i wieczorem po jednej, a po skurczach ani śladu, no może jeden się trafił po odkurzaniu ;) Już jestem spokojniejsza, bo było ich coraz więcej i się bałam, że wylądujemy na porodówce ;)

ja juz na macierzynskim nie na l4 malinko i juz swira dostaje w tym domu ja nie wiem jak mozna np cale zycie nie pracowac... jakos dla mnie to nie to za malo ruchu i ciagle tylko dom i dom a tak to w pracy jakos ten czas mija szybciej..... i mniej sie je a to najwazniejsze;-)!

POwiem Wam,ze teraz jest ok, bo wiekszosc z Was jeszcze nie ma dzieci, ale jak sie juz urodza,to zobaczycie roznice.. Np tak jak sie idzie do pracy, lub na studia...i trzeba zostawic dziecko, albo wybierac pomiedzy siedzeniem z nim, a zrobieniem pracy,prezentacji...czy nawet glupim sprzataniem...itd...

No nie dziwie się, w sumie jego strata :p

Idę na m jak mdłości i chrupki pizzowe z pepsi :D Przydałby się chyba też kisiel :D

Buziak jak to macierzyński?? Jak dziecka nie ma na świecie jeszcze, to nad kim ten macierzyński?? Porąbani ci angole do reszty!!

Malina, powiem K...:wściekła/y::cool2::-p;-):-D:-D:-D Wydaje mi sie, ze to wynika z czegos innego.W Anglii nikt praktycznie nie korzysta z l4..jezeli nie musi oczywiscie. W PL jest to nagminnie wykorzystywane...

A co do zlobkow itp.. To zalezy ile pracujesz. Bo czasami jest to drogie, ale jezeli nie zarabiasz kokosow i masz dzieci, mozesz dostac dofinansowanie... No i w UK pracodawca musi sie dostosowac do Ciebie.... Nie ty do pracodawcy.

zgaga u mnie to norma ale dopiero przez ostatnie 3 dni...a spanie to sie nawet nie wypowiadam...znowu wszystko wraca do nie spania...zaczynam sie do tego przyzwyczajac...znam polskie zarobki ale pomysl sobie jak dasz na dzien 6 dyszek na nianie to tak jakby auto zatankowac na caly tydzien ...tutaj...:tak:to dopiero drogo...niestety...za zlobek to pewnosci nie mam na 100% ale w takiej ang gazecie czytalam ze 800 £ niby za miesiac...ale mam nadzieje ze to nie prawda...jak cos!

zgadzam sie z harsz w tym temacie i wlasnie tez mi sie wydaje ze takie pilnowanie na zmiane to nie wyjdzie bo na nic czasu nie bedziea juz wogole na odpoczynek...a co do l4 to predzej sie przekrecisz niz cie na l4 wysla

Ostatnia edycja:
Papcia- my nie mamy w mieście kauflanda:):-D:-D- a z ta szafa to ci pięknie powiedział- masz racje miej focha:);-):-)

ja tez uciekam- bo eM mi pod brzuchem zasnął obejmując go rekami:) nawet nie mam jak pisać bo klawiatury nie mam gdzie położyć:)
dobrej nocki:)

Ostatnia edycja:
Byłam dzisiaj na trzecim głownym uzg:) obejrzałam buzię na 4D:) taka śmieszna grubaska hihihi, mąż się cieszy że taka śliczna;) pozatym wszystko ok;) i ma 2 kilo;)

Malinka zosatje Hania;) widziałam małą cipeczkę w 4D hehehe a co do naszego sprzedawcy to u mnie się też pomylił i dostałam skarpetki zielone zamiast róźowych i napisałam mu o tym to zaproponował wymianę albo kolejne za 50% ceny przy następnych zakupach. Więc jak bedę coś jeszcze zamaiawć to upomne się o zniżke. A pewnie nie raz będę jeszcze coś zamawiać!

Dziewczyny jak zamawiacie u niego to upominajcie się o gratisy czy jakieś zniżki albo darmową przesyłkę przy większym zamówieniu i zaznaczajcie że jesteście z Baby Boom;) ja miałam co prawda tylko jednego gratisa ale i przesyłkę darmową;)

Ps. Wg usg mam termin na tydzień wcześniej;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry