• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

Katjuszka- ja nie opłacam bo mam niby to CC ale jak moja koleżanka była tam cięta to mówi ze i tak plątają się koło Ciebie wtedy jakieś pielęgniarki które koło mojej koleżanki tylko syczały i burczały a cewnik wkładała jej bez znieczulenia. Jak ona zajęczała- to jej baba powiedziała : a co myślała Pani ze tu będą wczasy i przyjemności?:wściekła/y:. Szybko kumpela sie kapła ze czekały zeby dostac w łape:( dlatego moja mama juz sie szykuje ze jakby co to da to 50-100zł.zebym miala ta ludzka opiekę przy cc czy zaraz po. Jakbym rodziła sn to bym na pewno położna opłaciła- choćby dlatego ze one w 80% odbierają poród nie lekarz..

Ewi- pewnie kupił nowe głośniki ale miejmy nadzieje tylko dzisiaj je np.testuje!

reklama
pinka zrób sobie chwile przerwy przy tym prasowaniu!! ja to chyba dzisiaj nic nie zrobię,przed chwila wzięłam się za odkurzanie to mnie taka kolka w prawym boku złapała ze musiałam się położyć.
Właśnie rozmawiałam z m przez tel. ale coś mu zasięg się tracił i mówił ze jak ze mną rozmawia to musi być wyprostowany,bo jak się odchyli na bok,to go rozłącza:-D Patrzcie do czego tu doszło,ze jak żonka dzwoni to trzeba na baczność stać:-D:-D:-D

kajuszka - ja nikogo nie będę opłacać tylko się pomodlę o miłą zmianę:-D hehe... w tym szpitalu w którym rodzę akurat od bardzo dawna nie ma takiej praktyki płacenia... zresztą ja jestem przeciwniczką dawania w łapę... za to jeśli ktoś otoczy mnie opieką jestem gotowa dać nawet niemały dowód wdzięczności:-) ot, taka mam zasadę... zresztą sam poród to trzeba przeżyć i podejrzewam że będzie tak czy siak bolało jak cholera:-) najgorzej dla mnie to po porodzie... i co...mam wtedy opłacić wszystkie położne na wszystkich zmianach? :-D

W szoku jestem z tym opłacaniem pielęgniarek. Moja mama jest pielegniarką i ani nic nie bierze ani jej nic nie dają. Nie wyobrażam sobie takiego znieczulenia jak opisuje Mili :szok: ale może to zależy też od podejscia człowieka do pacjenta. Ja mam nadzieję że u mnie będzie wszystko ok i bez takich cyrków, słyszałam same dobre opinie o swoim szpitalu i może znajome o mnie zadbają...

Futrzak ja się łudzę że jednak będzie szybko i mało boleśnie;) wiem, wiem naiwna jestem!

K..... teraz techno, zaraz mu pójdę nastukam!

Ostatnia edycja:
Milus pogoda powariowała ale zauwazyłam ze jak u mnie snieg to u Ciebie 100% na odwrot a po paru dniach i u Ciebie sie pojawiał wiec czekaj,juz niedługo bedzie znowu biało;)
Katjusza ponoc w niektorych szpitalach zabronili płacic za połozna bo to jest bezprawne a czesto jest tak ze zapłacisz jednej a okaze sie ze ona miała np dwa dyzury pod rzad i nie moze zostac na trzeci przy Tobie i tak zleca Cie innej babie.
Pinka jak masz urodzic to lepiej olej to prasowanie,nie ucieknie przeciez;)

mi się w głowie nie mieści co piszecie o opłacaniu pielęgniarek:szok: tu w UK jest to nie do przyjęcia, przynajmniej nigdy nie słyszałam żeby któraś dziewczyna o takiej praktyce mówiła
ewi mój bobasek chyba wywija w brzuchu do tych Twoich rytmów zza ściany:-)

Ostatnia edycja:
Olus- wypluj te słowa, bo jak za parę dni gichnie nam tu śnieg tak jak to było za pierwszym razem ok.13.12 ze nagle tak zasypało okolice ze po męża do szpitala jechałam zamiast 15min.to 1,5 godziny!!! A ja przypominam ze jadę do szpitala...hi hi 25km i chce tam dojechać bez stresu:):-D

Na chwilę Was same zostawić, to naprodukujecie kilka stron :-)
Pozałatwiałam sprawy z dokumentacją praktyk, chociaż pewnie jeszcze będą problemy, bo pani nie umiała wypełnić papierków. Na szczęście wszystko powinno się dać załatwić telefonicznie w razie konieczności.
Wracając jakiś nastolatek przepchnął się ze mną w drzwiach tramwaju i zajął jedyne wolne miejsce:dry: a żeby mu tak wysypka na dupie wyszła...
Bezskutecznie próbowałam otworzyć słoik z bigosem, bo jakaś sąsiadka tak napachniła kapustą na klatce, że zapragnęłam ją zjeść! Dupa, zadowoliłam się kanapkami na obiad. Mam świeży chlebek, dzięki poświęceniu mojego ukochanego M, do tego żółty serek, salami paprykowe, suróweczka wiosenna i keczup.
Już wiem kto mi smrodzi ćmikami pod oknem. Synalek tej staruszki, która nas przeklinała, że jej auto stawiamy pod oknem i potraktowała przednią szybą zawartością swojej lodówki.
Coś mi się zdaje, że następnym razem przetestuję celne oko ciężarówki i jajeczko wyląduje na głowie szanownego pana :sorry:

ja tez nie jestem za dawaniem w łapę w koncu połozne są od tego w szpitalu zeby sie rodzącą jak najlepiej zając w koncu chyba swiadomie wybiera sie zawody i z powołania tak mi sie wydaje jedyne co bym mogła dac to Opierdziel jak by któras traktowała mnie odgórnie dlatego ze nie zapłaciłam:szok::szok:to juz bym tam narobiła afery na cały szpital..........

reklama
ja tez nie jestem za dawaniem w łapę w koncu połozne są od tego w szpitalu zeby sie rodzącą jak najlepiej zając w koncu chyba swiadomie wybiera sie zawody i z powołania tak mi sie wydaje jedyne co bym mogła dac to Opierdziel jak by któras traktowała mnie odgórnie dlatego ze nie zapłaciłam:szok::szok:to juz bym tam narobiła afery na cały szpital..........

haha... dobrze że będę rodzić z eMkiem bo myślę że w czasie porodu nie powinnam się jeszcze bardziej stresować krzycząc np na położne:-D i robiąc aferę:-D haha...pozostawię to eMkowi:-D ale oczywiście mam nadzieję że takiej konieczności nie będzie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry