reklama

Marcóweczki 2011

Futrzak-to spi podobnie jak mój ..............:tak::tak:
milus- :tak:ty to bedziem miała podwójna robotę hahah..........

ja dzis mega spiąca pogoda barowawiec wiec w domu siedzimy......... młody tez cos marudzi kupska nie zrobił i pewnie go to męczy... ja zrobi to znając jego możliwosci caly do mycia będzie........

eeeeeee zaraz zasnę:dry:

reklama
No nareszcie ładnie i twardo śpi ufffffffffff

Kurczaczek na warzywach skwierczy w piekarniku, a ja padam na twarz, więc nie wiem Pinuś jak to z tymi wiórami dzisiaj będzie ;)

Widze, że mój Jasiek rozrywany hahahahaha I Hanusia i bliźniaczki i jeszcze Gosia Olki, a na miejscu mam Marysię kumpeli z pracy i dwie laski jeszcze w drodze ;) Chyba pozostawię wybór mojemu misterowi marca ;p

Futrzak to masz ubaw ze mnie ;p Jasne, że sama nie piekłam, tylko kupilam ;)

ja z ciebie ubaw? :-D przenigdy:-D

Ja właśnie zabieram się za drukowanie kart do nauki matematyki i czytania dla niemowlaka:-D więc Piotrusiowi dziewczyny teraz nie w głowie:-D haha:-)

Ewi- no to za długo nie pobalowałyscie:tak::tak::-D Hania może focha miała........
Malina- to zamin mąz wróci to zrób sobie drzemkę z Jaskiem nabierz siły......:-p:-p
futro- daj ty chłopakowi luz co? a nie tą matmą go dobijesz:tak::-D

mój też za laskami narazie nie gania only milk go interesuje haahha

Pinka bo ona zmęczona była. Wczesniej odwiedziła babcię i ciocię i dopiero w drodze powrotnej do Marty wpadliśmy a to już była pora na spanie a nie zabawę hehe

Futrzak i Ty się dziwisz że on woli z misiem gadać jak Ty mu regułki matematyczne recytujesz hehe

haha:-D w domu i tak nie mam nic lepszego do roboty a że czasem tematy do rozmów z małym mi się kończą to będę mu pokazywać karteczki z kropkami i mówić - "tutaj jest jedna kropka. JEDEN" :-D haha:-D mam książeczki ZABAWY FUNDAMENTALNE plus teraz czytam coś o metodzie Domana ... więc co mi tam:-D

Futro Ty poważnie z tą matmą?? Chyba się przejęłaś tym dwutatkiem, co zna wszystkie znaki drogowe ;p My zaczynamy od tablicy mendelejewa hahahaha

Dobra zmykam, bo zaraz wraca solenizant ;)

Apropos nauki mój braciszek malutki dzisiaj maturę zdaje, trzymam kciuki!!

ojj:-D wy się nie znacie:-D taka nauka przez zabawę zajmuje góra 3 minuty na cały dzień :-D a ja przynajmniej mam zajęcie przy czytaniu o tym i drukowaniu:-D

na przykład zauważyłam że takie szabloniki biało czarne lub biało czerwone super skupiają uwagę mojego małego :-) a to też element tej nauki - by powiesić coś takiego nad łóżeczkiem/koło przewijaka i codziennie zmieniać szablon:-)
przykładowy szablonik:
szablonik.jpg

Ostatnia edycja:
futrzak, poważnie są takie książki dla niemowlaków? Przecież on nie zrozumie co ta kropka znaczy i co najwyżej nauczy się na pamięć :oo2: i to raczej dużo później

reklama
futrzak, poważnie są takie książki dla niemowlaków? Przecież on nie zrozumie co ta kropka znaczy i co najwyżej nauczy się na pamięć :oo2: i to raczej dużo później

hmm...tu nie chodzi żeby się nauczył liczyć:-) i nie pokazuję mu cyferek. Chodzi o pojęcie "ilości" ... podobno później będzie mu łatwiej z nauką:-) to tak samo jak ze śpiewaniem piosenek i czytaniem bajek... czytając/śpiewając pogłębiamy bazę słów dzieci i potem jest im łatwiej... Nie mam w planach wychować geniusza:-D po prostu szukam zabaw ... a podobają mi się zabawy z podtekstem edukacyjnym :-)

ale już więcej nie będę o tym pisać bo już uważacie że świruję... macie internet możecie sobie same poczytać ...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry