reklama

Marcóweczki 2011

Barbra niezły klocek, ale to chyba już otyłość, co? A ja miałam dzisiaj rozpocząć nowe nocne zwyczaje, ale eMek wybył na piwko i pewnie nie wstanie mi w nocy pomóc, a sama wymięknę, no zobaczę jeszcze.. Na razie czekam na pierwszą pobudkę, bo ostatni raz karmiłam Janka około 16ej i już mi gruda rośnie na cycku :/ Potem była kaszka z owocami, po kąpieli butla mm jak zawsze, a o cycku zapomniałam, żeby go opróżnić, a na laktator nie mam sił :/ Jakoś dotrwam do północy..

Jakie wiatrzycho u nas :O

reklama
Malina nie daj się smętnym myslom. Ja dopóki tak myslałam, to z achiny nie byłam w stanie wprowadzić osobnego spania. Ale teraz się zawziełam i nawet nie próbuję dopuscić takich mysli do siebie.
A z cyckiem uważaj, bo może się źle skończyć takie odkłądanie na później, boli jak ch....

Malina dasz rade,nie odkładaj tego w nieskonczonosc,poki nie sprobujesz to sie nie dowiesz ze dasz rade;) przepis na kaszke jest prosty- kaszka ryzowa bananowa bobovity (3łyzki)+moje mleczko (150ml)=spanie ;)nie pisze do ktorej zeby nie zapeszyc;)i u mnie juz był krotki krzyk ale to kupa poszła chyba bo przed kapiela nie było;)
Madziczku Ty cyborgu:)zdolniacha z Ciebie:)co do chwalenia nocy to cos w tym jest bo ogolnie jak Goske przed kim chwale to potem robi sie nieznosna;)
Barbra to jak to dziecko sie porusza?mojej kumpeli corka wazy 12kg a ma ponad dwa lata;)
Spring decyzja super moim zdaniem,gdybym mogła tez bym została w domku z niunia a tak wielka d... i za trzy tyg do pracy:(

i u nas burza po południu druga przeszła a ciemno było ze musiałam swiatło palic;)niunia wykapana,najedzona spi juz od 20.30,ciekawe co bedzie dalej;)

moje dziecko od 20 obudziło się już 2 razy :szok: jakieś koszmary chyba ma, bo nagle zaczyna płakać. Boję się nocy.

malinka, o otyłości mówimy w wieku 2 lat

a ja tak patrzę ,że szczepienie przegapiłam, bo myślałam, że jest na 25 sierpnia, a było w lipcu :sorry: się muszę wybrać w tym tygodniu, ale chyba nic się nie stanie jak się umówię nawet w 6 miesiącu.

Dziś Was regularnie podczytuje, ale na pisanie weny brak:-( U mnie postęp z pokarmem - czyli coraz mniej, po nocy nawet nie musiałam odciągać, dopiero ok. południa po 30ml i teraz jeszcze przed kąpielą planuję. Nie wiem czy to szałwia działa czy te malutkie odciągania, ale ważne, że działa:tak: A Młody pięknie się przestawił na butlę, jak mu ją daję to aż się na nią rzuca:-) Na kolację wypił 200ml, więc powinno starczyć mu do rana:tak:
Malina - oby Jasiek był łaskawszy dla Ciebie tej nocy &&&
Madzikm - szalejesz normalnie z tą robotą;-)
Spring - świetna decyzja, z pewnością Ania będzie zadowolona mając mamę cały czas przy sobie:-)

Z tego co wiem Koncik to bardziej chodzi, żeby upłynęło 6tyg od poprzedniego nie wcześniej, więc chyba ok.
Olcia to taką kaszką załadowałam Jasia o 17ej ;) i przez to po kąpieli wypił może ze stówkę, więc dla niego to niewiele i czekam aż się obudzi, żeby go dokarmić.. Szura i szura tam, ale dalej śpi ;) Ps. A Ty dajesz przez smok-kaszka czy łyżeczką?? Bo ja jeszcze robię pół małego słoiczka owoców i mieszam z tą kaszką, nie nadążam łychą machać tak wcina ;)
Fifi już zaczyna boleć :p Będę musiała spać na wznak, bo na boku już się pewnie nie da.. ale sierota jestem zapominalska grrrr

No i się doczekałam pobudki paaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Olcia to taką kaszką załadowałam Jasia o 17ej ;) i przez to po kąpieli wypił może ze stówkę, więc dla niego to niewiele i czekam aż się obudzi, żeby go dokarmić.. Szura i szura tam, ale dalej śpi ;) Ps. A Ty dajesz przez smok-kaszka czy łyżeczką?? Bo ja jeszcze robię pół małego słoiczka owoców i mieszam z tą kaszką, nie nadążam łychą machać tak wcina ;)
Fifi już zaczyna boleć :p Będę musiała spać na wznak, bo na boku już się pewnie nie da.. ale sierota jestem zapominalska grrrr

No i się doczekałam pobudki paaaaaaaaaaaaaaaaaaa
daje smoczkiem trojeczka bo to rzadkie jest;) jak nie chcesz odciagac cyca to sprobuj ciepłym prysznicem rozmasowac i ciut odciagnac recznie pod prysznicem,ulzy choc na chwile a mleka nie ubedzie zbytnio:)

lece do wanny i spac bo cos mnie głowa boli:(
spokojnej nocy zycze:)

malina, ola też pomyślałam o otyłości jak się dowiedziałam ile waży a potem jak go zobaczyłam, siedzi taki niemrawy tłuścioszek; a jak sie porusza? w wózku ;) hehehe! Nie pytałam o jego postępy ruchowe, ale dowiem się :) Ma ten chłopiec siostrzyczkę starszą, ma 3 lata i waży 13kg więc nie chcę myśleć ile on będzie ważył w jej wieku...

reklama
Dobry wieczór
ja tylko wpadłam nadrobić zaległości i kładę się spać,bo słoneczny dzień wykorzystany na maxa:-D

magdzior
ta cena za żłobek to już przesada,ten który masz kolo domu to juz duzo lepsza alternatywa
pabella na pewno swoje przeszlas po upadku Gabi
patik to nieźle Hania wypompowana wczoraj musiała być ze zasnęła przy kolacji
fifi/kocia/malinaa już niedługo się wyśpicie
papcia-basen suuuuuuper rzecz// jejku przytulam z powodu psinki:( i szacun ode mnie za szczerość w swoich postach!!!
pinka ja tez wykorzystuje słońce,puki je mamy.Dzis spędziliśmy 80% czasu na dworze
a reszta to powrót do chaty na obiad i wio z powrotem do parku
patris/krówka/malina/asco wszystko przed Wami:tak: zobaczycie same jakie to wzruszające jak Wam dziecko takie rzeczy powie.Mi do idealnej mamy duuuzo brakuje,ale staram się jak mogę:-)
patris widzę po suwaczku ze za 6dni rocznica waszego ślubu,macie już jakieś plany??
marlena witaj,gratuluje chłopczyków,sama mam dwóch synków;-)
spring super decyzja!!jeśli masz gdzie wraca to chyba nie ma sensu się śpieszyć a dzieciaczki
na pewno ci w przyszłości wynagrodzą czas spędzony z nimi
madzik ty to jesteś dopiero super mama,dzień wykorzystany co do minuty:)

Ja się zgodzę z koncia jeśli chodzi o nadopiekunczosc pod wzgledem bezpieczenstwa
dzieci bo one takie malutkie same nie umieją przewidzieć co się stanie i tez nie maja możliwości
asekurowania się w samym momencie upadku i to na nas leży odpowiedzialność jako rodzicach
za bezpieczeństwo naszych dzieci!!!Mysle ze przy pierwszym dziecku czlowiek nie jest w pełni świadomy jak zwinne takie maluchy potrafią być wiec jestem w stanie zrozumieć takie przypadki,choć sama być może nadopiekuńcza nigdy(odpukać) tego nie doświadczyłam.Szokuje mnie jedynie fakt ze przytrafia się to także doświadczonym mamom,tymbardziej ze takie upadki się powtarzały.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry