reklama

Marcóweczki 2011

Witam dziewczyny :-)Ze spacerku dziś chyba nic nie będzie bo pogoda taka jakaś nie pewna eh , no chyba że później :-). U nas noc całkiem udana :-)chociaż mały znowu mi się obudził o 24 mimo że o 20 zjadł 120 ml mleka zagęszczonego dwiema łyżkami sinlacu i łyżką kaszki , wypił 30 ml mleka i zasnął z powrotem i obudził się koło 4 zjadł i fikał aż zasnął. Nie wiem czemu On się wybudza o tej 24 :confused:

Spring
nie zwariowałaś to normalna reakcja matki która kocha swoje dziecko , mam nadzieje że jednak udało Ci się przespać i zregenerować siły na dziś no i że Jasiowi już lepiej :tak:

Alamiqa
dzielne jesteście Obie , biedactwo kochane tyle musi badań przejść ale badania kiedyś się skończą i zostanie sama radość.Super że z oczkami dobrze.Dobrze że teraz możecie trochę odpocząć od badań :-)

Julia no cóż nie pozostaje nic innego jak posłuchać lekarza :-). Ja mam zamiar zacząć powoli wprowadzać gluten jak mały skończy 5 miesięcy a to już za kilka dni , no ale mój mały nie ma problemów z brzuszkiem jak na razie odpukać w nie malowane :-)

Pabella ano pięknie zaczął przybierać , mleko zagęszczane sinlackiem się sprawdziło i małemu smakuje :-). Ja mieszkam na Starym Mieście przy placu targowym na Zielińskiego :-)

Magdzior no widzisz jakich masz super mężczyzn :-)

reklama
Czesc:-)
U nas piekna pogoda;-) tzn burza i grad wielkosci wisni:szok: trzeba przeczekac i wyprowadzic ''trzodke'' na spacer;-)
Pabella dzis juz nie mam co sprzatac bo mieszkanko małe to i sprzatanie trwa chwilke;-) a wczoraj wieczorm jeszcze barszczyk zrobiłam wiec dzis tylko czekam na tate:tak:
Harsh dziwnie co?;-)
Spring bedzie dobrze,nie gadaj głupot;-)

o własnie Małgoska usneła na lezaczku to obetne jej pazurki i przeniose do łozeczka
miłego dnia mamuski

Spring pocieszę Cię, że jak tylko wyciągną mu te tampony z nosa, to będzie już dobrze :) Na pewno dziecko gorzej znosi taki zatkany nosek niż dorosły, ale byle do usunięcia tamponów!! Dzielni jesteście, buźka :*

Pabellko trochę gorzej, bo Janek w nocy zrobił eMkowi protest i nie chciał spać, więc już przed 4 wzięłam go do siebie i tak wstaliśmy dopiero około 9ej :)

U nas burza :/ A kataru w nosie niestety więcej, jutro mamy wizytę, ale pewnie ze szczepienia nici..

spring - trzymam kciuki by szybko mu wyciągeli z nosa wszelkie paskudztwa:-) ale pamiętaj że będzie dobrze! i nie dziwię sie temu grobowemu nastrojowi! jak każda mama masz prawo do nerwów i smutku w takieej sytuacji! pzdrawiam gorąco!

pabellko
- trzymam kciuki za znalezienie pracy... a na rozmowę to z gabrysią idź:-D

ola, harsz
- bardzo dziwnie:-)

malinka - u mnie tez burza... a chciałam iść na spacer...:/ a przez tą burzę to TVNu chwilę nie było i nie wiem co u BrzydUli słychać:-D

pabellko [/B]- trzymam kciuki za znalezienie pracy... a na rozmowę to z gabrysią idź:-D

W sumie to nie taki głupi pomysł, mogłabym pokazać jaka jestem multi-funkcjonalna :-D
A tak na serio, to cały czas mam dylemat czy mówić na rozmowach, ze jestem świeżo po macierzyńskim. W końcu nie mają prawa pytać mnie o sprawy prywatne, a wiadomo jak sie podchodzi do młodych matek.. Zaraz pomyślą, że na L4 tylko bedę siedzieć..

W sumie to nie taki głupi pomysł, mogłabym pokazać jaka jestem multi-funkcjonalna :-D
A tak na serio, to cały czas mam dylemat czy mówić na rozmowach, ze jestem świeżo po macierzyńskim. W końcu nie mają prawa pytać mnie o sprawy prywatne, a wiadomo jak sie podchodzi do młodych matek.. Zaraz pomyślą, że na L4 tylko bedę siedzieć..

ciężko mi powiedzieć... jak nie zapytają to można nie mówić... a i tak pewnie zatrudnią na okres próbny i wtedy na pewno (pewnie podczas jakiś rozmów) wyjdzie że jesteś świeżo upieczoną mamuśką... i albo przedłużą umowę albo nie...

Malina my tez jutro do pediatry idziemy ale nie na szczepienie;-) a z katarkiem to pewnie Jaska tez ominie kłucie:tak:
Pabela ja bym nie mowiła o dziecku jesli nie zapytaja bo czesto moze to wywołac natychmiastowe zakonczenie rozmowy:-(
Futrzak trzeba to zmienic co nie;-)

Goska po obiadku i po butli ,zapadła w drzemke,pogoda sprzyja tylko spaniu:tak:

Witajcie,
wróciłyśmy z kontroli z Zabrza. Niestety, pierwszy raz nie mam dobrych wieści. U Malutkiej podejrzewają zmiany padaczkowe. W poniedziałek jedziemy na eeg. A dopiero wczoraj pisałam, że odpoczywamy od badań. Mała padnięta, w sumie byłysmy w klinice trzy godziny, upał okropny,ciężko było mi to znieść, a co dopiero Alusi. mam troche dość.
Spring, jak dzisiaj Twój dzielny Synek? Trzymam za Was, dobrze wiem, co to dziecko w szpitalu. Mała leżała po porodzie prawie trzy miesiące.
Dziewczyny, dziękujcie Bogu, że macie w miarę zdrowe dzieci.

witam

kurcze nawet nie mam czasu was ogarnąć za bardzo bo zajęć mnóstwo :szok::szok: i jeszcze Wiki urodziny na dokładkę więc przygtowania pelna parą.....

tak szybko o sobie młody od dwóch dni dostaje mleko bebiko2 na noc i budzi sie tylko raz wczoraj jak zjadł o 21:00 to dopiero jadł o 3:30 i potem o 7:00 więc bomba....ciekawe jak bedzie dalej............

Spring-trzymaj się kochana będzie dobrze i ucałuj Jaską od Ciotki;DD
Pabella- no tak rozmowa z dzieckiem na ręku moze wygladać nawet interesująco:-D:-D Zartowałam....
alamiga- oby te podejrzenia okazaly sie mylne trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!

jak by ktoś chcial to mam juz nowe focie na blogu;-)

reklama
A moje dziecko szału dostało i chce matkę wykończyć, nie wiem o co mu chodzi,młody się zachowuje jakby był cały czas głodny, płacze non stop... Dokarmiam go między posiłkami i je łapczywie, więc tak wnioskuję, że głodny.
Już zgłupiałam, jeszcze Pinka pisze o mleku 2 i się zastanawiam czy aż taka różnica może być?
W sumie nasz też się budzi w nocy tylko raz, bo go tak ustawiłam. W dzień nie chce większych porcji mleka i go karmię na raty, bo nie daje rady pochłonąć więcej na raz... i potem dojada. Już mam tego dosyć...:baffled: zostało nam 1.5 puszki bebilon 1, sądzę, że po tym przejdziemy na 2, ale chyba muszę skonsultować to z pediatrą? Bo receptę dostanę bez problemu, ale nie wiem czy mogę sama o tym zdecydować? Bo jak młody dobrze rośnie, to chyba wręcz powinnam przejść na 2? Ktoś się orientuje?

Udało mi się tylko znaleźć info, że mleko następne jest bardziej sycące i prawidłowo od 6 miesiąca. Pytanie czy jest też bardziej tuczące? :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry