reklama

Marcóweczki 2011

koncia moja kolezanka jak jej mala miala 6 miesiecy dostala zezwolenie od lekarza na bebilon pepti 2 ale wiem ze wprowadzala je stopniowo i jeszcze wtedy tez podawala bebilon pepti 1.......tlye co wiem ja...
alaminga duzoooooo sily....przytulam i wpolczuje ale bedzie dobrze kochana po Waszych przejsciach juz wierzmy ze bedzie dobrze!!

reklama
Pinia, ale mowisz o angielskiej 2 czy polskiej? Bo zauwazylam,ze tu 2 to juz od porodu,a w PL to od 6 miecha (czyli tutejsza 3) :)

Malina my tez jutro do pediatry idziemy ale nie na szczepienie;-) a z katarkiem to pewnie Jaska tez ominie kłucie:tak:
Pabela ja bym nie mowiła o dziecku jesli nie zapytaja bo czesto moze to wywołac natychmiastowe zakonczenie rozmowy:-(
Futrzak trzeba to zmienic co nie;-)

Goska po obiadku i po butli ,zapadła w drzemke,pogoda sprzyja tylko spaniu:tak:

No i jak to mnie wku***a w Polsce! Nie mow o dziecku,bo nie bedziesz miec w pracy.. Glupia ta polityka jak but... No normalnie wkurza jak nie wiem... Nie liczy sie,ze ktos jest madry,doswiadczony, wyksztalcony- liczy sie tylko wydajnosc. Niedlugo roboty pozatrudniaja, bo moga 24/7 robic...

Witajcie,
wróciłyśmy z kontroli z Zabrza. Niestety, pierwszy raz nie mam dobrych wieści. U Malutkiej podejrzewają zmiany padaczkowe. W poniedziałek jedziemy na eeg. A dopiero wczoraj pisałam, że odpoczywamy od badań. Mała padnięta, w sumie byłysmy w klinice trzy godziny, upał okropny,ciężko było mi to znieść, a co dopiero Alusi. mam troche dość.
Spring, jak dzisiaj Twój dzielny Synek? Trzymam za Was, dobrze wiem, co to dziecko w szpitalu. Mała leżała po porodzie prawie trzy miesiące.
Dziewczyny, dziękujcie Bogu, że macie w miarę zdrowe dzieci.

Trzymam kciuki,zeby wyszlo wszystko ok! Moge Cie w sumie pocieszyc,ze u tak malych dzieci latwo stawia sie takie diagnozy i najczesciej one sie nie sprawdzaja, poniewaz uklad nerwowy dopiero sie rozwija i bardzo powaznie zmienia w ciagu pierwszego roku zycia dziecka. Do tego dochodza bardzo zlozone procesy tam,wiec latwo wysnuc wnioski i ciezko postawic diagnoze.

Mojemu maluchowi prawie dano juz leki przeciwko zmianom a'la epilepsyjnym (podejrzewano zespol westa) a po doslownie 2 tygodniach wszystko zamoistnie zaniklo!

Staruszki moje drogie- Olu i Futrzaku-ano dziwnie,dziwnie :) Nieswojo :)

koncia jak to zrobiłas ze twoj maluszek budzi sie tylko raz w nocy ???? ja tez chce:) My juz po lekarzu dalej Kuba ma zelazo brac i sie zobaczy waży juz uwaga ......... 7360 hahahha nie wiem czy to duzo jak na jego wiek ale mysle ze to dobrze :) mały własnie dostał głupawki i sie wydziera piszczy naszczescie emek go ma hehehhe:)

agii, jadł w nocy malutko, a czesto sie budził, wiec zaczelam zapychac smokiem, zamiast za kazdym razem karmic,a karmiłam jedynie około 2 w nocy i załapał. Raz musi zjesc niestety, bo jest afera :tak: papci sie udalo wyeliminowac nocne karmienia podobnym sposobem, ale jej Lenka rzadko jada tez w dzien :-)

Przeczytałam, ale tak na szybko, że juz niewiele pamiętam :)
Tak to jest jak sie chce nadrobić kilka stron na raz.

My nadal zajęci gosćmi, ale bardzo nas to cieszy. Oby jak najczęsciej. Tylko na bb mam strasznie mało czasu.
Elcia robi postępy w rehabilitacji i wszyscy są zadowoleni z efektów, więc humorki nam dopisują.
No i ogólnie wszystko u nas jest OK :))))))

Buziaki dla Marcjaniatek :*

alaminqa, mocno trzymam kciuki za ciebie i twoją córcię! wystarczająco już przeszłyście, więc mam nadzieję, że podejrzenia lekarzy się nie sprawdzą

koncia
, sprawdziłam i Bebiko2 ma więcej węglowodanów niż jedynka a mniej białka, tłuszczu i błonnika. W 100ml ma 2kcal więcej, więc chyba bardziej nie tuczy..
Swoją drogą, muszę zacząć przestawianie na 2, żeby zdążyć do 1 września

harsz, też mnie to strasznie denerwuje, ale co zrobić.. Zdecydowałam, że nie będę nic kręcić. Jak w rozmowie wyjdzie tak, że będę musiała mówić o macierzyńskim to powiem i "niech się dzieje wola nieba..". Jak mnie zatrudnią na próbny, to się przekonają, że szukałam pracy a nie tylko socjalu :-)

Miałam dzisiaj zebranie organizacyjne w żłobku. Na razie jestem bardzo zadowolona - fajna kierowniczka, nie najgorsze opłaty.. 30 sierpnia mamy dzień otwarty, to poznamy opiekunki i pozwiedzamy sobie dokładnie cały ten przybytek :-D

koncia no ja małemu teraz od tygodnia włączyłam jedzienie co 3 godziny ale czasami nawet co 4 je przez dzien a w nocu to tez zaczoł ładnie co 3 godziny ale tylko wtedy jak dostanie butle pół na pół z moim. Czyli jak sie przebudzi to dawac mu smoczek i usypiac dalej ???? no nie wiem czy to przejdzie twoje jest troszeczke starsze moj 1 wrzesnia dopiero bedzie miał 5 miesiecy chociaz nie wiem czy to ma jakies znaczenie. Miałam ochote sprobowac kiedys z woda zeby dawac zamiast mleka w nocy ale nie wiem????

reklama
Hmm tak sobie myślę czy pisać czy nie, bo skoro tak dziwnie na forum ze świeżakami, a ja w sumie też świeżak, bo rzadko pisałam do tej pory… ;) No ale spróbuję. Ogólnie dzień jak co dzień, upał tak obrzydliwy, że nie było (i nadal zresztą nie ma) czym oddychać :/ Młoda zaliczyła w ciągu dnia dwie drzemki „ogrodowe” u teściów, każda po godzinie, a noc podobna do innych czyli przespana od 19 do 7. Teraz śpi już od kwadransa, więc rodzice mogą się odprężyć :D W związku z czym życzę Wam spokojnych i przespanych nocek!

Agii to mąż sam pójdzie?? A niech on zostanie z dzieckiem a na wesele idź ty! :) Babcia na pewno by sobie poradziła, w końcu swoje dzieci jakoś przy życiu mimo płaczu utrzymała :)
Patris ja myślę, że Kacper rozmawia z duchami ;)
Magdzior nie mieli wyjścia, musieli sobie poradzić
Alamiqa trzymam kciuki za Alę, oby się podejrzenia nie sprawdziły…
Pinka a czemu już mleko dwójka?
Pabella a to trzeba jakoś po trochu wprowadzać mleko następne? Nie można tak z dnia na dzień?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry