reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Powiem szczerze że jak was dziś poczytałam to teraz ja czuje się jakoś dziwnie jak intruz jakiś czy coś :-).My już po spacerku 2 godzinnym u nas słoneczko i gorąco.Nad ranem była u nas taka paskudna burza jakiej dawno nie widziałam wszyscy troje się obudziliśmy , jeszcze mi kapać zaczęło z dachu przy oknach eh :/. My mamy dziś 4 rocznicę ślubu ale M dziś jak zwykle do późna w pracy więc przesunięte na sobotę :-).Moje dziecię znalazło sobie nową zabawę darcie i miętolenie gazety ale ma frajdę przy tym :-)

Wiera
fajnie że wam się udała rocznica :)
Alamiqa trzymam &&&&&& żeby się tylko na podejrzeniach skończyło : *
Barbara hmm ciekaw koncepcja , podobno małe dzieci i zwierzęta widzą duchy ;-) powiem Ci że jak był mniejszy to czasem miałam wrażenie że On widzi coś czego ja nie widzę , bo się patrzył nieraz jak by się czemuś przyglądał a ale w sumie niczego ciekawego ani kogo tam nie było , nieraz się nawet uśmiechał :-) .Przerażało mnie to trochę ale na szczęście już z tego wyrósł :-)

Hello Marcjanki!

poczytalam Was z przyjemnoscia, jak zawsze zreszta:tak:

U nas co prawda bardzo cieplo, ale dla odmiany deszczowo, wiec siedzimy z Jasiulem w domu.

My po wizycie u pediatry, Jasko wazy 7800 gr i mierzy 70 cm:tak::-), i musze Wam powiedziec, ze potroil swoja wage z wyjscia ze szpitala (mial 2600) i urosl 20 cm:)

Lekarka osluchala, obejrzala, opukala go ze wszystkich stron i tak:

- zebow - ani slychu ani widu

- mamy nadal rozszerzac diete, warzywa, owoce, mieso, wszelkie kasze, biszkopty, wskazane zoltko - tylko z tym problem, bo Jaskowi sie odwidzialo i od tygodnia tylko domaga sie mleka w butli....:crazy:

- gotowy do samodzielnego siadania, pediatra pokazala jak sadzac Jaska, aby trenowal prawidlowe siedzienie i faktycznie dziala, po dwoch dniach wspolnego trenowania, Jasiul wczoraj podniosl sie na lezaczku do pieknego siadu, a tak sie przy tym cieszyl, ze az sie wzruszylam:happy2:

Poza tym odrosly mu nowe wloski na glowie, bo te "dziewicze" mu wszystkie wypadly/wytarly sie, no i gada jak szalony. Calymi dniami buzia mu sie nie zamyka. Emek sie troche martwi, ze wdal sie w jego mame, ta tez ma gadane, moze tak nawijac non stop:baffled:

Spoznione zyczenia dla Eluni Fifronkowej, Stellki i Jaska Malinowgo z okazji ukonczenia 6 m-cy!:-)

Futrzaku - szacun za te dwa etaty!

Fifciu - probuje codziennie zaglosowac na twoja kuchnie, ale czesto przycisk do glosowania nie dziala, dzis tez sie nie udalo:no:, moze powinnas gdzies zainterweniowac.

Bosa - trzymam kciuki, za Ciebie i corcie, aby jak najmniej Ci umknelo z zycia i rozwoju Stellki, nasze dzieciaczki z tego samego dnia, i tak mysle, ze jak bylabym w Polsce, to pewnie tez juz bym wracala do pracy. Tu w Kanadzie jest rok platnego macierzynskiego, to jest dopiero cos!

Ewi - wracaj do zdrowka jak najszybciej!

Spring - jak sie macie, jak tam Jasko, trzymam kciuki, aby jak najszybciej byl juz w domku:tak:

Pinia - czesto zagladam na twoj blog, najlepiej lubie zdjecia Wiki robione w plenerze, w ruchu..zlapane chwile..super! Nowy aparat..nowe szalenstwo fografowania:happy:

Wierka - wszystkiego naj, naj z okazji rocznicy slubu, no i faktyczne, kogo jak kogo, ale wlasnego synka na slub nie wzieliscie...!!:-D

Alamiqa - kciukaski zacisniete za malutka Alunie, bedzie wszystko dobrze, tego sie trzeba trzymac

Paticzku - my tez tesknimy, ja osobiscie bardzo lubie Twoje posty i bardzo ich tu brakuje:tak:

My już po wizycie, szczepienie odłożone na 7ego, oskrzela czyste, gardło też, a katar może się do 2 tygodni utrzymywać.. Janko waży niecałe 9 kilo :D W drodze powrotnej kupiłam mu trochę smakołyków, bo straszną mam frajdę jak mu coś smakuje, najbardziej kaszka manna z owockami ;)

Hej:-)
My tez po wizycie,Małgoska wazy 6kg i ma 64cm,i własciwie wszystko jest ok,kupy moga byc takie rozne przy nowosciach ale mozemy podac jakies bakterie do mojego mleczka,z glutenem poczekac a mleko 2 moge zaczac podawac np z kaszka jak wroce do pracy i ogolnie wprowadzac coraz wiecej posiłkow stałych a mniej butli,no i znowu Gosia usłyszała same pochwały ze mimo ze drobinka to bardzo silna:-)
Wiecej pisac mi sie nie chce bo głowa boli i mam do tego nerwa troche wiec wybaczcie ze tak tylko o osobie:zawstydzona/y:
miłego dnia:-)

Brawa dla Pawełka, Gosieńki i dwóch Jasiów, zuch dzieciaki:-D ciesze się, że pięknie rosną!
malinko ty już podajesz całą porcję kaszki manny? My jesteśmy po ponad 1.5 miesięcznej ekspozycji i będę mu pomału robiła mu raz na jakiś czas butlę na kolację na przemian z kaszką ryżową jak w cycach będzie susza.
ewe mój Bartek też dzisiaj ma spanie! zupełnie jakby mi dziecko podmienili:-D jak usnął po 11.00 tak spał prawie 2 godz do 13.00:szok: a teraz jak kimnął o 15.00 tak dalej spi:tak: to wszystko przez ten gorąc, bo normalnie nie zagonisz go do spania hahaha drzemie sobie max 15-30 minut

Patris - najlepszego z okazji rocznicy slubu:)

Ola - super, ze Gosia dobrze sie ma, a Tobie niech szybko humorek wraca!

Malinko- ja ciagle kupuje jakies smakolyki, tak mi sie wydaje, ale Jasko uczepil sie swojego mleka i ciezko z nim "dyskutowac" o nowosciach

Scarletko - dobrze, ze podrzucili Ci Bartoszka-Spioszka a nie np.niejadka, taka zamiana to tylko cieszy:)

reklama
Ja teraz zaczęłam wywoływać ale żeby nie tracić na to kasy to robię to sposobem;-) Zbieramy punkty w sklepie(bootsie) w którym kupujemy małemu pampki itd.. i jak się uzbiera odpowiednia kwota to zaraz za to wywołuje fotki:tak: A przez ostatnich kilka lat nazbieralo sie tysiące:-)
scarletka u nas to samo z karmieniem w nocy-Jamie je o identycznych porach;) a Sammy wypatrzyl w twoim suwaczku przy Bartusiu ze ta rybka sie nazywa ''flonka'':-D:happy2:
papcia już sobie wyobrażam Lenke jak śmiga po podłodze hahaha
bosa pluj na prawo i lewo bo takich niań to ze świeczką szukać;-)
ewe to super wiadomości!Pewnie banan jest na twarzy:rofl2:
patris wszystkiego naj naj w dniu waszego ślubu:happy:
asco wow piękna waga Jasiulka:)
malina widzę ze i u Ciebie dobre wiadomości,Jaś pięknie przybiera a katar minie szybko
ola kolejna dziewczyna dzisiaj z dobrymi wiadomościami:-) fajnie ze z Gosia wszystko dobrze
a twojemu bólowi głowy mówimy precz!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry