• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Powiem szczerze że jak was dziś poczytałam to teraz ja czuje się jakoś dziwnie jak intruz jakiś czy coś :-).My już po spacerku 2 godzinnym u nas słoneczko i gorąco.Nad ranem była u nas taka paskudna burza jakiej dawno nie widziałam wszyscy troje się obudziliśmy , jeszcze mi kapać zaczęło z dachu przy oknach eh :/. My mamy dziś 4 rocznicę ślubu ale M dziś jak zwykle do późna w pracy więc przesunięte na sobotę :-).Moje dziecię znalazło sobie nową zabawę darcie i miętolenie gazety ale ma frajdę przy tym :-)

Wiera
fajnie że wam się udała rocznica :)
Alamiqa trzymam &&&&&& żeby się tylko na podejrzeniach skończyło : *
Barbara hmm ciekaw koncepcja , podobno małe dzieci i zwierzęta widzą duchy ;-) powiem Ci że jak był mniejszy to czasem miałam wrażenie że On widzi coś czego ja nie widzę , bo się patrzył nieraz jak by się czemuś przyglądał a ale w sumie niczego ciekawego ani kogo tam nie było , nieraz się nawet uśmiechał :-) .Przerażało mnie to trochę ale na szczęście już z tego wyrósł :-)

Hello Marcjanki!

poczytalam Was z przyjemnoscia, jak zawsze zreszta:tak:

U nas co prawda bardzo cieplo, ale dla odmiany deszczowo, wiec siedzimy z Jasiulem w domu.

My po wizycie u pediatry, Jasko wazy 7800 gr i mierzy 70 cm:tak::-), i musze Wam powiedziec, ze potroil swoja wage z wyjscia ze szpitala (mial 2600) i urosl 20 cm:)

Lekarka osluchala, obejrzala, opukala go ze wszystkich stron i tak:

- zebow - ani slychu ani widu

- mamy nadal rozszerzac diete, warzywa, owoce, mieso, wszelkie kasze, biszkopty, wskazane zoltko - tylko z tym problem, bo Jaskowi sie odwidzialo i od tygodnia tylko domaga sie mleka w butli....:crazy:

- gotowy do samodzielnego siadania, pediatra pokazala jak sadzac Jaska, aby trenowal prawidlowe siedzienie i faktycznie dziala, po dwoch dniach wspolnego trenowania, Jasiul wczoraj podniosl sie na lezaczku do pieknego siadu, a tak sie przy tym cieszyl, ze az sie wzruszylam:happy2:

Poza tym odrosly mu nowe wloski na glowie, bo te "dziewicze" mu wszystkie wypadly/wytarly sie, no i gada jak szalony. Calymi dniami buzia mu sie nie zamyka. Emek sie troche martwi, ze wdal sie w jego mame, ta tez ma gadane, moze tak nawijac non stop:baffled:

Spoznione zyczenia dla Eluni Fifronkowej, Stellki i Jaska Malinowgo z okazji ukonczenia 6 m-cy!:-)

Futrzaku - szacun za te dwa etaty!

Fifciu - probuje codziennie zaglosowac na twoja kuchnie, ale czesto przycisk do glosowania nie dziala, dzis tez sie nie udalo:no:, moze powinnas gdzies zainterweniowac.

Bosa - trzymam kciuki, za Ciebie i corcie, aby jak najmniej Ci umknelo z zycia i rozwoju Stellki, nasze dzieciaczki z tego samego dnia, i tak mysle, ze jak bylabym w Polsce, to pewnie tez juz bym wracala do pracy. Tu w Kanadzie jest rok platnego macierzynskiego, to jest dopiero cos!

Ewi - wracaj do zdrowka jak najszybciej!

Spring - jak sie macie, jak tam Jasko, trzymam kciuki, aby jak najszybciej byl juz w domku:tak:

Pinia - czesto zagladam na twoj blog, najlepiej lubie zdjecia Wiki robione w plenerze, w ruchu..zlapane chwile..super! Nowy aparat..nowe szalenstwo fografowania:happy:

Wierka - wszystkiego naj, naj z okazji rocznicy slubu, no i faktyczne, kogo jak kogo, ale wlasnego synka na slub nie wzieliscie...!!:-D

Alamiqa - kciukaski zacisniete za malutka Alunie, bedzie wszystko dobrze, tego sie trzeba trzymac

Paticzku - my tez tesknimy, ja osobiscie bardzo lubie Twoje posty i bardzo ich tu brakuje:tak:

My już po wizycie, szczepienie odłożone na 7ego, oskrzela czyste, gardło też, a katar może się do 2 tygodni utrzymywać.. Janko waży niecałe 9 kilo :D W drodze powrotnej kupiłam mu trochę smakołyków, bo straszną mam frajdę jak mu coś smakuje, najbardziej kaszka manna z owockami ;)

Hej:-)
My tez po wizycie,Małgoska wazy 6kg i ma 64cm,i własciwie wszystko jest ok,kupy moga byc takie rozne przy nowosciach ale mozemy podac jakies bakterie do mojego mleczka,z glutenem poczekac a mleko 2 moge zaczac podawac np z kaszka jak wroce do pracy i ogolnie wprowadzac coraz wiecej posiłkow stałych a mniej butli,no i znowu Gosia usłyszała same pochwały ze mimo ze drobinka to bardzo silna:-)
Wiecej pisac mi sie nie chce bo głowa boli i mam do tego nerwa troche wiec wybaczcie ze tak tylko o osobie:zawstydzona/y:
miłego dnia:-)

Brawa dla Pawełka, Gosieńki i dwóch Jasiów, zuch dzieciaki:-D ciesze się, że pięknie rosną!
malinko ty już podajesz całą porcję kaszki manny? My jesteśmy po ponad 1.5 miesięcznej ekspozycji i będę mu pomału robiła mu raz na jakiś czas butlę na kolację na przemian z kaszką ryżową jak w cycach będzie susza.
ewe mój Bartek też dzisiaj ma spanie! zupełnie jakby mi dziecko podmienili:-D jak usnął po 11.00 tak spał prawie 2 godz do 13.00:szok: a teraz jak kimnął o 15.00 tak dalej spi:tak: to wszystko przez ten gorąc, bo normalnie nie zagonisz go do spania hahaha drzemie sobie max 15-30 minut

Patris - najlepszego z okazji rocznicy slubu:)

Ola - super, ze Gosia dobrze sie ma, a Tobie niech szybko humorek wraca!

Malinko- ja ciagle kupuje jakies smakolyki, tak mi sie wydaje, ale Jasko uczepil sie swojego mleka i ciezko z nim "dyskutowac" o nowosciach

Scarletko - dobrze, ze podrzucili Ci Bartoszka-Spioszka a nie np.niejadka, taka zamiana to tylko cieszy:)

reklama
Ja teraz zaczęłam wywoływać ale żeby nie tracić na to kasy to robię to sposobem;-) Zbieramy punkty w sklepie(bootsie) w którym kupujemy małemu pampki itd.. i jak się uzbiera odpowiednia kwota to zaraz za to wywołuje fotki:tak: A przez ostatnich kilka lat nazbieralo sie tysiące:-)
scarletka u nas to samo z karmieniem w nocy-Jamie je o identycznych porach;) a Sammy wypatrzyl w twoim suwaczku przy Bartusiu ze ta rybka sie nazywa ''flonka'':-D:happy2:
papcia już sobie wyobrażam Lenke jak śmiga po podłodze hahaha
bosa pluj na prawo i lewo bo takich niań to ze świeczką szukać;-)
ewe to super wiadomości!Pewnie banan jest na twarzy:rofl2:
patris wszystkiego naj naj w dniu waszego ślubu:happy:
asco wow piękna waga Jasiulka:)
malina widzę ze i u Ciebie dobre wiadomości,Jaś pięknie przybiera a katar minie szybko
ola kolejna dziewczyna dzisiaj z dobrymi wiadomościami:-) fajnie ze z Gosia wszystko dobrze
a twojemu bólowi głowy mówimy precz!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry