reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Brawa dla Pawełka, Gosieńki i dwóch Jasiów, zuch dzieciaki:-D ciesze się, że pięknie rosną!
malinko ty już podajesz całą porcję kaszki manny? My jesteśmy po ponad 1.5 miesięcznej ekspozycji i będę mu pomału robiła mu raz na jakiś czas butlę na kolację na przemian z kaszką ryżową jak w cycach będzie susza.
ewe mój Bartek też dzisiaj ma spanie! zupełnie jakby mi dziecko podmienili:-D jak usnął po 11.00 tak spał prawie 2 godz do 13.00:szok: a teraz jak kimnął o 15.00 tak dalej spi:tak: to wszystko przez ten gorąc, bo normalnie nie zagonisz go do spania hahaha drzemie sobie max 15-30 minut

Kochana ja też długo wprowadzałam gluten, z miesiąc na pewno, do wieczornego mleka dodawałam kaszkę manną, potem kilka razy zrobiłam pitną, a potem na deser ok. 100ml z owockami, z czego Jasiek zjada czasem pół a czasem prawie wszystko. Ale nie codziennie, czasem robię kleik ryżowy, a czasem je same owocki :) Zależy czy jadł biszkopta albo chlebek w dzień :)

Jestem... Dziś wróciliśmy ze szpitala. Dostaliśmy przepustkę. Od wczoraj 7.00 rano do dzisiaj 15.00 byłam z Jasieczkiem w szpitalu. Po dwóch nieprzespanych nocach zachowuję się jakbym była naćpana. Już nawet z tego zmęczenia nie chce mi się spać. Chyba nawet po porodzie nie byłam tak wykończona jak przez ostatnie dni.
Po dzisiejszej konsultacji laryngologicznej wyjęto wreszcie Jasiowi tamponadę z nosa (takie tasiemki). Od razu mały odżył
yes2.gif
Okazało się,że wszystko ładnie się goi. Potem miałam rozmowę z ordynatorem z chirurgii,który pooglądał Jaśkowy nosek i też powiedział,że wszystko ładnie się goi. Dlatego pozwolił nam wyjść do domu,ale z zaleceniem,że dziś o 21.00 i jutro o 8.00 rano mamy z nim jeszcze podjechać na dożylne podanie antybiotyku. Dziś pojechał eMek, jutro ja. Jutro jeszcze raz obejrzą nosek i jak nie będzie żadnego krwawienia i rana będzie się dobrze goić to dostaniemy wypis.
Bardzo się cieszę,że Jaś czuje się lepiej,choć nadal ma stan podgorączkowy. Ale po takim zabiegu może wystąpić podwyższona temperatura+upały robią swoje. Gdyby miał 38stopni lub więcej to można było się martwić. Mam nadzieję,że najgorsze już za nami i teraz będzie już tylko lepiej
yes2.gif

Ja też muszę dojść do siebie (nie tylko fizycznie). Moja psychika została wystawiona na ciężką próbę. Jasia zresztą też. Do dziś rana był apatyczny,zdołowany,taki wycofany i cały obolały. Mam nadzieję,ze szybko o tym zapomni. Podejrzewam,że teraz przed każdą wizytą u lekarza będzie panika i histeria
unhappy.gif
Mam nadzieję też,że ta rana zagoi mu się na tyle dobrze,że będzie w stanie pójść za tydzień do przedszkola.

Dziewczyny! bardzo Wam dziękuję za wsparcie i słowa otuchy
biggrin.gif
Jesteście kochane i niezastąpione
yes2.gif
Pomimo że dopiero teraz piszę, Wasze słowa dodały mi siły w tych najgorszych momentach
. DZIĘKI!!!

Ostatnia edycja:
Spring - gratulacje!!!! :-)
Pinka - to mam już gratulować czy jeszcze nie? :-)
Asco - coś mi umknęło, czy zmieniłaś Toronto na Ottawę?

Ja też wywołuję zdjęcia, mam album 96 zdjęciowy z okresu ciąży i taki sam z pierwszego miesiąca życia Natki, a wczoraj uporządkowałam i wybrałam zdjęcia na kolejne 2 albumy :-) noszę się też z zamiarem zakupu specjalnego albumu na wklejane fotki dla Natalki z możliwością wklejania różnych pamiątek (biletów z zoo, karteczek urodzinowych ect), oraz pisania najważniejszych wydarzeń (pierwszy ząbek, pierwszy kroczek), sama mam ze swojego dzieciństwa 3 tomy takich albumów z grawerem "Kasiny żywocik" i bardzo jestem wdzięczna mojej mamie, że mam taką pamiątkę. Acha - i Natalka ma pamiętnik z całego okresu ciąży, tydzień po tygodniu aż do urodzin i w skrócie opisane wydarzenia aż do 6 miesiąca życia :-)

co do zabawy dzieciaczków metkami - Natka ma nawet specjalną maskotkę Pana Metkę, o taką:

pan m.jpg

:-)

reklama
Malinko kochana, absolutnie nie czuję się urażona. Może chodzi o kogoś innego. A w ogóle nie zaprzątaj sobie tym głowy.
Spring, bardzo sie cieszę, że z Jasiulkiem lepiej. Niedługo na pewno o wszystkim zapomni i będzie szalał w domu.
Dobrej nocy zyczę wszystkim marcowym rodzinkom.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry