reklama

Marcóweczki 2011

Takie glupie pytanie, ale czym sie golicie dziewczyny?
Czy ktoras z Was uzywa depilatora?
Slyszalam, ze nie powinno sie uzywac niby bo naczynka pekaja,ale juz mam 'zarosniete' nogi zeby wlasnie depilatorem je potraktowac....

reklama
Takie glupie pytanie, ale czym sie golicie dziewczyny?
Czy ktoras z Was uzywa depilatora?
Slyszalam, ze nie powinno sie uzywac niby bo naczynka pekaja,ale juz mam 'zarosniete' nogi zeby wlasnie depilatorem je potraktowac....

Ja uzywam normalnych maszynek dla kobiet. Z depilatorem pozegnalam sie juz kilka lat temu, ze wzgledu na wrastajace mi po nim wlosy :-(

Witam :)
Termin porodu zawsze liczy się wg pierwszego dnia OM + 9 mies + 7 dni, czyli np. OM 15 maja to termin wychodzi na 22 luty. Gin mi powiedziała (i nie tylko ona), że należy się trzymać tego terminu z OM, bo termin z usg może sie zmieniać w zależności od tego jak rozwija się maleństwo, raz rośnie szybciej raz wolniej.

U mnie na szczęście z samopoczuciem lepiej, mdłości nadal są, ale bez wymiotów. No a co go golenia to używam maszynki lub plastrów.

pozdrawiam :)

Acha, to jednak luty :) dzieki za odpowiedzi :)
Okres mialam nieregularny ze wzgledu na PCO, zreszta w lutym dostawilam tabletki, a w maju zaszlam w ciaze. No i tak mi sie wydaje, ze wiem kiedy mialam owulacje, wiec faktycznie wychodzi mi 22 luty :)

Co do depilacji, to wczesniej uzywalam depilatora, a teraz chyba wykonczylabym sie nerwowo, wiec nogi gole, ale wyskakuja mi krostki a wlosy rosna jak szalone :/

jednak ogolilam depilatorem...

W ciazy wlosy rosna mi 3 razy szybciej i szczerze mowiac musialabym golic je 2 razy dziennie, rano i wieczorem zeby miec gladkie.

Weekend to wszyscy cichutko siedza :-)

Z usg jest tak że im starsza ciążą tym trudniej określić właściwie wiek dzieciątka. Najbardziej miarodajne jest usg ok 10 tyg.

Ja mam żylaka więc depilator,plastry do depilacji itp odpadają. Używam dobrej jakości jednorazówek ,które starczają na kilka razy

Ja albo się golę, albo jeżeli wytrzymam proces hodowli włosków do depilacji (długo to u mnie trwa, bo rosną mi wolniutko) - chodzę na woskowanie. Kiedy jestem w Chinach, uznaję tylko depilację nitką (w Polsce się z tym nie spotkałam). Rewelacyjna, chociaż bolesna metoda - depilują mnie tak od stóp do głów (łącznie z brwiami), nic mi potem nie wrasta, nie ma podrażnień i starcza na dłuuugo.

Harsharani
, na przepisy kulinarne wrzuciłam Ci mój przepis na leczo. Narobiłaś mi smaku. Jutro, jeśli siły pozwolą, robię leczo!

A na basenie było bosko!

reklama
Scarletka, biedulko, łączę się w bólu. Na parapecie nadal 31 stopni. Firany i zasłony mam nadal niezawieszone, bo muszę je wcześniej wyprasować - a w obecnych okolicznościach przyrody żelazko omijam szerokim łukiem. Za gorąco!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry