reklama

Marcóweczki 2011

ja siedzę w majtkach i staniku, a moje dziecko beczy co chwilę ze swojego pokoju: mama ja nie mogę spać:( ja mu się nie dziwię..
a muszę jeszcze torta robić, masakra. na razie mam tylko gorący biszkopt

reklama
Ja też siedzę w majtkach i staniku, choć mam o tyle lepiej, że jestem na wsi więc czasem zwlekam swój tłusty zadek na podwórko i zasiadam w cieniu. Ale nie powiem, żeby to na przykład dzisiaj była jakaś szczególna ulga. Zwłaszcza, że zupełnie zanika mi ciśnienie i jestem tak żywotna i ruchliwa jak świeże, jeszcze nie spożytkowane zwłoki.....

cześć Wam
u mnie jedni goście pojechali byli dwa dni , siostra mojego m z mężem i synkami (6 lat, 8 mies -słodziak) . Jutro mam następnych ja nie chę , nie mam siły siedzieć a co dopiero posprzatać , czy jakieś ciasto zrobić ,

Jak porządni goście to niech ciasto przyniosą ze sobą :) Ja swoich nauczyłam, że jak chcą to proszę ale impreza składkowa bo ja specjalnie zapaloną gospodynią nie jestem. Nawet jeśli nie jestem akurat niedysponowana :) I jakoś im to nie przeszkadza :):-D

Dobry wieczór :)

Nareszcie zlądowałam do domku, odczytałam zaległości.. I się trochę udzielę ;)

Aga_cina moj ginek wpisał mi datę wg USG. Po poronieniu w kwietniu ubiegłego roku pochrzaniły mi się hormony, miałam torbiel na lewym jajniku w sierpniu, brałam tabsy antykonty 3 mies i zniknal bez sladu, ale w marcu pojawił się na prawym i miałam brać tym razem przez 6 mies, ale powiedziałam mu, że chcę wreszcie dzidzię! Dał zielone światło i się udało już w maju :D
Piszę to dlatego, że nie zawsze z OM można wyliczyć termin, bo u mnie wychodzi, że do zapłodnienia doszło 25 dnia cyklu :O Normalnie niemożliwe.. Na pierwszych wizytach słyszałam wciąż, że ciąża za mała, że zagrożona.. Bo nie wierzyli mi, jak na wizytach u ginów mówiłam "OM była 30 kwietnia" a usg na początku lipca pokazywało max 5 tydzień..
A jednak zdarza się różnie :D W tym tygodniu byłam u ginka i powiedział, że gdyby to była moja pierwsza wizyta to by od razu stwierdził po badaniu na helikopterze, że to 11-12 tydzień :D

Co do golenia to ja jadę maszynką :D Depilatora się boję, a w ciąży podobno nie wolno kremów i wosków, bo skóra wrażliwsza :/

Achaaaa skusiłam się jednak na te zakupy ;) Postanowiłam bardziej o siebie zadbać, znaczy o skórę właśnie, kupiłam fajny żel pod prysznic i balsam, a do tego krem nawilżający do buzi i krem na rozstępy dla przyszłych mam :) No i nową szczoteczkę do zębów ultra soft, bo dziąsła mi zaczynały krwawić, co niby zdarza się w ciąży dość często..
Skusiłam się na kilka ciuszków dla Kruszynki, ale to nie ma sensu dopóki nie zna się płci. Normalnie nie ma ubranek unisex. Albo auta i ciemne kolory, albo róże, falbanki i kokardki :/ Kupiłam białe, zielone, błękitne, żółte.. W 5-10-15 była wyprzedaż kaftaników i koszulek za 5 zł! A rozmiar to kupuję 62cm, tak najbezpieczniej ;) Chociaż moja kumpela też tak zrobiła, a maleńka urodziła się ze wzrostem 49 i we wszystkim się topiła ;) Musiała prędko dokupić mniejsze ciuszki ;)

Potem naszła mnie ochota na sałatkę jarzynową, taką zwykłą polską, od mamy.. I wiecie co? Mama nie miała nic przeciwko mimo, że to musi się najpierw gotować ze 2h a potem drugie tyle trzeba to kroić ;P Kochana zostawiła mi nawet dwa ziemniaki w mundurkach, uwielbiam takie z solą mmmmmmmmmm.. A na jutro zrobi zupkę kalafiorową i placki ziemniaczane pycha! Mężu jedzie na paintballa, więc będzie więcej dla mnie buahahahahaha :D

A wieczorkiem pojechaliśmy z małżem, mamą i bratem do lasu i nad jeziorko, nawdychałam się świeżego powietrza, Fredzik poszalał na leśnych dróżkach i teraz śpi jak zabity. podpytałam też trochę mamę o jej ciąże ze mną.. Mówiła, że brzuch jej wyszedł dopiero w 6 miesiącu szok! A ja mam już teraz - pod koniec 3ego hahahaha No i ona nie ma ani rozstępa, a smarowała się tylko nivea i to nie codziennie.. Obym odziedziczyła to w genach hihihi

Czas na wodę i zielone jabłuszko, co rano pogna mnie na kibelek ;)

Ostatnia edycja:
Ja pisałam jak wyliczyć termin porodu wg reguły Naegelego, czyli w standardowych przypadkach. Mi się zgadza i OM i usg, no ale zdarzają sie różne przypadki. Faktem jest, że dokładnie w terminie rodzi się 3% dzieci, ale jeżeli ma się regularne cykle tak to jest obliczane.

Dobrej nocki życze :-)

Spokojnej nocy mamuski,ja spadam bo jutro trzeba wstac po 7,dawno nie wstawałam tak rano,mam nadzieje ze bede sie czuła przynajmniej tak dobrze jak dzis.
ps
uczulenie jak sie nagle pojawiło tak i nagle znikneło.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry