reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hehe mój nic pod choinke nie dostanie bo kasy nie mam, może ja coś dostanę;-)

jutro śmigam na glukozę, ale kompletnie się nie znam na wynikach:sorry:

uciekam, może wpadnę wieczorkiem, pa

reklama
wkońcu nadrobiłam:tak:
rybka trzymaj się tam mocno!!
kamika fajnie, że się już urządzasz i fajne mebelki:-)

Ja wróciłam z lumpka, kupiłam trochę koszulek dla dzidzi, dwie czapeczki, niedrapki, sweterk, bluzę i kombinezon:-) Dla siebie spodnie ciążowe i dla mojego Ł sweter. Za wszystko zapłaciłabym prawie 90zł, ale że dzisiaj było wszystko 50% taniej, to zapłaciłam 40zł:-):-) Zastanawiam się tylko nad tym kombinezonem, czy będzie dobry na zimę, bo to rozmiar 68-74 (czyli 6-9 miesięcy), chociaż mi się wydaje, że jest wiekszy. Jakby co to wystawię na allegro:-)

Mississ podziwiam za siłę. Jeśli lekarze zaniedbali cokolwiek, nie zostawiłabym tego w ten sposób - masz rację! Doradź się, zorientuj, co możesz zrobić.
Przykro, gdy ludzie odpowiadający za życie i zdrowie innych, znieczulają się, odwalają rutynę, popadają w tumiwisizm. Nie taka jest definicja "opieki", tu akurat zdrowotnej. I tu irytuje to, co sama słyszałam od jednej położnej, znajomych ciężarówek, znajomej lekarki i poprzedniej mojej ginekolog - jak idziesz do szpitala, nie bądź pacjentką "z ulicy", niczyją. Dlatego radziły od samego początku zainwestować w opiekę u lekarza, który ma też parktykę w jakimś szpitalu lub znaleźć położną, z którą warto kontaktować się przez całą ciążę i "ustawić" się z nią na poród. Wtedy masz większe prawdopodobieństwo, że potraktują Cię z większą uwagą. Tylko, czy tak wyglądać to powinno...
Bardzo współczuję, że nie usłyszałaś słów wsparcia, otuchy, których wtedy tak bardzo potrzebowałaś oraz odpowiednich leków. Przykro mi, że spotkało to Ciebie i Antosia. Trzymaj się kobieto!

Cześć dziewczyny!!!
Wpadłam tylko na chwile, żeby się przywitać i zaraz spadam bo mam strasznie dużo roboty. Cały dom do posprzątania. Jak skończę to uzupełnię braki od wczoraj. Buziaki

dzieki marcoweczki

my po usg

mały waży 801 gram kawał chłopa:tak::tak::tak:

ale niestety z główką jest nie najlepiej:-( komory są powiększone a obwód główki i długość ciemieniowa jest o 4 tygodnie większa od kości udowej i jest to za duża dysproporcja

ale wiecie jak to lekarza to może sugerować... to nic pewnego... trzeba czekać...

pobrali mi dziś CRP i zobaczymy czy nie ma żadnej infekcji

znów czekamy
- kochana Ty sie nie denerwuj!!!!!! nie da sie dokladnie zmierzyc ile co czego dziecko ma w cm wiec to moze tylko do kitu aparat usg i dlatego tak wyszlo...albo dzidzia sie tak ulozyla!!!!!!!!!!!!! bedzie wszystko ok !!! nie daj sie!! ale gigant Ci rosnie nono :)) buziaczek w brzuszek
Witajcie...pisze się przywitać po weekendowej nieobecności :-) U nas wsio w porządku tfu tfu jakoś brzusio nie boli:tak: Dzis zaczynam wkoncu 22tc ale jak popatrze ze niektóre z was 26 to ciągle jakos w tyle jestem:eek: ale zajrzałam na forum lipcóweczek 2010 i pamiętam jak ja byłam w 6tc wiec jakoś ten czas zleci do marca...a dziś takie piękne słonko ze chyba wynurze się z mojej nory na spacerek:-)

A jeszcze pytanko do was...mam zrobić badanie moczu i tokso...czy tokso robi sie z moczu czy bedą mi krew pobierać ?? Bo nie wiem czy mam czekac w tej przeklętej kolejne czy wystarczy tylko pojemniczek zostawić z cytrynką:-)
- kochana w suwaczkach sa pokazane skończone tygodnie....jutro bedziesz 22,1 czyli 22 tygodnie skonczone i 1 dzien nowego tygodnia czyli 23 tydzien :))

wkońcu nadrobiłam:tak:
rybka trzymaj się tam mocno!!
kamika fajnie, że się już urządzasz i fajne mebelki:-)

Ja wróciłam z lumpka, kupiłam trochę koszulek dla dzidzi, dwie czapeczki, niedrapki, sweterk, bluzę i kombinezon:-) Dla siebie spodnie ciążowe i dla mojego Ł sweter. Za wszystko zapłaciłabym prawie 90zł, ale że dzisiaj było wszystko 50% taniej, to zapłaciłam 40zł:-):-) Zastanawiam się tylko nad tym kombinezonem, czy będzie dobry na zimę, bo to rozmiar 68-74 (czyli 6-9 miesięcy), chociaż mi się wydaje, że jest wiekszy. Jakby co to wystawię na allegro:-)
Mycha ja urodzilam sebastiana w pazdzierniku pod koniec i kombinezony dla niego na cala zime mialam na rozmiar 68....a teraz jak ma juz rok to nosi 86-92, wiec nasze dzidzi na przyszla zime beda mialy po 8-10 miesiecy wiec wydaje mi sie moze byc za małe....ja swoj kombinezon na 68 oddałam kolezance bo jak urodze w marcu i bedzie zimno to bede potrzebowala jakies 56 :D albo i wogole jak bedzie cieplo :)

Ostatnia edycja:
Witam Was Kochane Mamuśki.Ja jestem wyspana od kilku nocy dobrze spie.Dzisiaj wstałam o 11tej.Mój maluszek cała noc fikołkował,teraz tez normalnie ciesze sie.A tak to prawie codziennie jestem u rodziców.Pogoda bardzo brzydka,pada deszcz,mocno wieje,dlatego nigdzie sie dzisiaj nie ruszam.Własnie umyłam włoski i cos słodkiego podjem.Rybka fajnie ze sie odezwałas i ze jest wszystko dobrze.Za duzo sie nie martw.

Mycha ja urodzilam sebastiana w pazdzierniku pod koniec i kombinezony dla niego na cala zime mialam na rozmiar 68....a teraz jak ma juz rok to nosi 86-92, wiec nasze dzidzi na przyszla zime beda mialy po 8-10 miesiecy wiec wydaje mi sie moze byc za małe....ja swoj kombinezon na 68 oddałam kolezance bo jak urodze w marcu i bedzie zimno to bede potrzebowala jakies 56 :D albo i wogole jak bedzie cieplo :)

No rzeczywiście... hmmm... no nic niech sobie będzie, a jak będzie za mały to się coś kupi. Moja kuzynka urodziła w lutym. Spytam się jaki teraz rozmiar mu kupiła, chociaż jej synio jest ogólnie duży od początku, tzn. długi bo nie jest gruby i kupuje mu i tak większe ciuszki niż na jego wiek, ale to też chyba kwestia firmy i rozmiarówek jakie mają. Bo zauważyłam np. że nexta rzeczy są większe. A ten kombonezon to jest takiej firmy TU nie wiem czy obczajacie..

a coz to za deserek? :-)
no wlasnie taka papka z mleka w proszku z odrobiną kakaa mi wychodzi, ale strasznie mi to smakuje :)
jejciu musze ruszyc sie po zakupy a chyba troche pada, ciagle jestem niezdecydowana co na obiad zrobic musze jakąs zupke zrobic moze fasolke szparagową mrozona kupie i bedzie cos jak jarzynowa zupa, na drugie sie zastanawiam pomiędzy kurczakiem a schabowym, a i dzisiaj mam plan ugotowac bigos, to go sobie pozniej pomroze i bedzie wyjscie awaryjne jesli chodzi o obiad jak mi sie nie bedzie chcialo gotowac :)

Heja:-p
Wróciliśmy z M z biblioteki obładowani knigami po same uszy:tak::-D M na 13 poszedł do pracy. Ja właśnie kończe konsumowac Twixa i tak mi maleństwo skacze, że śiac mi się chce:-D Nie wiem która to pytała o te żółte plamy na białym...Otóż ja miałam spodnie dresowe białe i chciałam jakimś wybielaczem jakąś plamę usunąc i potem do pralki wrzuciłam jeszcze... no i porobiły się żółte zacieki:confused2: I już nie zeszły:no: Nie wiem, może u twojego M z bluzy zejdą ale ciekawe od czego te zacieki u Ciebie..
Musze troszkę odpocząc.. tak się zlazłam do tej biblioteki.. u nas to kawał drogi..eh.
A jeszcze dziś mnie czeka wyprawa do szpitala bo mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia:tak::-) Ide na 15;15 także teraz sobie poodpoczywam:):tak:
Do usłyszenia!

reklama
Do góry