reklama
wkońcu nadrobiłam
rybka trzymaj się tam mocno!!
kamika fajnie, że się już urządzasz i fajne mebelki:-)
Ja wróciłam z lumpka, kupiłam trochę koszulek dla dzidzi, dwie czapeczki, niedrapki, sweterk, bluzę i kombinezon:-) Dla siebie spodnie ciążowe i dla mojego Ł sweter. Za wszystko zapłaciłabym prawie 90zł, ale że dzisiaj było wszystko 50% taniej, to zapłaciłam 40zł:-):-) Zastanawiam się tylko nad tym kombinezonem, czy będzie dobry na zimę, bo to rozmiar 68-74 (czyli 6-9 miesięcy), chociaż mi się wydaje, że jest wiekszy. Jakby co to wystawię na allegro:-)

Ja wróciłam z lumpka, kupiłam trochę koszulek dla dzidzi, dwie czapeczki, niedrapki, sweterk, bluzę i kombinezon:-) Dla siebie spodnie ciążowe i dla mojego Ł sweter. Za wszystko zapłaciłabym prawie 90zł, ale że dzisiaj było wszystko 50% taniej, to zapłaciłam 40zł:-):-) Zastanawiam się tylko nad tym kombinezonem, czy będzie dobry na zimę, bo to rozmiar 68-74 (czyli 6-9 miesięcy), chociaż mi się wydaje, że jest wiekszy. Jakby co to wystawię na allegro:-)
maborka
Fanka BB :)
Mississ podziwiam za siłę. Jeśli lekarze zaniedbali cokolwiek, nie zostawiłabym tego w ten sposób - masz rację! Doradź się, zorientuj, co możesz zrobić.
Przykro, gdy ludzie odpowiadający za życie i zdrowie innych, znieczulają się, odwalają rutynę, popadają w tumiwisizm. Nie taka jest definicja "opieki", tu akurat zdrowotnej. I tu irytuje to, co sama słyszałam od jednej położnej, znajomych ciężarówek, znajomej lekarki i poprzedniej mojej ginekolog - jak idziesz do szpitala, nie bądź pacjentką "z ulicy", niczyją. Dlatego radziły od samego początku zainwestować w opiekę u lekarza, który ma też parktykę w jakimś szpitalu lub znaleźć położną, z którą warto kontaktować się przez całą ciążę i "ustawić" się z nią na poród. Wtedy masz większe prawdopodobieństwo, że potraktują Cię z większą uwagą. Tylko, czy tak wyglądać to powinno...
Bardzo współczuję, że nie usłyszałaś słów wsparcia, otuchy, których wtedy tak bardzo potrzebowałaś oraz odpowiednich leków. Przykro mi, że spotkało to Ciebie i Antosia. Trzymaj się kobieto!
Przykro, gdy ludzie odpowiadający za życie i zdrowie innych, znieczulają się, odwalają rutynę, popadają w tumiwisizm. Nie taka jest definicja "opieki", tu akurat zdrowotnej. I tu irytuje to, co sama słyszałam od jednej położnej, znajomych ciężarówek, znajomej lekarki i poprzedniej mojej ginekolog - jak idziesz do szpitala, nie bądź pacjentką "z ulicy", niczyją. Dlatego radziły od samego początku zainwestować w opiekę u lekarza, który ma też parktykę w jakimś szpitalu lub znaleźć położną, z którą warto kontaktować się przez całą ciążę i "ustawić" się z nią na poród. Wtedy masz większe prawdopodobieństwo, że potraktują Cię z większą uwagą. Tylko, czy tak wyglądać to powinno...
Bardzo współczuję, że nie usłyszałaś słów wsparcia, otuchy, których wtedy tak bardzo potrzebowałaś oraz odpowiednich leków. Przykro mi, że spotkało to Ciebie i Antosia. Trzymaj się kobieto!
Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
- kochana Ty sie nie denerwuj!!!!!! nie da sie dokladnie zmierzyc ile co czego dziecko ma w cm wiec to moze tylko do kitu aparat usg i dlatego tak wyszlo...albo dzidzia sie tak ulozyla!!!!!!!!!!!!! bedzie wszystko ok !!! nie daj sie!! ale gigant Ci rosnie nonodzieki marcoweczki
my po usg
mały waży 801 gram kawał chłopa
ale niestety z główką jest nie najlepiej:-( komory są powiększone a obwód główki i długość ciemieniowa jest o 4 tygodnie większa od kości udowej i jest to za duża dysproporcja
ale wiecie jak to lekarza to może sugerować... to nic pewnego... trzeba czekać...
pobrali mi dziś CRP i zobaczymy czy nie ma żadnej infekcji
znów czekamy
- kochana w suwaczkach sa pokazane skończone tygodnie....jutro bedziesz 22,1 czyli 22 tygodnie skonczone i 1 dzien nowego tygodnia czyli 23 tydzienWitajcie...pisze się przywitać po weekendowej nieobecności :-) U nas wsio w porządku tfu tfu jakoś brzusio nie boliDzis zaczynam wkoncu 22tc ale jak popatrze ze niektóre z was 26 to ciągle jakos w tyle jestem
ale zajrzałam na forum lipcóweczek 2010 i pamiętam jak ja byłam w 6tc wiec jakoś ten czas zleci do marca...a dziś takie piękne słonko ze chyba wynurze się z mojej nory na spacerek:-)
A jeszcze pytanko do was...mam zrobić badanie moczu i tokso...czy tokso robi sie z moczu czy bedą mi krew pobierać ?? Bo nie wiem czy mam czekac w tej przeklętej kolejne czy wystarczy tylko pojemniczek zostawić z cytrynką:-)
Mycha ja urodzilam sebastiana w pazdzierniku pod koniec i kombinezony dla niego na cala zime mialam na rozmiar 68....a teraz jak ma juz rok to nosi 86-92, wiec nasze dzidzi na przyszla zime beda mialy po 8-10 miesiecy wiec wydaje mi sie moze byc za małe....ja swoj kombinezon na 68 oddałam kolezance bo jak urodze w marcu i bedzie zimno to bede potrzebowala jakies 56wkońcu nadrobiłam
Ostatnia edycja:
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Witam Was Kochane Mamuśki.Ja jestem wyspana od kilku nocy dobrze spie.Dzisiaj wstałam o 11tej.Mój maluszek cała noc fikołkował,teraz tez normalnie ciesze sie.A tak to prawie codziennie jestem u rodziców.Pogoda bardzo brzydka,pada deszcz,mocno wieje,dlatego nigdzie sie dzisiaj nie ruszam.Własnie umyłam włoski i cos słodkiego podjem.Rybka fajnie ze sie odezwałas i ze jest wszystko dobrze.Za duzo sie nie martw.
Mycha ja urodzilam sebastiana w pazdzierniku pod koniec i kombinezony dla niego na cala zime mialam na rozmiar 68....a teraz jak ma juz rok to nosi 86-92, wiec nasze dzidzi na przyszla zime beda mialy po 8-10 miesiecy wiec wydaje mi sie moze byc za małe....ja swoj kombinezon na 68 oddałam kolezance bo jak urodze w marcu i bedzie zimno to bede potrzebowala jakies 56albo i wogole jak bedzie cieplo
![]()
No rzeczywiście... hmmm... no nic niech sobie będzie, a jak będzie za mały to się coś kupi. Moja kuzynka urodziła w lutym. Spytam się jaki teraz rozmiar mu kupiła, chociaż jej synio jest ogólnie duży od początku, tzn. długi bo nie jest gruby i kupuje mu i tak większe ciuszki niż na jego wiek, ale to też chyba kwestia firmy i rozmiarówek jakie mają. Bo zauważyłam np. że nexta rzeczy są większe. A ten kombonezon to jest takiej firmy TU nie wiem czy obczajacie..
no wlasnie taka papka z mleka w proszku z odrobiną kakaa mi wychodzi, ale strasznie mi to smakujea coz to za deserek? :-)
jejciu musze ruszyc sie po zakupy a chyba troche pada, ciagle jestem niezdecydowana co na obiad zrobic musze jakąs zupke zrobic moze fasolke szparagową mrozona kupie i bedzie cos jak jarzynowa zupa, na drugie sie zastanawiam pomiędzy kurczakiem a schabowym, a i dzisiaj mam plan ugotowac bigos, to go sobie pozniej pomroze i bedzie wyjscie awaryjne jesli chodzi o obiad jak mi sie nie bedzie chcialo gotowac
Agniesiak85
Fanka BB :)
Heja
Wróciliśmy z M z biblioteki obładowani knigami po same uszy
M na 13 poszedł do pracy. Ja właśnie kończe konsumowac Twixa i tak mi maleństwo skacze, że śiac mi się chce
Nie wiem która to pytała o te żółte plamy na białym...Otóż ja miałam spodnie dresowe białe i chciałam jakimś wybielaczem jakąś plamę usunąc i potem do pralki wrzuciłam jeszcze... no i porobiły się żółte zacieki
I już nie zeszły
Nie wiem, może u twojego M z bluzy zejdą ale ciekawe od czego te zacieki u Ciebie..
Musze troszkę odpocząc.. tak się zlazłam do tej biblioteki.. u nas to kawał drogi..eh.
A jeszcze dziś mnie czeka wyprawa do szpitala bo mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia
:-) Ide na 15;15 także teraz sobie poodpoczywam

Do usłyszenia!

Wróciliśmy z M z biblioteki obładowani knigami po same uszy

Musze troszkę odpocząc.. tak się zlazłam do tej biblioteki.. u nas to kawał drogi..eh.
A jeszcze dziś mnie czeka wyprawa do szpitala bo mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia

Do usłyszenia!
reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Mirosia, mój Karol się urodził w marcu, a kombinezony dla niego miałam 80 i były raczej na styk. Więc kupowałabym raczej duże 80