Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

U nas kupki też rzadkie, a czasem zielone. Ale podobno mogą takie być.
Co do ślinienia - dziecko zaczyna się ślinić w tym wieku i to raczej nie ma nic wspólnego z ząbkowaniem. Ślinianki przygotowują się do przetwarzania pokarmów stałych czy coś... A po co masz żelem smarować, jak dziecko nie cierpi? Będziesz smarować cały czas przez 2 lata? Bez sensu jak dla mnie.
a potem sie przyzwyczajaja;-) 
no nie wiem, czy najbardziej przy pierwszych... pomyśl o tych "tylnych" ząbkach podwójnych...
moja tez sie okropnie slini, szczególnie wieczorami, nie wiem, dlaczego sobie upodobała akurat taka porę![]()
ale slyszalam ze dzieci najbardziej cierpia przy pierwszych zabkacha potem sie przyzwyczajaja;-)
zel kupie na razie nie uzyje bo tez nie uwazam ze pawelek cierpi ale warto miec![]()
. Ale podobno najgorsze są trójki.

4 i 5 nie są takie złe - ja najgorzej wspominam 3ki. U Pawła (choć jego bolały w ogóle wszystkie jak rosły), bo u Łukasza tylko brak apetytu dawał nam znać że coś się dzieje (teraz właśnie 5tki mu wyłażą - jeszcze zostały dwie i będzie komplet)no nie wiem, czy najbardziej przy pierwszych... pomyśl o tych "tylnych" ząbkach podwójnych...
moja tez sie okropnie slini, szczególnie wieczorami, nie wiem, dlaczego sobie upodobała akurat taka porę![]()