reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Marcia: moj tez mial problemy z kupami i gazami i zmienialismy mu non stop mleko (nan h.a., nan, bebilon comfort, nan h.a i znowu nan) jak na moj gust te zmiany niewiele pomagaly, po prostu w pewnej chwili zaczal sam dobrze robic kupy i tak jest do dzis, niezaleznie od mleka. spokoj mamy ze 4 tygodnie juz jak nie dluzej.
mysle ze twojemu maluchowi w koncu dojrzeje uklad pokarmowy i wtedy bedzie ok

reklama
Nam upały ewidentnie nie służą jest taki zmęczony że nie może usnąć i finał jest taki że nie śpi od rana:wściekła/y: Na spacerku pewnie by usną ale jest taki skwar że nie mam ochoty wyłazić.

Marciaa a próbowałaś mu przed porannym karmieniem o tej 5 podać sab simplex 15 kropelek, ja podawałam systematycznie raz dziennie właśnie przed rannym karmieniem i poprawa była znaczna. Wcześniej też mieliśmy jazdy. Teraz mały za 3 dni kończy 3 miesiące, od ok. 2 tyg nie podaje już kropelek i jest ok.

A my wlasnie z wazenia wrocilismy, maly w miesiac przybral ponad kilo, wazy teraz 7,3 kg!!!!Ja nie wiem co ja mam w tym mleku...
A u nas szczepienia w 2,3,4,a potem w 12 miesiacu.

jeju, nasze dzieci prawie w tym samym wieku a kg roznicy. :szok: 5 czerwca wazyl 6100.
I kurcze na mojego Pawla mowia ze jest duzy..

kurcze zaraz sobie oczy wydrapie , tak mnie swedza...

na dworze tragrdia,,..:szok: za to w mieszkaniu mam spoko bo mimo ze okna od poludnia to osloniete drzewem :-D przez to w mieszkaniu mam chlodno :-)
zazdroszczę:sorry: Ja mam wszystkie 3 okna (takie mamy duże mieszkanie...) od płd-wch:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Do 14 non stop świeci w nie słońce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A my wlasnie z wazenia wrocilismy, maly w miesiac przybral ponad kilo, wazy teraz 7,3 kg!!!!Ja nie wiem co ja mam w tym mleku...
A u nas szczepienia w 2,3,4,a potem w 12 miesiacu.
Nie martw się, mój waży 7,4 kg - chyba rekordzista forum;-)

Marciaa a próbowałaś mu przed porannym karmieniem o tej 5 podać sab simplex 15 kropelek, ja podawałam systematycznie raz dziennie właśnie przed rannym karmieniem i poprawa była znaczna. Wcześniej też mieliśmy jazdy. Teraz mały za 3 dni kończy 3 miesiące, od ok. 2 tyg nie podaje już kropelek i jest ok.

Widzisz w ciagu dnia dawałam i ja tam roznicy nie widziałam a nad ranem nie podawałam ehh..

moze za mało dawałam pediatra mi pow ze 4xdziennie po 15 dac troche duzo

Dzieki dziewczyny za osiwecenie z tymi watkami. :tak:

bo ja od 3 tyg od 5 mam jazde z jego brzusiem

Marcia nie czyatlam wczesniej co sie dzieje z brzuszkiem Twojego synka, ale jesli juz od jakis 3 tygondi masz jazde i zawsze o tej samej porze to wyglada na kolki. Mojej zaczely sie mniej wiecej w tym samym czasie, ale teraz widze ze zaczynaja zanikac. Wprowadzenie nowego produktu moze spowodowac ze bedzie jeszcze gorzej, na poczatek, a dopiero pozniej, jesli wogole, lepiej. Jesli karmisz glownie piersia, moze zwroc uwage na swoja diete i na poczatek odstaw wszystkie produkty mleczne i kofeionowe. U mnie pokazalo to poprawe, ale nie do konca pozbylo sie kolek, poprostu uklad trawienny musi dojrzec i "zahodowac" bakterie pomagajace w trawieniu i przesuwaniu pokarmu.

Wama nie ma przy tym wieliego płaczu trwa to gidzinke, puszcza bąki, pręzy się a przy karmieniu czasem wywali butle...jestem dobrej mysli...od jutra podaje systematycznie krople może cos pomogą no i bede dopajac wodą

piję tylko kawcie zbożowa i to jedną rano..fakt, ze pije duzo jogurtów

reklama
Nie martw się, mój waży 7,4 kg - chyba rekordzista forum;-)
Ja myslalam, ze Moj przebije wszystkich, ale nie :-D Wczoraj bylo 7kg. Bardzo sie ciesze, bo u nas bardzo duzo przybieral, a teraz karmimy sie (wreszcie!) regularnie i jest dobrze :-) Normalnie boje sie mu ilosc mleczka zwiekszyc :sorry2: 120 jest ok, ale czasem szuka jeszcze...

Troche Wam zazdroszcze pogody, choc u nas dzis tez ladnie. Ja tam lubie upaly, zime tez lubie :-D Moze dlatego, ze u nas w domu w lecie jest przyjemnie chlodno... Do tego mozna siasc w cieniu na altanie i popijac zimne pifffko, jejku nie moge sie juz doczekac urlopu :cool2:

Do góry