reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

widzisz ionka ja ci nie doradzę, u nas jaś sam zrezygnował z jedzenia nocnego, po prostu kilka nocy pod rząd ewidentnie odrzucał butlę.

reklama
u nas butla tylko w nocy na wodę albo w knajpce
za to obiadki wcina niezle radzi sobie ładnie z gryzieniem tylko kawałki ziemniakow niezbyt...

Co do eliminacji butli to u nas Franko sam zdecydował tak jak i z piersią. W pewnym momencie było definitywne "nie" i nic nie mogłam zarazić.Początkowo się martwiłam bo w końcu jest mały, więc powinien pić to mleko, ale uspokoiłam się po rozmowie z pediatrą, która powiedziała, że kaszki mleczne dwa razy dziennie wystarczą, i że chyba nawet lepiej tak, niż jak to bywa 3 latek z butlą...Na dzień dzisiejszy czasem napije się z butli picia, ale to sporadycznie...A co do obiadków to tak u ionki nasze zje, ale specjalnie dla niego ugotowane nie - wczoraj najadł się np chleba moczonego w gulaszu jak ja jadłam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zobacz załącznik 327627 polka sto wiosen kochana !!!

myszowata
u mnie też Antek sam odstawił się od piersi ... butelki nie ma tylko niekapek :-) oprócz tego jeszcze doiddy

polusia wow no to Polcia super waży ! Pięknie :tak:

MoniskaBe przeoczyłam przeprowadzkę :zawstydzona/y: ... cieszę się bardzo że się zdecydowaliście ! Trzymam kciuki !

Co do jedzenia to Nini je obiadki sam :-) Brokułek, marchewa itd plus z mięska klopsik robię i voila :))) do łapki i szamanko

mamy już 2 zęby - jeden na dole jeden na górze :-D Humorek przedni więc jest ok :)))

Dzisiaj ranek na uczelni a później w castoramie z Miłym oglądaliśmy podłogi do naszego domku - w sypialni i pokoju Antoniego drewniana a w salonie kafle. Już powoli remont dobiega końca <jupi!> max 2/3 miesiące i się wprowadzamy :)))

Coffee piję i ładuje baterię na resztę dnia :)

polka- życzę Ci zdrówka, spełnienia wszystkich marzeń , kolejnych dni, miesięcy i lat pełnych miłości i radości. Ciągłego uśmiechu na twarzy oraz żebyś potrafiła się cieszyć z życia w każdym jego momencie :tak:
polusia- waga super :tak:
Alan- nie pije w ogole mleka z butli, herbatke tak ale on max 120 ml przez cały dzień, a ogolnie cycek.
Za kaszkami nie przepada ale za to wszystko to co my, nie wazne czy kwasne czy gorzkie itd, taka mała małpka ;) a kawałeczki nie sa problemem. Jak rozmamlone to nie bardzo chce jesc a jak kawalki to owszem.

Wrocilam z pracy, M podgrzal obiadek, mały śpi, no w sumie to i duzy teraz też ;) , wiec mam chwile w koncu do Was zajrzec;-) -lece poczytac inne watki ;) .

Dziękuję Wam wszystkim za pamięć!!!!!!Jesteście Kochane :) Dziękuję dziękuję dziękuję!!!

Byłam sama w Kaliszu do południa. Choroby ciąg dalszy ropne zapalenie górnych dróg trwa i jest w sumie gorzej. Zmiana leków i zobaczymy. Byłam u endokrynologa i hormony muszę porobić i usg bo tarczyca się powiększyła pewnie do środka i stąd dusznosci i chrypka. Potem wpadłam do taty obciełam włoski mu i dostałam kaskę na urodziny w prezencie. Sz.przyszła z życzeniami i tulipany 3mi dała:) T.niby była jak mnie nie było i powiedziała że dziś nie powinnam w ogóle z domu wyjść tylko czekać na "gości". He he bo ja mam 5lat i urodziny będę obchodzić :)

Przyjechałam do domu to M.nawet nie spytał co mi jest tylko że za długo mnie nie było:(
Idę zaraz się wykąpać i do łożeczka bo się nigdy nie wychoruje.
Nadrobie Was później...

Ja nie mogę zrezygnować z butli bo Olcia je w nocy, je jeszcze butle rano i wieczorem. Ale chyba jeszcze nie mam jakiejś presji na pożegnanie z butlą, może dlatego, że ja na śniadanko jadłam manne z butli przez 6 lat:P Jakoś mi to nie zaszkodziło.
N&h gatki ząbka. Dobrze, że Antoś nieźle to znosi.
Polusia fajnie, że Poleńka dobija do 9kg:)

reklama
polusia pięknie mała przybiera na wadze :-)
ionka ciężko coś doradzić. Przemek jak miał 2 miesiące to przestał się domagać nocnych karmień. Może jakby Oleńka nie jadła w nocy to wtedy w dzień by zajadała więcej. Może spróbuj dać jej wodę lub herbatkę w nocy i tak coraz mniejsze ilości i może się odzwyczai.
Polka zdrówka bidulko.
n&h fajnie, ze się odezwałaś :-) Jak Ci idzie pisanie? Super, że roboty idą do przodu. A macie ogrzewanie podłogowe? My nie zrobiliśmy i teraz żałuje bo przydałoby się chociaż w łazience. Mądry Polak po szkodzie :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry