reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam się i mówię do jutra, znów padam na twarz.
chociaż jutro bedzie jeszcze gorzej, echhh...
dobranoc.

reklama
Hej dawno sie nie odzywałam bo czasu no i jakoś weny brak:sorry: Dzis 1 raz dałam małej truskawki-w planach było pare sztuk z zjadała chyba z pół kilograma:szok: no i wkoncu sie rozgadałyśmy: zaczeła pieknie wołać mama, tata, baba, lala, opa=jak coś podnosi, si=siku ale nie robi do nocnika zazwyczaj jak ja robie to woła:), tan=tak, ne=nie, doba=dobra, dan=daj no i naśladuje wszystko i wszytkich i zajbardziej zaskakujące zapamietała pare wierszyków/piosenek np jedzie pociąg z daleka i na na refren " o nie nie nie byle nie do Warszawy" to śpiewa ne ne ne :rofl2: cudaczek mały:-) jutro jak pogoda dopisze w planach mamy zoo-mała pewnie bedzie wnibozięta bo ostsnio w Kakadu nie można bylo jej wyciągnąć:laugh2:
Nessia wypoczywaj kochana-mi tez by to sie przydało bo cierpie na brak snu:/
Kalisa zdrówka dla Filipka
Kaaha moja córcia od 3 mcy chodzi i na poczatku tak jakby miała sztywną 1 nózkę - nie zginala jej w kolanku. ALe jak zaczeła sparwnie biegac to już jej sie to nie zdarza. Chodzi nadal w delikatnym rozkraku. Pewnie Twoja Oliwka też "dojrzeje" do parwdziwego chodzenia:)
Madzia brawo dla Bartusia-oby tak dalej!!

Ostatnia edycja:
Witam :)
oj kochane ja to dziś zaszalałam - pojechałam do mojego fajnego lumpeksu i za 85 zł nakupowałam ciuchów :) doliczyłam z dwoma torebkami aż 34szt z czego 3 szt dla M :) ale same firmówki - h&m, orsey, esprit - bardzo zadowolona jestem :) dla M kupiłam dwie lniane koszule i krótkie spodenki . mój nałóg :)
mała dziś roznosiła dom - pogoda do d... więc zero wyjść na spacerek, mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo kupiłam na gruoponie bon do lunaparku Rabkoland w Rabce Zdrój i chciałam Julce zrobić prezent na dzień dziecka :) to będzie część prezentu drugą część M ma kupić w poniedziałek - znalazłam taką mini konsolę na 120 gier na promocji za 60 zł i chcemy jej kupić, będzie miała jak znalazł do samochodu :)

kaaha nie pomogę bo wg mnie mała moja stawia ok nogi

dronka super zdolna mała :)
moja Pola to jest na etapie zwierzątek - kot- mia mia, wąż - sy sy, dinozaur - au au i to tak bardzo głośno, moje dziecko uwielbia lokomotywy i jak zapytam jak robi ciuchcia to zaraz mówi ciu ciu :) a bajki - tom i przyjaciele i stacyjkowo to są nasze hity ( oczywiście obydwie i lokomotywach )

spokojnej nocki kochane :)

Myszowata ja nie pomoge niestety, bo roznicy nie widze :zawstydzona/y::zawstydzona/y: mam 38 (pl), a i tu kupuje takie same, no czasem moze 37.

JA likend w pracy jak zwykle...

Mozemy sie juz oficjalnie pochwalic, ze smoka udalo sie odstawic z powodzeniem :-) Usypianie i nocki jak na razie bajera :-) dzis bez pobudek!!

Uciekam, musze dokonczyc obiad chlopakom na jutro no i na ts jezeli tam wiesci od Ramari :-)

kaha - moj Adas jeszcze nie chodzi - ale jzu stoi sam - to nasz sukces z okazj iDnia Matki poczyniony :-) ALE jakby chodzil to pewnie z jednej strony staralabym sie nie martwic i sluchalaby lekarki, ale na wszelki wypadek pewnie bym kupila te kapcie profilaktyczne z usztywniona pieta- zaszkodzic raczej nie zaszkodza, a moga pomoc moim zdaniem. My tez takie mamy ale czekaja na samodzielne chodzenie Adasia - takie akurat mamy PROFILEK - PROFILAKTYCZNE - GRANAT r. 24,5 (1629757119) - Aukcje internetowe Allegro

Witajcie:)

Dziś zapowiada się piękny dzień:)

Polusia u nas też pociągi to hit ostatnio:) Mnie również udało się wczoraj wyrwać z domu do lumpeksu właśnie. Fajnie tak wyjść bez dzieci;) No i najważniejsze, że znalazłam coś fajnego:)
Kalisa zdrówka dla Filipa! Spóźnione życzenia urodzinowe - wszystkiego naj!!!
Nesiaa życzę poprawy nastroju! Podziwiam Cię, że tak sobie sama świetnie radzisz. Dziś zapowiada się ładna pogoda, więc i humor powinien być lepszy:)
Madzia super, że Bartuś robi takie postępy:)
Myszowata jak mężowi poszło kolokwium?
Moniska mojego też ostatnio ciężko zadowolić. Jak tylko coś jest nie po jego myśli, to histeria:(

Miłego, słonecznego dnia!

kalisa zdrówka dla Filipka!Mam nadzieję, że już mu przeszło!
polusia fajne prezenty zaplanowałaś dla Julci!
asia to była algebra liniowo - średnio jest zadowolony...mówi, że może cudem zaliczy - oby!Zasady znał, ale coś w rachunkach pomylił...
nesiaa ja także Ciebie podziwiam!Jesteś wciąż w zasadzie z Olą sama, więc zmęczenie całkowicie zrozumiałe - spróbuj może coś dla siebie tylko porobić
truskawek jeszcze nie dawałam

Witajcie niedzielnie!U nas wciąż kiepska aura:-(Franio w ramach rekompensaty braku słoneczka pospał 12,5h prawie - szok!Od 19.40 do 8.06!Wow!Szkoda, że ja od 6 to się już tylko przewalałam z boku na bok:-(M pojechał na zajęcia, a my z Frankiem wybieramy się na obiad do moich rodziców.
Miłego dnia:-)

Ja z jednej strony się nie martwię, ale boję się, że ona się tak nauczy i już będzie tak chodzić. Syn sąsiadki ma 2 latka i niedługo jadą z nim do ortopedy bo też źle nóżkę stawia i prawdopodobnie będzie nosił buty ortopedyczne. A poza tym chodzi mi jeszcze o to, że Oliwka to dziewczynka i brzydko by to wyglądało jak by miała krzywą nóżkę. Pomyślę o tych bucikach, chociaż jak byłyśmy u lekarza to Oliwka była w sandałkach i p. doktor stwierdziła, że dobre ma buty bi właśnie usztywniona jest piętka i teraz chodzi w nich po mieszkaniu, ale ona woli na boso i często je zdejmuje.

Witajcie...
tak czytam o waszych dziabągach ile to już gadaja to mi szczena opada...:-D
bo mój Mikuś to mówi tylko mama baba gol no i naśladuje kurę (zapytany "jak robi kurka" odpowiada kokoko)...ale z tym "kokoko" to ma jazdy bo czasami jak go na gadanie bierze to tylko koko i koko i to krzyczy a nie mówi :-D
W ogóle to nie wiem czy to normalne jak dziecko tak krzyczy i piszczy...jak jestesmy na dworzu to dzieciaki w jego wieku i nieco starsze (tak się złożyło że same dziewczynki = narzeczone :-D)...to uciekają jak go słyszą, no i każdy mi mówi że głos to on ma. Śmiejemy się że będzie kibolem hehe.

Ostatnio Miks sie wycwanił... zamiast zacząć gadac co chce to ciągnie mnie za ręke i idziemy po rzecz którą mi wskaże...a jak go zapytam czy o to mu chodzi to tylko kiwa głową na tak :eek:

Mam nadzieje że zacznie w końcu normalnie gadać ecccch:-)

Tabasia gratulacje ze smokiem... chyba też będę musiała tę metodę zastosować :) choć Miki to w ciągu dnia lubi też się uspokajać dydkiem a teraz jeszcze jak mu zęby idą to tym bardziej.

reklama
Dzien Doberek:)

Nocka u nas ok do 8 spalismy ale o 22 Bartus zaczoł płakac i nawet go połozyc nie mogłam to tylko na rece i tak do 23 chyba sie czegos przestraszył.Teraz drzemkuje.Pogoda do d... i chyba siedzimy w domu.

Dobrej niedzieli:)

Do góry