Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witam:-)
Niestety nie dam rady was nadrobić
Wczoraj byłam u swojej gin. Od 4 dni bolał mnie brzuch, mama postraszyła mnie, że to mogą być skurcze macicy. Trochę się zdenerwowałam i jak położna zmierzyła mi ciśnienie to wyszło 160/100. Z dzidziusiem na szczęście wszystko ok. Prawdopodobnie były to jakieś problemy jelitowe. Lekarke bardziej martwia te moje skoki ciśnienia, jestem bardzo nerwowa, przepisała mi Relanium
, z tym, że ten lek działa otępiająco i nie mogę po nim sprzedawać sama na sklepie
. Muszę coś zrobić z tymi nerwami bo nad nimi nie panuję. Czuję jakby serce chciało mi z piersi wyskoczyć. Czasami wystarczy dosłownie błahostka, a ja reaguję histerią i płaczem:-(. Boję się o swoje dziecko, ale sama sobie z tym nie poradzę, muszę wspomóc się lekami:-(
O obrankach zostawianych w szpitalach też słyszałam. Niektóre szpitale ubieraja dzieci w ubranka szpitalne, można mieć swoje, ale wtedy trzeba je zostawić w szpitalu, z kolei niektóre szpitale proszą o pozostawienie bo NFZ oczywiście nie stać na kupowanie ubranek dla niemowląt
![]()
Ja do 18tc też czułam coś takiego:-)Myślałam, że to serduszko mojego maleństwa, ale położna mi powiedziała, że to wyraźne ruchy
. A później już normalnie czułam kopniaki.. Najgorsze były te w pęcherz
, ale później jak dzidzia podniosła się w okolice pępka, nie jest, aż tak źle
;-)
Ja do 18tc też czułam coś takiego:-)Myślałam, że to serduszko mojego maleństwa, ale położna mi powiedziała, że to wyraźne ruchy
. A później już normalnie czułam kopniaki.. Najgorsze były te w pęcherz
, ale później jak dzidzia podniosła się w okolice pępka, nie jest, aż tak źle
;-)
, kiedyś pisałyście o czkawce, może to jest czkawka
A mój Dzidziolek się nie podnosi. Siedzi sobie (pionowo jak mamusia) i dupką uciska moją szyjkę. Stąd te moje ciągłe bóle brzucha. Ciekawe czy się jeszcze odwróci zamiast pchac się pośladkami![]()

:-( Dobrze ze wreszcie weekend i ze moj M wraca na 5 tygodni do domu - przynajmniej mnie odciazy przy wielu rzeczach 
Kochana, a relanium to można brać w ciąży?? Z tego co wiem to dość silny lek.
witam wszystkie marcowe mamusie!!!tak sobie czytam Wasze posty i przypomina mi się jak ja jeszcze w zeszłym roku pisałam o swoich odczuciach będąc tak jak i wy w ciąży.Moja córeczke urodziłam 13marca w piątek o godzinie 20;13 tego roku fajna data co nieja pierwsze ruchy poczułam z początkiem listopada potem były kopnięcia i czkawki Emisia-moja córeczka potrafiła mieć 5razy dziennie czkawke jest to niesamowite uczucie,poród miałam siłami natury i było to troszke bolesne ale niesamowite uczucie nastepne dziecko też bede chciała rodzić siłami natury!Zycze Wam wszystkim wszystkiego dobrego zdrowia i wytrwałości!!POZDRAWIAM
![]()
hej Dziewuszki :-)
a ja dzisiaj znowu sama, mama musi jechac do biura, Karol w pracy i ło.. siedze sama. ZNOWU!
tak zaczelam rozmyslac nad wyprawka do szpitala.. zastanawiam sie czy nie kupic 2 szt kaftanikow, 2 szt spiochow na rozmiar 56 i tyle. Body juz mam ..
nie chce szalec na te male rozmiary, bo kurcze dziecko moment i wyrosnie.
Zrobie sobie liste co juz mam, a co jeszcze musze kupic i juz.
Oczywiscie mam wiele rzeczy z lumpeksow, ale do szpitala chcialabym miec nowe.
A powiedzcie czy teraz w szpitalach cos sie zostawia? typu tetrowe pieluszki? bo cos mi sie o uszy obilo..

nie podoba mi sie to jesli tak by u nas bylo w szpitalu... ja bym chciala z emoje dziecko w moje ciuszki ubierano i zebym potem sobie je do domku zabrala tak nie wiem kilka rzeczy moge zostawic jakies kaftanik, spioszki polspioszki i czapeczke ale nie wszystko co do szpitala z ubranek dla dzidzia dalam...