reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

U nas pomidorki juz przetestowane! Maly uwielbia ryz z pomidorem i zielonym ogorkiem z Hippa. Nad truskawkami sie zastanawiam bo byly po 5 miesiacu ale sie wstrzymalam. Mysle ze niedlugo zakupie i przetestujemy bo jak narazie na nic maly nie jest uczulony:-)

reklama
Jak w nocy je co 2 godziny to pewnie nadrabia;-) I podobno dziecko samo się nie zagłodzi;-):-D
U mnie problemem jest zaś ulewanie - jedynie po kaszkach nie ulewa i gęstszych zupkach. A tak po mleku to często i to całkiem sporo - czasami wydaje mi się że zwymiotował wszystko co zjadł:-( Zresztą on potrafi np 2 godziny po jedzeniu ulać...:-(

tyle że ja daje cycka... jest taki specjalny zagęszczacz ale Jasiek przybiera prawidłowo i mi go lekarka nie przepisała...ja nawet nie wiem od czego to ulewanie zależy, wczoraj np w ogóle nie ulał a dziś zjadł zupkę koło 12, potem pierś koło 15 i potem ze trzy razy ulał tak porządnie zupkowo-mlecznie, że cały do przebrania był:-:)-(

U nas pomidory juz przetestowane i jest ok:tak:

Kiedy wprowadza sie schemat obiadu dwu daniowego? Tzn zupki i drugiego dania?

Ja robilam Sinlac na modyfikowanym, a z woda rozrabiam jak dadaje go do deserkow.

Nel ulewa mi dosc czesto ale niewielkie ilosci. Mysle ze to wina tego ze caly czas jest na brzuchu:eek: Mam problem z przewijaniem jej i ubieraniem bo w tym czasie przewraca mi sie z 15 razy na brzuch:confused2: lezenia na plecach ani spania na plecach nie akceptuje wcale nawet na chwile:sorry:

już możesz czemu nie.
ja nie będę tego wprowadzać bo my nie jadamy obiadów dwudaniowych więc bez sensu co najwyżej deserek po obiedzie.
Pytam o to dlatego ze przeciez zapotrzebowanie na kalorie sie zwieksza. Mala coraz wiecej sie rusza, jest coraz bardziej aktywna, mniej spi. Rano mleko, potem kaszka, obiadek, deserek i mleko. Nie ma jak zwiekszyc ilosci posilkow bo mala nie jest glodna przed uplywem minimum 3 godzin miedzy posilkami i wiecej w sensie objetosci tez nie chce zjadac. Zastanawia mnie to. Moze to jeszcze nie czas.

A ile ml obiadku na raz zjadają Wasze Dzieci?? :-)
U nas na razie 125 ml czyli mały słoiczek ale widzę że te po 6, 7 itd są już większe.
Z kolei taki słoiczek 190 ml jak podzielę na pół to jest za mało dla Adrianka :baffled:

A ja mojej Pannicy dwa razy dałam jogurt naturalny wymieszany z owocami (jeden raz śliwki ze słoika a dzisiaj gruszki z kompotu). Bardzo pięknie weszła a jak pięknie wyszło !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cała do przebrania i całe plecy usmarowane. Dawno takiej pięknej kupy nie zrobiła :D:D:D:D:

Dziewczynki...
Ja mojej chce odjac dwa mleka w ciagu dnia...bo ona jak na razie ciagle pije 5 razy...
I chcialam jej rano dac butle,wtedy okolo 12-12:30 kaszke na mleku modyfikowanym,pozniej o 15-:15:30 butle, okolo 18 jakas kaszka z owocami i 22 butla.Ale czy to nie bedzie za malo?? i czy nie bedzie mi sie buntowac?
Bo ona mi mleka malo wypija...bo tak czesto,a jak zaczne dawac 3 razy dziennie to pewnie zacznie w koncu wciagac z 200 ml.
Tylko ta kaszka o 12 na mleku ...nie wiem czy tak dobrze?
W ogole czy ten moj schemat jest w porzadku? i czy wolno w ogole dziecku tak z dnia na dzien zmienic schemat...chce dobrze a wyjdzie mi jeszcze gorzej...w nocy sie budzi co chwile...ale zaopatrzylam sie w czopki viburcol,dzisiaj zaaplikowalam jej pierwszego...zobacze czy cos pomoze.

reklama
Weźcie mi pomóżcie bo zgłupiałam już z tym glutenem. Niby czytam, że okres wprowadzania glutenu trwa 2 miesiące i że daje się 2-3g czyli np.2 łyżeczki Bobovity ekspresowej no i ok, bo sobie przeliczyłam że na 26ml wody wsypuje dwie łyżeczki i do tego mieszam z jakimś deserkiem. Tylko są też dania z glutenem. I mam na przykład taki: BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! i jak wół pisze cyt. Zawiera porcję glutenu w ilości zgodnej ze schematem żywienia ale nie jest napisane ile jest tego glutenu. Albo już mi się na oczy rzuciło?!

Do góry