reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Menu naszych dzieci :)

Od paru dni próbuję przestawiać Ninę z cyca na butlę-dostała Bebilon pepti i chyba nie ma zamiaru go pić..Nie dziwię jej się-faktycznie jest paskudny w smaku.. Próbowałam dać jej pół na pół z moim, to trochę wypiła, ale to i tak była 1/2 tego, co powinna zjeść.. W dodatku ze złości przegryzła smoczek od butli :/ Obiadki ostatnio zaczęła jeść, ale może to dlatego, że trochę bawiła się w basenie i baaardzo zgłodniała, bo nawet te z grudkami wsunęła. Zasmakowała za to w chlebie. I, tak, jak Wasze dzieci, zjadłaby wszystko z "dorosłego" talerza..

Jak wyglądają "złe" kupki po glutenie?

reklama
Petinko chyba tak jest jak piszesz... Owoce zjada z chęcią. Obiadki już nie, chyba że te które dobrze zna (czyt. dawałam jej ciągle ten sam przez tydzień). Przed każdą drzemką dostaje cyca, chyba że jesteśmy na spacerze, to wodę.
Poza tym mój M był strasznie wybredny i był z nim problem jak był mały, więc możliwe że odziedziczyła to po nim...

Nutria jak dużo tych chrostek, czerwone i maleńkie są to to na bank potówki.

coruja
generalnie teraz kupy powinny być jak plastelinka, zwarte. Jak jest rozciapkana po całej pieluszce, albo gorzej - lejąca i ze śluzem - to winowajcą jest gluten.

Ostatnia edycja:
taaa... Krzysiowi się zdarzają "kozie bobki" ... ale to wybitnie jest po dniu w którym mniej pił/było goręcej

Bo właśnie ostatnio dziwne kupki się trafiają-od niedzieli były tak mocno zbite, że zrobić nie mogła i strasznie brzydko pachniały, a dziś taka właśnie rzadka..Tak sobie pomyślałam, że może te zbite, to od tego, że mało piła..

w sumie ilość wypitych płynów ma wpływ na to jaka jest kupa, ale mały, głównie pokarmy ją zestalają. Owoce sprawiają że jest luźniejsza.

Ilość wypitych płynów wpływa na to ile się siusia.

Za twarda kupa to wiadomo źle, ale jak dziecko będzie dużo piło to raczej to tej kupy nie rozluźni.

jest jeszcze taka teoria, że jak organizmowi brakuje wody, to szuka jej wszędzie - w szczególności moze jej szukać właśnie w zapełnianych stopniowo jelitach... k wtedy wyciąga bardzo dużo wody. - stąd często duże odstępy pomiedzy wypróżnieniami...
tak mi to kiedyś jakiś lekarz tłumaczył

I wtedy kupy są zbite i "suche". Ale ona nie mogła być odwodniona, ciągle pić dostawała. Nie wiem, skąd taka myśl mi się wzięła. Winowajcy muszę szukać gdzie indziej..Teraz kupki są ok, to chyba chwilowe było..
A owocków jemy słoiczek dziennie i zazwyczaj są to jabłka albo banany.

reklama
Do góry