reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci :)

U nas jest tak:
6-7 rano 180ml mleka
9.30-10 rano 180ml kaszki do picia
12-13 Jogurcik Misiowy (czy jak mu tam) lub mus owocowy, albo jakiś deser ze słoika i Hipolitki, abo jakieś tam inne Miśkopty czy chrupaczki ryżowe. Czasami daje młodej kawałek owoca prócz tego-banan czy coś.
15 obiadek słoiczek, albo 3/4 ok 180-200ml
19.30 kaszka na mleku 210ml

między obiadkiem a kolacją sok przecierowy ok.120-150ml, a woda i herbata w ciągu dnia do bólu.

ostatnio Bianka dostała arbuza...smakował, a dziś memlała truskawkę. Smakowało.

reklama
Ciekawe czy Bianki nie wysypie po truskawce... po soku truskawkowym jest ok... zobaczymy jutro. Ona mało zjadła tej truskawy...bardziej mieliła ją w rączce,dusiła ją, zgniatała, wycierała w białe (!) rajstopki, trochę się krzywiła, bo dałam Jej taką nie do końca słodką...ale coś tam do brzuszka wpadło i pomimo tego troszkę kwaskowego smaku cały czas wkładała do pycha...no i POZNAJEMY SMAKI

a u nas Asia tak sie zajada chlebem:-) a wczoraj byl groszek zielony, dzis jeszcze marchewka surowa:-D,

Załączniki

• Picture 280.jpg
    Picture 280.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 61
Ja naszej Małej jeszcze truskawek nie dawałam,bo sypane to to ;-);-);-),ale arbuza też próbowała :tak::tak::tak:.
Wiesienko Twoja Asia,ma cudne kucyki,patrzę włoski Jej chyba pojaśniały trochę,co?Śliczna Niunia :tak::tak::tak:.
Chlebek smakuje :tak::tak::tak:.

Ania próbowała poziomek z działki moich rodziców :tak: i bardzo jej smakowały :tak:
truskawek jeszcze nie jadła. Ale mam zamrożone dla niej zmiksowane też od rodziców, do jogurtów :-)

sklepowo-stoiskowych jej nie dam :-p

ALE BOSKIE KUCYKI MA ASIA :D ZAKOCHAŁAM SIĘ....

mojej zanim cokolwiek zrobię na głowie to jeszcze minie sporo czasu bo moje to na chłopaka ścięte :D

wiesienko jaka Asieńka cudowna w tej fryzurze nie mogę się napatrzeć hehe

a ja wczoraj pierwszy raz ugotowałam sama małemu zupkę heh z brokułem mały zajadał się tylko uszy się trzęsły powiem szczerze że samej mi smakowało :p teraz częściej będe mu gotowała :D

reklama
Cześć. Bardzo proszę Dziewczyny, które używają gryzaka do owoców z siateczką firmy Nuby o opinie.Chciałabym wiedzieć, czy Maluchy to lubią i na jak długo starcza jeden wkład. Z góry dziękuję.

Do góry