reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

Amelkowa - dzk za odp. A czy mi się wydaje, czy Ty nie byłaś wcześniej moderatorem? :sorry:
hej dziewczyny,tak sobie czytam ten wątek i się zastanawiam...czy żadna z was nie karmi piersią?przecież to maluszki,a tu takie rozbudowane menu?moja córcia tylko cycuś,nawet nie umie pić z butelki...
Justek- mamy karmiące piersią,jak ja np, podczytują pewnie ten wątek,a za niedługo i one dołączą do mam,które już karmią maluszki nie tylko mlekiem modyf. Jesteś nowa, więc poczytasz i się z pewnością zorientujesz co i jak na naszym BB się dzieje. A teraz miło by było,żebyś coś niecoś napisała o sobie w wątku "Poznajmy się" - pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
reklama
Nam pediatra tez powiedziala i health visitor tutaj, zeby nic do 5 miesiaca poza mlekiem nie dawac :tak: Mnie sie wydaje, ze wprowadzanie nowosci u dzieci to sprawa indywidualna i jezeli nic sie zlego z dzieckiem nie dzieje to czemu nie? Z jakiegos powodu robia sloiczki od 4 miesiaca plus wiec widocznie nie moga szkodzic az tak bardzo dzieciom bo by je wycofali, przynajmniej ja to tak widze. Ja na razie nie zamierzac wprowadzac calych deserkow czy obiadkow zamiast ktorejs porcji mleka, ale przywiozlam sobie z Polski kaszki ryzowe: bananowa, malinowa i z jablkami. Na razie robie malej z 30ml mleka i dosypuje tyle kaszki zeby mialo konsystencje papki. Zuzia je uwielbia, codziennie daje inna i potem od razu dostaje mleko i wypija mi normalna porcje bo te 30ml kaszki to nie jest az tak duzo zeby ja zapchac a smaki poznaje :tak::tak: W przyszlym tygodniu chcialam dac jej na sprobowanie ziemniaka i marchew ale to tez lyzeczke, dwie i tyle. Musze sie pochwalic, ze u nas w Sainsbury's jest promocja na dzieciece produkty w tym jedzenie, i :-D:-D kupilam 74 sloiczki roznosci :-D:-D:-D:-D zaoszczedzilam 16 funtow bo sloiczek HIPP (ten mniejszy) byl po £0,39 czyli jakies 1,5zl. Kupilam po 5 z kazdych smakow na biadki plus deserki i bedzie czekac az zdecyduje, ze Zuzia jest na to gotowa ale poki co zaoszczedzilam prawie polowe :tak::tak:

Ostatnia edycja:
Nam pediatra tez powiedziala i health visitor tutaj, zeby nic do 5 miesiaca poza mlekiem nie dawac :tak: Mnie sie wydaje, ze wprowadzanie nowosci u dzieci to sprawa indywidualna i jezeli nic sie zlego z dzieckiem nie dzieje to czemu nie? Z jakiegos powodu robia sloiczki od 4 miesiaca plus wiec widocznie nie moga szkodzic az tak bardzo dzieciom bo by je wycofali, przynajmniej ja to tak widze. Ja na razie nie zamierzac wprowadzac calych deserkow czy obiadkow zamiast ktorejs porcji mleka, ale przywiozlam sobie z Polski kaszki ryzowe: bananowa, malinowa i z jablkami. Na razie robie malej z 30ml mleka i dosypuje tyle kaszki zeby mialo konsystencje papki. Zuzia je uwielbia, codziennie daje inna i potem od razu dostaje mleko i wypija mi normalna porcje bo te 30ml kaszki to nie jest az tak duzo zeby ja zapchac a smaki poznaje :tak::tak: W przyszlym tygodniu chcialam dac jej na sprobowanie ziemniaka i marchew ale to tez lyzeczke, dwie i tyle. Musze sie pochwalic, ze u nas w Sainsbury's jest promocja na dzieciece produkty w tym jedzenie, i :-D:-D kupilam 74 sloiczki roznosci :-D:-D:-D:-D zaoszczedzilam 16 funtow bo sloiczek HIPP (ten mniejszy) byl po £0,30 czyli jakies 1,5zl. Kupilam po 5 z kazdych smakow na biadki plus deserki i bedzie czekac az zdecyduje, ze Zuzia jest na to gotowa ale poki co zaoszczedzilam prawie polowe :tak::tak:

Lysa_d 74:szok::szok::szok::szok::szok:, no ale jak w takiej cenie to warto:-)

Justek to jest wątek w którym jak na razie przede wszystkim piszą dziewczyny, które nie karmią piersią z różnych powodów.
Ja karmię moją córę piersią i butli też nie daję ;-)

A ile miesięcy ma Twoje dziecko?
Moja ma prawie 5 miesięcy .

Śledziłam to forum i wszystkie was ,,znam''z czasów jak chodziłyśmy z brzuszkami.teraz tu zaglądam,a wy o kaszkach,kleikach,marchewkach,stąd moje zdziwienie,że prawie wszystkie dzieciaczki na butli.Ja jeszcze karmię piersią.Też się przybieram do zmian,może za miesiąc?zobaczymy.najpierw muszę nauczyć ją pić cokolwiek z butli:)pozdrawiam wszystkie mamusie

Justek szkoda że wcześniej do nas nie dołączyłaś... :-p

Petinko kurcze, każdy inaczej z tym glutenem... Najgorsze że nigdzie nie jest napisane czy te 2-3 gramy (pół łyżeczki czy niepełna łyżeczka) które mamy codziennie podawać dotyczą kaszki ugotowanej czy surowej :confused2: przecież surowa jest sporo lżejsza i więcej jej wychodzi niż ugotowanej.
Ostatnio rozmawiałam o tym z koleżanką, która teraz wprowadza gluten córce i ona zwróciła mi na to uwagę...

lysa_d no to bogate zakupy :D :D

powiedziala, ze do 6 mies. absolutnie nic poza mlekiem... moze narazie sie wstrzymam ze sloiczkami, ale nie odstawimy juz chyba kaszek :no: Damian je uwielbia, a pozatym, nie zauwazlam, zeby bylo mu coś "nie halo" po nich...

Moja ma prawie 5 miesięcy .

Śledziłam to forum i wszystkie was ,,znam''z czasów jak chodziłyśmy z brzuszkami.teraz tu zaglądam,a wy o kaszkach,kleikach,marchewkach,stąd moje zdziwienie,że prawie wszystkie dzieciaczki na butli.Ja jeszcze karmię piersią.Też się przybieram do zmian,może za miesiąc?zobaczymy.najpierw muszę nauczyć ją pić cokolwiek z butli:)pozdrawiam wszystkie mamusie
Ja ciągle karmię piersią ale Kinga za mało przybiera dlatego dostaje marchew i ziemniaka mleka mod. nie możemy dać bo mamy nie wyjaśnioną sytuację z wit.d i wapniem.

justek chyba jest więcej dzieciaków piersiowych niż butelkowych:tak:

ja gluten u starszaka wprowadzałam dodając do wieczornego mleka kaszkę bananową bobovity:tak: zaczynałam od jednej miarki i stopniowo zwiększałam:tak: wprowadziłam od 5 miesiąca:tak:

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was zauważyła wysypkę po marchewce u swojego malucha? Ja mam podejrzenie ze Asia właśnie ma, muszę jej całkowicie odstawić i zobaczę, :-(

Do góry