reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Menu naszych dzieci :)

Dziewczyny mam pytanie.. zaczęłam podawać Adasiowi mięsko.. tzn na razie słoiczek indyk z dynią i ziemniakami.Jestem zaskoczona bo bardzo mu smakuje i doszliśmy stopniowo do połowy prawie dużego słoika i nie ma żadnej wysypki. Czy mogę mu podawać słoiczek z mięskiem codziennie??.. bo coś mi się wydaje, że chyba nie bardzo.. poradźcie..

P.S czytam " zupa jarzynowa albo przecier jarzynowy z mięsem gotowanym ( 1-2 razy na tydzień)"
w innej książce.. "zupa jarzynowa - przecier z gotowanym mięsem (1-2 razy w tygodniu mięso można zastąpić rybą ) ",więc już zgłupiałam..:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam pytanie.. zaczęłam podawać Adasiowi mięsko.. tzn na razie słoiczek indyk z dynią i ziemniakami.Jestem zaskoczona bo bardzo mu smakuje i doszliśmy stopniowo do połowy prawie dużego słoika i nie ma żadnej wysypki. Czy mogę mu podawać słoiczek z mięskiem codziennie??.. bo coś mi się wydaje, że chyba nie bardzo.. poradźcie..

P.S czytam " zupa jarzynowa albo przecier jarzynowy z mięsem gotowanym ( 1-2 razy na tydzień)"
w innej książce.. "zupa jarzynowa - przecier z gotowanym mięsem (1-2 razy w tygodniu mięso można zastąpić rybą ) ",więc już zgłupiałam..:-)

Ja daje codziennie mięsko lub rybkę ( w środę i piątek). Ustalałam to z pediatrą. Właśnie zaraz mój malec bedzie jadł ostatnio swój ulubiony obiad delikatne jarzynki z królikiem Gerbera.:-) + ostatnio ekstra dodatek co dwa dni pół żółtka jajka ,uwielbia je.

Ostatnia edycja:
a powiedzcie mi gdzie kupujecie sloiczki z rybą:confused:
szukalam i szuałam i nigdzie nie ma:confused: ani w rossmanie, ani lidlu,kauflandzie, auchanie... tesco, biedronce( tyle ze u nas tesco małe- tylko auchan normalnej w miarę wielkosci- ale tez nie ma:eek:)

Ja kupuje w Carrefourze, Lecrerc albo w rossmanie u mnie są, myśle ,że znajdziesz gdzieś. Ja zawsze ich szukam bo cieżko mi znaleźć. Tak gdzieś je poukładają ,że nie widze nigdy :-) Jedyne jakie znalazłam to Jarzynki z delikatną rybką z Gerbera po 5 miesiącu. Na etykiecie pisze ,że łosoś. Mały bardzo lubi rybkę i od początku je ze smakiem. Powodzenia w poszukiwaniach :blink:

Pomyślałam jeszcze ,że jak już naprawde nie znajdziesz to są zakupy przez internet. Nie wiem tylko ile za przesyłke sobie liczą.
Szperam sobie po stronach i widze ,że są jeszcze jarzynki z rybą po grecku hmm... w sklepie nigdy takich nie widziałam. Pewnie są też inne tylko niestety cieżko je w sklepach znaleźć.

Ostatnia edycja:
Carrefoura i Lecrerc u ,ni enie ma:baffled: a rossman mały i pewnie tez dlatego nie ma z rybka...

no cóż... są tylko dopiero od 12 miesiąca:eek:
no nic poczekam tyle, chyba ze sie zdecyduje kupic przez internet.. jeszcze zobacze

Medeuska ja też kupiłam warzywa z delikatną rybką ale w POlo Market. Jutro dam pierwszy raz. A wczoraj i dziś dałam też nowość-brokuły z cukinią ,szynką i kaszką pszenną . Bardzo smakowało . Ja mięsko daje tak 2-3 razy w tygodniu, to zależy jaki akurat słoiczek otworze. Ostatnio małej bardziej smakują warzywa niż owoce co mnie akurat cieszy. Daje pół małego słoiczka dziennie.

Możesz także kupić kawałek ryby i przyrządzić. Na necie jest dużo przepisów z rybą. Ja jak byłam w ciąży zbierałam przepisy z gazet hi ale jeszcze żadnego nie zrobiłam, kucharka ze mnie żadna, dlatego narazie tylko słoiczki daje. :-):tak:

reklama
My na razie też tylko mięsko bo nie bardzo wiem z jakiej ryby ugotować zupkę... No przecież nie z mrożonej

Do góry