reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Menu naszych dzieci :)

Wlasnie mialam sie pyatac jak to u was wyglada w ciugu dnia z jedzeniem bo mnie to sie czasem wydaje, ze mloda tylko spi i je :-D:-D

U nas jest tak:

7.30-8.00- mleko, tak ok 100-120ml (zalezy jak zje)
10.30-11.00 kaszka manna z jakims owocem albo sama kaszka, zalezy jak bardzo owocowa mam, czasem je tez owsianke ze sloiczka podgrzana wiec wciaga albo 120g kaszki albo wlasnie ten maly sloiczek i wypija 50ml herbatki
13.00- mleko 100ml (bo ma drzemke popoludniowa)
15.00- obiadek, wciaga 125g sloiczek
17.00- deserek albo ostatnio jogurcij ten malutki i znow 50ml herbatki
19.30-20.00- 130-140ml mleka
23.30-00.00- 120ml mleka
czasem budzi sie o 4 rano i tez troche mleka wciagnie czasem nie zalezy jak ma ochote. Ja to sie zastanawiam gdzie bym miala jej wiecej plynow wmiescic bo brakuje mi godzin :-D:-D

reklama
lysa d kurcze to twoja mała dużo ma posiłków chyba że to moja ma tak mało:baffled::-p
Moja też ma herbatkę (coraz częściej daję jej zwykłą wodę) ale to daję jej tak cały czas coś popić więc nie naliczam tego...

lysa d kurcze to twoja mała dużo ma posiłków chyba że to moja ma tak mało:baffled::-p
Moja też ma herbatkę (coraz częściej daję jej zwykłą wodę) ale to daję jej tak cały czas coś popić więc nie naliczam tego...

Guziczek87 tylko twoja mleka wciaga tyle ile powinne 3 razy na dobe mojej musialam to rozbic prawie na 6 razy a i tak mi sie to nie udaje bo czasu mi brakuje, gdybym miala jej dawac mleko tylko 3 razy, np rano, wieczorem i raz w nocy to wypilaby raptem 300-350ml mleka a to troche za malo, dlatego u nas tyle tego jest :)

Guziczek87 tylko twoja mleka wciaga tyle ile powinne 3 razy na dobe mojej musialam to rozbic prawie na 6 razy a i tak mi sie to nie udaje bo czasu mi brakuje, gdybym miala jej dawac mleko tylko 3 razy, np rano, wieczorem i raz w nocy to wypilaby raptem 300-350ml mleka a to troche za malo, dlatego u nas tyle tego jest :)

aaa widzisz faktycznie bo ty po 130 dajesz no no się zgadza wszystko.... moja dziś rano to 230 ml chlapnęła sobie szok ale nie jadła od 1 w nocy więc ją ssało:tak::-D

Zazdroszcze Wam troche tych stałych godzin posiłku. :tak:Moja je w cały świat .:sorry2: Jednego dnia wypije mniej drugiego więcej a z pozostałych rzeczy to dziennie albo pół jogurtu albo pół słoiczka. I ostatnio do mleka najbardziej jej smakuje łyżka kaszki z owoców leśnych.:-)

Dentico moja to już nie dostaje samego mleka tylko do każdej butli dostaje po 2 lub 3 łyżki kaszki -owoce Leśnie są suuuper:-D:tak::tak:

u nas samo mleko tylko w nocy musi byc szybko wiec cala kaszka zostalaby w butelce, ostatnio kupilam gruszkowa i nie smakuje, a owoce lesne, waniliowa i bananowa najlepsze:-)

A u nas tak to wygląda:
przed 6 rano ostatnie "nocne" karmienie
po 8 rano kaszka z pól słoiczka owocków
11-12 mleko z piersi
ok 15 zupka z mięskiem, jakieś 150 ml (czyli coś jak większy słoiczek)
18 - drugie pół słoiczka owocków i pierś
21 - 120 ml mleka modyfikowanego z kleikiem, potem pierś (ale czasem zasypia w połowie butli)
W nocy cycy 2-3 razy przynajmniej
W dzień woda lub herbatka podsuwana między posiłkami
Kaszkę daję bezsmakową (czasem waniliową) ze świeżymi owocami, zastanawiam się już nawet nad kolejną porcją kaszki może zamiast mleka o 18??

reklama
u mnie tak:
5.30- 150-180ml mleka
10.00-150-180 ml mleka
14.00-obiadek(mały sloiczek)
16- cały deserek lub deserek z kaszką-ok 190g
19.30-150-180ml mleka

Do góry