reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej Wam:-) Ja lubię niedziele bo to wolny dzionek, który mogę cały z Małą spędzić, ale idąc spać to myśli nt pracy są nieuniknione:-p Pada i pada, ale nudna pogoda, a Mała by chciała już na plac zabaw pójść.

ViKamcia Martynka miała w styczniu ospę. Zaraziła się od bratanków, którzy zaczęli ją mieć po Sylwestrze. A w Sylwestra razem wszyscy się bawiliśmy i jeszcze żadnych krost nie mieli. Martynka świetnie przeszła ospę, w zasadzie tyle, że miała ciałko w krostkach a tak to i humorek dobry, i nie drapała:-) I mamy to za sobą:-)
Lorata Lena - ładne imię:-)
Anetka oj to szalejesz w szlafroczku:-D Dobrze się masz z tym spaniem:-p
Sali fajnie, że dobrze się bawiłaś wczoraj:-) A w niedziele też można gdzieś wyskoczyć to może ją polubisz:-)
Umi to sobie Kacperek odpocznie od lekarzy;-)
Dorota ja przy Martynce do 2 miesiąca jej życia wstawałam co równe 2h w nocy, masakra:-p Potem polubiła się ze smoczkiem to już rzadsze pobudki były, tak 2,3 razy, a jak rok skończyła to często całe noce przesypiała. Potem zębiska zaczynały wychodzić to znowu zarwane nocki, ale teraz jest OK. Jak się już budzi w nocy to jak się odkryje i jej zimno a tak to lajcik, wstaje dopiero raniutko.

reklama
ANETKA vI Szybko zaczęła łapać kolorki i wogóle , bo jak zaczęła mówić na psa hał , na kotya miał :-p to pokupiłam jej takie małe grube ksiązeczki cały zestaw , kolory , liczby , zwierzęta , sprzęty .. wiesz chyba o jakie mi chodzi .. ze jest obrazek i podpis ..no i po angielsku wszystkowiec jak jej pokazywałam to jej mówiłam po ang że to jest dog po polsku pies (tak to mniej więcej wyglądało albo "niebieski a po angielsku blue" i łapała bez problemu a póxńiej jak sama mówiła kolorki to właśńie wolała po angielsku mówić .,. a dla mnie to lepiej bo jak tu miałą pójść do szkoły i kontakt głównie z angielskim to się cieszyłam i co .. móiła po ang , a i po polsku bez problemu sie nauczyła prawie w tym samym czasie :-) i tak z czasem jak powtarzałyśmy z tych książeczek (dopóki ich nie porozwalała ) to sobie przyswoiła ładnie wszystko :-)

lorata a do jakiego miastya się przeprowadzacie?? bo nie wiem czy pisałaś wogóle :/
macie już ustawioną chatę? długo czekaliście na vizy i dali wam bez problemu wszystkim??
i na jag długo lecicie do stanów

VEGAS Kacperek lubi smoka ale i tak budzi się co 2 godziny.

Ach ta moja dziewczynka mnie rozwala. odwaliła kolejny numer, poszła do kuchni, sięgła sobie zapałki i co??? Zapaliła i przytyka do gazu. Dobrze, że kurków odkręcić nie umie. Palucha sobie uparzyła. I dobrze, może to ją czegoś nauczy. Chyba muszę ją w klatce zamknąć, żeby sobie krzywdy nie zrobiła

ja teraz zaczynam odczuwac to dzisiejsze niedospanie-musze sobie jakas kawe zrobic bo usne. Bylam w centrum, pokupowalam mamie koszulki z krotkim rekawem bo potrzebuje takie do pracy i slodycze w discountcie dla nas, obiad ugotowalam i popoludnie znow samotne bo TZ na nocke poszedl :(

anetka fajny taki pidzamowy dzien :) laptop do lozka i dobre filmy, cos do chrupania i mozna caly dzien tak przelezec :D

blaneczka no troche za malo przed ciaza wazylas.. teraz wazysz 60 ale schudniesz zaraz. w szkole pielegniarka nie zwracala Ci uwagi na wage? u nas jak robila bilans to sprawdzala nasze BMI i jak ktos byl za gruby/chudy to kontktowala sie z rodzicami.

Witam ;)

Ja juz po pracy, Zosia z moja mama u ciotki wiec mam chwile

Vikamcia,ale takie maluchy jak Twoje niby lepiej przechodzą choroby typu ospa, różyczka itp. A może akurat nie załapały..
Blanka,Ale Ty chodzina:). Ja przez całą ciąże przytyłam 13 kg, a przed samym porodem (2 tyg.) schudłam 3kg ;P
Dorotar, Twoja Mała to niezły agent.. Ale ja moją też zaczynam wychowywać, bo tupie na mnie i rzuciła we mnie ostatnio bananem ;/.

A mój pies będzie ślepy na to jedno oko :/ Opuchlizna już mu schodzi i yo zaczerwienienie. Jeśli będzie się coś dziać to ruszam z nim do weterynarza. Będę musiała kasę pozyczyc od rodziców bo czeka mnie szczepienie na pneumokoki, więc na psa nie starczy, a weterynasz to lubi skasować ;/

Vegas u nas też taka pogoda, ciągle pada i mi pranie na balkonie zmokło :crazy: a że taka pogoda to i nic się nie chce.

ViKamcia Twoje dziewczyny to w ogóle są szczególnie uzdolnione :-) mądre masz córeczki, możesz być z nich dumna ;-) No i wiadomo, że nawet lepiej, że Vi po angielsku tak ładnie łapie słówka, skoro w szkole będzie musiała mówić po angielsku to nic,tylko się cieszyć :tak: a Emma już też zaczyna mówić?

dorotar Oczy dookoła głowy musisz mieć :-p odważna ta Twoja Amelka :tak: Zuza to panikara, więc nawet nie ruszyłaby zapałek, na szczęście.

milka haha dokładnie :-D:-p ale rzadko można sobie pozwolić na taki leniwy dzień niestety :-p

Blaneczka nie bój się, przeżyjesz :-p;-) a księżniczka już gotowa do porodu? Obróciła się główką w dół?

gosdia biedny piesek, przez jakiegoś debila musi się męczyć :sorry2:

Czekam na Zuzię, pewnie niedługo się zjawi i znowu zacznie się marudzenie :sorry2:

reklama
VI jednej dziewczyny z innego wątku synek załapał ospe... i równo 2tyg po pojawieniu się u niego krostek, pojawiły się u jej córeczki... To chyba właśnie tak będzie że łapie ospe przez tydzień się rozlęga u dziecka, i zaczyna zarażac i potem dopiero wychodzą...

DOROTAR oj u mnie to wszelkie rzeczy ogniowe są wysoko... Młody nie ma szans sięgnąc... Co do spania, ja pierwsze jakieś 3 miesiące to chodziłam spac o 20-21 gdzie młody już spał dawno (budził się na jedzenie co 2h), on robił pobudke ok 2 w nocy i szalał do 4-5. Zasypiał i dalej co 2h na jedzenie... Gdzie ciągnąc potrafił po 40min (a miałam mnóstwo pokarmu), potem do pół roku normą było wstawanie co 2 max 3h... Ale chodziaż już nie szalał po nocach przez 2-3h... Więc nie rozumiem o co chodzi... Zazwyczaj dzieci karmione piersią budzą się tak często, a podając butle jednorazowo nic nie zmienisz, bo on ma rytuał pobudek i musiałabyś mu dac wieczorem butle, a potem w nocy oszukiwac go wodą, i po czasie znudziłoby mu się wstawanie na wode... Ale chyba nie jestes jedyną mamą która wstaje co 2h w nocy do dziecka...

My po dłuuuugim spacerze... Fajnie było :-)

Do góry