reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ANETKA Kochana spać do 9.30 i się nie wyspać:no::-D. Ja to marzę by do 8 przynajmniej pospać ale to nie realne, nie mówię też o pobudkach nocnych. No ale jak się ma malutkie dziecko to tak jest.

reklama
vegas to zależy właśńie bo Viki dostała te rybki od mojej koleżanki , jej syn w wieku Vi nie umiał się tymi rybkami bawić łapał za dolny magnesik i tak przytykał do rybek , a Vi od razu złapała za wedkę i zaczęła się bawić to koleżanka kupiła też dla niej .. no i Emma jak widać też za wędke od razu :-p także chyba zalezy od dziecka ;-)
milka jak ja się zaczęłam budzić inaczej niż zawsze choć zawsze wstawałam wcześnie rano) to byłam w ciąży i samo z siebie się przestawiło :-p
anetka Vice też lepiej było się uczyć literek i kolorków po ang niż po polsku ... już w zeszłym roku ładnie liczyła po angielsku a po polsku wcale , tak samo z kolorami :-) wolała powiedzieć "orange" niż pomarańczowy ;-) np hehe ale po polsku też ją uczyłam bo nie chciałam zeby umiała tylko po ang

a ja miałam ciężką noc bo całą noc Emma marudziła i nie spała wcale dosłownie.. co 15 min wstawała... i miała lekko podniesioną temperaturę

nad ranem jaj jej dałam ibuprom to pospała od 6,20 do 8.30 :/ i wstała...
cały czas ma podniesioną temp,. teraz znów dałam ibuprom

czy może byc to objaw ospy?? bo jakieś 5 dni temu miałam gosci z dziećmi i dostałam wczoraj smsa że chłopiec dostał po południu chrostki i ma ospę ... i że możliwe ze zaraził dziewczyny ... ehhhhh

Viki to mozesz byc prawie pewna ze to ospa,Kaja tez najpierw miala tylko temp a na drugi dzien krostki wyszły;/
My juz przechodzilismy ospe Tymek łagodnie ale Kaja miala nawet w buzi;/

VI z tego co mi wiadomo to ospa rozwija się 2tyg.... A ta temperatura może na ząbki raczej... Na ospe chyba za szybko...

ANETKA my młodego sami uczymy słówek, umie do 10po angielsku i kolorów ok8... ale on nie lubi się uczyc, ciągle udaje że liczyc nie umie nawet po polsku, ale jak ultimatum dostanie to liczy od razu... Mój młody też u dziadków, ale ja to pospałam... do 13:-D a M który jest rannym ptaszkiem i zawsze robi mi pobudki o 8 śpi do tej pory:sorry2:.

BLANECZKA 170cm i 50kg? łoł... chudzinka jestes. A jak masz na imie?

LORATA a ty jak masz na imię bo nie pamiętam czy pisałas

OLA zdrówka życzę

A ja mam dziś totalny dzień lenia... Dopije kawke i trochę ogarne w domu, niby nas wczoraj w domu nie było ale taki bałagan się zrobił jakiś że masakra...

cholerka :-(
no to pięknie !!! :-(
mam nadzieję że przejdzie im do Emmy urodzin.. a jak co to je przełożę najwyżej
teraz sprawdzam Vi i tez ma lekko wyzsza temp .... :/
no ale jak już mają mieć to przynajmniej będę miała to za sobą...
tylko się zastanawiam czy Vi też nie zaraziła dzieci w przedszkolu :eek: jutro chyba jej nie zaprowadzę i zobaczę czy jej minie.... :/

edit :
dorotar własnie zdążyłam napisać że Vi też ma lekko wyższą temp dzisiaj :/ i zastanawiam kiedy się jeszcze z nimi widziałam
czy wcześniej nie....
wiem ze 2 tyg się rozwija...
dlatego własnie pytam czy może być to krócej niż 2 tyg.... czy zawsze jest 2 tyg

może po prostu się przeziebiły ... albo nie wiem ... :/

Ostatnia edycja:
sali to jak to jest ??
Kaja zaraziła się 2 tyg od wyjścia chrostek u Tymka ? przecież wirus ponoć roznosi się zanim wyjdzie ospa czyli 2 tyg przed ...
więc Kaja powinna mieć wcześniej ospę..

pogubiłam się już :/

reklama
No Tymek dostał dokładnie w Sylwka ospe a Kaja 14 stycznia dwa tygodnie po nim równe.
Jak wczesniej??skoro od niego sie zaraziła?
Nie wiem jak to jest do konca widocznie u niej dłuzej sie wykluwał wirus,nie koniecznie zarazasz sie zanim wyjdzie ospa...przeciez krostki tez zarazaja póki nie zaschną .

Do góry