reklama

Nasze sprawy...

reklama
bobo to Wasze pierwsze święta?

pamiętam jak dwa lata temu byliśmy na wigilii u rodziców m, no i tam dopiero o 16 zaczęło się szykowanie, ja jestem przyzwyczajona inaczej, bo moja mama szykuje wszystko etapami, ale tak, że cały dzień czuc, że jest Wigilia :) no i teściowa do mnie podaj to, podaj tamto...w pewnym momencie pyta: jakie potrawy są u Twojej mamy? no to jej mówię, za parę minut: a jak Twoja mama dekoruje stoł?(dodam, że bardzo lubi moją mamę), no to ja jej mówię, potem pyta, jak mama robi susz, no to ja jej mówię. Na koniec do mnie, żebym nakryła stoł, ja pytam, a gdzie mama ma sianko. A ona: po co sianko? ja: no u nas się kładzie pod obrus, a ta: teraz jesteś u nas i są nasze zwyczaje. Tak mnie to zdołowało, że nie wiem...raz, że sianko to tradycja, dwa, że przecież sama zaczęła od pytania, co jest u nas...

Gosiu, ja się wczoraj wściekałam - mówiłam Ci, że mam takie oświadczenie, że wrzucają do skrzynki polecone. Przyszedł m i przynosi mi awizo, napisane, że listonosz był 18 i nikogo nie zastał, a ja cały dzień w domu. Idę tam dzisiaj, ale zrobię im taką awanturę - raz, że muszę iść mimo oświadczenia, dwa, że nikt do mnie nie dzwonił, a wrzuca awizo, że byłam w domu.wrrrrr

wiolka Igi zaczął gaworzyć ok 6-7 tygodnia, a rozkręcił się na dobre jak miał 3 m-ce

anisiaj u mnie podobnie... mama od rana szykuje wszystko, zapach wigilii ... jak byłam mała od rana wiedziałam że DZIŚ TEN WIELKI DZIEŃ. a teściowa, zamówi żarcie w restauracji, dowiozą i dobrze jest

Ostatnia edycja:
gosiu, no właśnie im się nie chce nosic, a ja mam małą pocztę na wielką dzielnicę i kolejki aż na dworze. już nie mogę się doczekac, żeby tam stac, a muszę, bo raz, że awizo, a dwa, że mam do wysłania swoje zwolnienia do pracy.

reklama
Gosiulek jak ja cierpię chodzic na pocztę u mnie to masakra same babcie rachunki płacą ja to robie przelaewm przez neta i takie mega kolejki oczywiście jedno okienko otwarte na dwa

ja też ide sie ogarnac musze po pieluchy iśc i do pepco raty kupic na święta ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry