reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze USG

niesamowite, jak świetnie widać dzieciaczki na 3d. Możecie już teraz stwierdzić do kogo jest podobne w brzuszku mamusi!!

reklama
Pytia: GRATULUJĘ SYNUSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak byłaś na opolskiej, to byłaś u Włochowej? na badaniu razem z przepływami?
ja idę do Zabrza do dra Cholewy na to samo badanie ósmego, a wieczorem dzwonię do niego coby pogadać o usg 3d u niego w szpitalu.

Felqua: przyjmuje na kościuszki w k-cach, ale w gabinecie w zabrzu ma lepszy sprzęt.

jejkus ile chlopcow anik,pytia gratuluje z calego serducha pociech,fajnie ze juz wiecie,ja musze poczekac,a poniewaz mam juz"wszystkie dzieci"to tak jakbym zaczynala od zera ;Dco sie urrodzi to bedzie dobrze :D
]azik bardzo zycze ci dziewuszki ;D

magdalenaB pisze:
anik sliczne dzieciatko i zdjecia tez bardzo udane.
ilona ja tez sie zastanawiam o ktorej mialas to usg :)
Wiekszosc z Was mnie nie zna bo dopiero niedawno dowiedzialam sie o tym forum , troszke pisalam na innym ale tam wszystko slabiutko sie krecilo , naprawde takie forum to cos skad naprwade najwiecej sie moge dowiedziec gdyz od dwoch lat mieszkamy z mezem w Philadelphii(roznica czasu) zadnej rodziny.
czasami zmszona zabierac ze soba kolezanki ktore mowia perfect po angielsku bo ja nie znam wszystkich okreslen medycznych i albo sama nie moglam zapytac gina albo nie rozumialam o czym on mowi. Zawsze sie modle zeby bylo wszystko ok bo raz juz mialam sytuacje ze gin zadzwonil do mnie do domu i cos mi nawija a ja zrozumialam jakies 60% a potem wszystkie mysli kolowaly mi w glowie o czym on mowil i ze na pewno jest cos nie tak (to bylo przed usg prenatalnym po badaniu krwii).Oboje z mezem bardzo tesknimy do Polski i juz nie moge sie doczekac jak razem z malenstwem wreszcie pojade w przyszlym roku na dluzej. To jest straszne jak tutaj zaczyna sie dostrzegac piekno naszego kraju i czuje sie ten sentyment na kazdym kroku, dlatego Wam zazdroszcze i patrze z rozrzewnieniem na zalaczone przez Was zdjecia.

Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do Waszej "paki" bo widze ze mamusie sa super a dzieciaczki jeszcze piekniejsze,
(ja pochodze z poludniowej Polski) a teraz wlasnie mam przerwe w pracy i moge cos naskrobac ,zaluje ze ciezko mi sie zgrac z Wami w czasie ale bede sie starac

Pozdrawiam Wszystkich

Iwka, zawsze mozesz do mnie zagadac bo jestem w tej samej strefie czasowej i do tego pracuje przy komputerze i jeszcze sama w pokoju jestem wiec co rusz zagladam na forum ( zwlaszcza jak szefa nie ma ;D).
Angielski medyczny jest nawet dla amerykaninow ciezki. Moj maz jest lekarzem wiec mi wszytsko tlumaczy z medycznego na ludzki jezyk:) Czy myslalas zeby moze pojsc do polskiego ginekologa? Na pewno jakis jest w Phil. Ja chodze do amerykanki tylko dlatego ze pracuje w tym samym szpitalu co moj maz, no i szpital mam 5 minut od domu. Ale i tak zawsze sie denerwuje podczas wizyty czy wszystko dobrze zrozumialam. Wizyty staram sie umawaic tak zeby maz mogl isc ze mna ale z tym roznie bywa i zazwyczaj chodze sama.

A forum jest swietne bo pozwala porownac objawy, no i ta swiadomosc ze inne dziewczyny tak samo jak my przezywaja ciaze, martwia sie o dzidzie, maja te same dolegliwosci, domowe sposoby na rozne dollegliwosci. Szkoda ze nie mieszkamy blisko siebie. Niedaleko mnie jakas organizacja polonijna prowadzi bezplatne zajecia dla kobiet w ciazy. Mysle ze to bedzie fajny dodatek do szkoly rodzenia prowadzonej przez szpital. Rozejrzyj sie moeze i u Ciebie cos takie jest organizowane.
Masz moze gg?

reklama
Do góry