reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
wiem, robilam na ostatnią chwilkę i bobas miał 8 cm, ale człowiek sie naczyta w necie, że max to 2,5 i potem ma stracha
na wszelki wypadek chcę porownac, moze są dziewczyny, ktore robily NT w 13 tyg

Gosiaczek ja miałam wczoraj robione czyli też 13 tydz. i też moje maleństwo ma 8 cm, NT 1,2 . Ale mieścisz się w normie i lekarz by cie skierował na dalsze badania gdyby cos było nie tak.

oh ja bym nie przezyła tej amniopunkcji....my z mezem mamy taki plan ze eraz kiedys mam 23 latka pierwsza dzidzia potem jak bede miec 25-26 druga (adoptowana lub nasza, chociaż bardziej byśmy się skłaniali ku adopcji)
ale nigdy bym sie po 30 r zycia nie zdecydowała na ciaze bo bym sie po prostu bała, a ja to nerwowa jestem wiec nie ma sensu :)

ale to tylko moje zdanie i nikogo nie potepiam nie oceniam :)

a jesli chodzi zebra o tragiczne wieści - mi mama mówi już dawno żebym was nie czytała,ale ja i tak czytam bo chce....nie da sie takich informacji nie zamiescic...anii na pewno nie chciała nikogo przerażać po prostu chciała się wygadać i to rozumiem :(
no sama nie wiem zamieszczanie inforacji czy wiadomosci biezacych o smierciach czy wypadkach z dziećmi to już głupota..jak ktos chce to sobie znajdzie takie cos na necie a nie musi tutaj tego robić - zwłaszcza ze wiekzosc z nas trzesie sie jak osika o własne dzieciątka :)

Ironia, nie chodzi o Anii, pewnie, że jak którejś z nas coś się dzieje, to moze tu sie wygadać i uzyskać wsparcie. Ale juz ta dzisejsza historia o bliźniakach była moim zdaniem niepotrzebna- nie dotyczy żadnej z nas i po co dodatkowo stresować inne dziewczyny. Je też znam mnóstwo tragicznych przypadków związanych z porodami, śmiercią dzieci, ale nie opisuję ich tu, bo po co?? Ja jak coś takiego usłyszę, to się przejmuję i miałąbym jeszcze straszyć tym inne dziewczyny?

Ironia myślę, że nikomu nie chodziło o wypowiedź aniii.... Ona była jedną z nas i dobrze, że się podzieliła z nami swoją tragedią bo wiemy co się stało, inaczej i tak byśmy sie martwiły. Raczej chodzi o to aby niepotrzebnie nie zamieszczać innych opowieści, "z zewnątrz":)
Myślę, że obecnie jest bardzo wiele kobiet, które na pierwsze dziecko decydują się dopiero po 30 i nie można ich za to winić. Nie każda ma prostą i jasną sytuację, stabilizację życiową i może sobie pozwolić na dziecko. Inne całe lata starają się o pierwszego dzidziusia... Ja gdybym patrzyła na względy finansowe to nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko, bo dobrze nie jest:) Ale osobiście nie chcę czekać kilku lat. Myślę, że najważniejsze moje maleństwo będzie miało - bezgraniczną miłość.

nie wiem jak ja to napisalam ale bron boze nie chodzilo mi o anii :)

u nas tez nie zarabi sie mc po 6 tys ale poki jestesmy mlodzi to latwiej nam bedzie przetrwac :) :-)

My gdybyśmy mieli czekac az bedziemy mieć odpowiednie warunki finansowe to hoho:) U nas pracuje tylko mąż, ja studiuję, nie mamy własnego mieszkania... Ale mamy siebie i mnóstwo miłości, którą chcemy obdarować naszego Maluszka:)

reklama
Gosiaczek ja też wczoraj już w 14 tyg jak mi powiedział gin jestem,bo w sumie mam 13 tyg skończone a te 5 dni są już 14 tygodnia i miałam 1,9mm,a ja słyszałam i gin tez mi potwierdził,że norma jest prawie do 2,9,bo juz 3,0 jest źle,wiadomo im mniej tym lepiej

Do góry