reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

mnie gin zapisał na normalną wizytę do siebie w 19tc, a potem zapytał, czy już się ze mną umówił na drugie badanie genetyczne - powiedziałam, że nie, no i okazało się, że jakiś inny lekarz będzie mi je robił (ale w tym samym gabinecie) i będzie to usg genetyczne 4D tydzień po tej standardowej wizycie - nie wiem czy to normalna procedura, no ale w każdym razie jestem już tak umówiona

Ostatnia edycja:
reklama
Mi w szpitalu pani genetyk powiedziała, że wyniki mam świetne i w związku z tym połówkowe mam już zrobić norrmalnie u gina w gabinecie i on to potwierdził. Ma b. dobry sprzęt i nawet genetyczne ( to w 12tyg) u siebie zazwyczaj robi- mnie wysłał do szpitala tylko ze względu na wcześniejsze poronienie.

dziękuję izuś :) rozwiałaś moje wątpliwości w takim razie dzwonię do mojego drugiego gabinetu, bo maja tam lepszy sprzet niz u mojej ginki :) u nas to kosztuje 200 zł :)

aestima - lekarz mówi ze w ktorym tygodniu jestes ?? mi w poniedziałek powiedziała ze 15 tydzien mi idzie, wiec dzis zaczynam 16....ja nie umiem liczyć czy ona?;]

Moim zdaniem mamy skończony 16 tydzień i zaczynamy 17. Jak nas koleżanka spyta który , to możemy mówić że 17 ale jak lekarz spyta to mówimy , że 16, bo dla nich liczą się tylko te skończone:)

moim zdaniem mamy skończony 16 tydzień i zaczynamy 17. Jak nas koleżanka spyta który , to możemy mówić że 17 ale jak lekarz spyta to mówimy , że 16, bo dla nich liczą się tylko te skończone:)
no ale mój mi wczoraj powiedział,że ja mam 14 bo 13 się skończył a 5 dni jest juz 14

Justynka- dobrze CI powiedział. Bo to chodzi o to, że np Ty jesteś w 5 dniu 14 tygodnia, czyli masz 13 tydzień i 5 dni. Rozumiecie? Bo tak naprawdę to jedno i to samo!:)

Witam Dziewczyny
Dobrze, że już zakończyłyście sprzeczki pisemne na temat ciążkich tematów. Ja podobnie jak Larvunia omijam takie posty, żeby się nie nakręcać.
Dziękuję wszystkim za gratulacje.
Zebrra - tak czułam i myślałam o dziewczynce i się sprawdziło :-)
Aestima - będzie Juleczka,
A powiem Wam, że płeć udało się określić lekarzowi dopiero po 20 minutach. Zmieniał głowicę ze trzy razy a mała tak skakała że jak już chciał podejrzeć to ona już była do góry nogami :-). A powiem wam, że mój lekarz (to rewelacyjny specjalista), ma jeszcze jakieś dyplomy i certyfikaty z ultrasonografii więc on jak nie jest pewny to nigdy nie mówi, bo tak jak mi kiedyś powiedział z jego doświadczeniem, nie może sobie pozwolić na pomyłkę. Więc czekałam cierpliwie i po 20 minutach mówi, że dziewczynka!!!!!! na 100%. Choć powiedział, że statystycznie powinien być chłopiec, bo jak stwierdził wczoraj już były 3 dziewczynki i w kolejności powinien być chłopiec (ale to jego takie tylko żarty). No ale po sprawdzeniu jest dziewczynka - Moja Księżniczka!!! :-)

super doris....
:D

ja czuje ze bedzie chłopak taka moja wróżbiarska intuicja :) ciekawe czy sie sprawdzi....ah zamowie usg na 14 01.... nie wiem tylko jak z usg bo 10 mam wizyte i bedzie trzeba zrobic usg zeby zobaczyc tego krwiaka, czy to nie bedzie szkodzic jak bede miec po 4 dniach kolejne...musze zadzwonic i wypytac...

reklama
Doris, wspaniale!
Ja w skrytości ducha zawsze o córeczce marzyłam, ale mam synka (choć nie na 100%) i jestem przeszczęśliwa. Ale za drugim razem będziemy celować w dziewuchę!:)

Do góry